Літо - це період відпусток та відпочинку на природі. А що найчастіше готують на пікніку? Правильно, шашлики і легкі овочеві салати. Літні салати з овочів не тільки смачні, але і дуже корисні. Де ж взяти стільки вітамінів, свіжих сезонних овочів. У цій статті ми розповімо кілька рецептів приготування смачних літніх салатів. Їх бажано готувати вже безпосередньо на природі і їсти свіжими. А якщо ви берете їх із дому готовими, дивіться, щоб вони не містили в собі швидкопсувних інгредієнтів, таких як, наприклад, майонез.
Як приготувати традиційний літній салат?
Інгредієнти: помідори - 5 шт.; огірки (молоді, неперезрілі) - 3 шт.; солодкий перець - 2 шт.; салатний цибуля - 1 шт.; листя зеленого салату - 4 шт.; зелень кропу і петрушки - 80 г; оливкова олія - 30 г; сік лимона - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Всі овочі добре промиваємо під проточною водою. Якщо використовуєте ранні помідори і огірки, залийте їх холодною водою і залиште приблизно на годину, таким чином ви зменшите кількість нітратів, що містяться в них.
Помідори і перець нарізаємо часточками, огірки - напівкружечками, цибулю ріжемо півкільцями, а листя салату рвемо руками на невеликі шматочки. Зелень кропу і петрушки подрібнюємо ножем. Тепер всі компоненти з'єднуємо, перемішуємо і заправляємо оливковою олією і соком лимона, солимо за смаком.
Салат «Літній поляна»
Інгредієнти: молода капуста - 05 кг; морква - 1 шт.; помідори - 2 шт.; лимонний сік - 20 г; зелень кропу і петрушки; сіль, цукор - за смаком, рослинне масло - 30 р. Приготування Капусту дрібно шаткуємо, солимо і мнемо руками. Потім додаємо нарізані помідори, натерту на крупній тертці моркву, подрібнену зелень кропу і петрушки. Додаємо в салат трохи цукру і лимонний сік, заправляємо рослинною олією і добре перемішуємо. Страва готова!
Салат «Літній настрій»
Інгредієнти: листя черемші - 10 шт.; помідори черрі або звичайні, але невеликі - 300 г; огірки молоді - 2 шт.; редис - 200 г; цибуля ріпчаста (невеликий) - 1 шт.; перепелині яйця - 5 шт.; сіль - за смаком. Приготування Листя черемші нарізаємо дрібними смужками, помідори ріжемо часточками, огірки - полукружками, цибулю ріпчасту дрібно кришимо, редис нарізаємо тонкими пластинками. Всі інгредієнти перемішуємо і солимо за смаком. Заправити можна соняшниковою олією, а можна і сметаною, кому як більше подобається. Зверху на салат викладаємо половинки відварених і очищених перепелиних яєць.