Спаржа - дуже корисний продукт, можна сказати справжній дар природи. З неї можна приготувати багато різноманітних страв. Спаржа виручить вас, якщо багато овочі вже набридли і хочеться чогось новенького. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування смачних страв зі спаржею.
Страва із зеленої спаржі
Інгредієнти: картопля - 1 кг; зелена заморожена спаржа - 300 г; цибулю - шалот - 4 шт. Для соусу:
майонез - 05 ст.; сметана - 05 склянки; гірчиця в зернах - 1 ч. ложка; лимонний сік - 2 ч. ложки; маринований огірок - 1 шт.; кріп. Приготування Картоплю чистимо, відварюємо, а потім зливаємо воду і охолодити. Спаржу опускаємо в каструлю з киплячою водою рівно на 1 хвилину. Після цього гарненько промиваємо під холодною водою і нарізаємо шматочками. Тепер кладемо картоплю, цибулю - шалот і спаржу в глибокий контейнер, закриваємо кришкою і даємо овочам охолонути. Цим часом готуємо поки соус. Для цього змішуємо майонез, гірчицю, сметану, лимонний сік, подрібнений маринований огірок і кріп. Заправляємо картопляний салат приготовленим соусом і подаємо до столу. Ось і все, блюдо з замороженої спаржі готово!
Страва з білої спаржі
Інгредієнти: біла спаржа - 500 г; зелений горошок в стручках - 200 г; яйце - 2 шт.; зелень. Для заправки:
оливкова олія - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; гірчиця, сіль, перець - за смаком. Приготування Спаржу чистимо, обрізаємо нижню жорстку частину стебла, ріжемо на шматочки розміром 5 сантиметрів і відварюємо їх в киплячій воді. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо спаржу в каструлі ще приблизно на 15 хвилин. Цим часом відварюємо стручки зеленого горошку, щоб вони залишалися хрусткими. Паралельно з цим варимо яйця, чистимо й нарізаємо їх часточками. Зелень миємо, стряхиваем і дрібно рубаємо. Тепер збиваємо окремо оливкову олію з соком лимона, додаємо трохи відвару зі спаржі, гірчицю, сіль і перець. Всі інгредієнти, крім яєць, перекладаємо в миску, заправляємо і гарненько перемішуємо. Зверху прикрашаємо салат скибочками яєць і подаємо на стіл.
Страва з спаржі в мультиварці
Інгредієнти: м'ясо - 200 г; спаржа - 400 г; цибулина - 1 шт.; соєвий соус - 2 ст. ложки; імбир - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування М'ясо нарізаємо впоперек волокон тонкими пластинками, викладаємо в посуд, заливаємо соєвим соусом і маринуємо хвилин 15-20. В цей час подрібнюємо невеликими шматочками спаржу і бланшируем її в окропі 2 хвилини, а потім промиваємо холодною водою. Цибулю шаткуємо півкільцями. Включаємо мультиварку, виставляємо програму «Випічка». Обсмажуємо цибулю, додаємо до нього чорний перець і дрібно нарізаний імбир. Потім викладаємо м'ясо і готуємо всі разом 5 хвилин. Після закінчення часу, додаємо спаржу, обсмажуємо 3 хвилинки. Вона повинна хрустіти, але не бути сирою. Солимо страву до смаку, перемішуємо. Закриваємо на пару хвилин кришкою, щоб дійшло.
Страва з спаржі по-корейськи
Інгредієнти: спаржа соєва - 250 г; морква - 250 г; свіжий огірок - 2 шт.; соєвий соус - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики; оцет; цибулина - 1 шт.; рослинна олія; червоний перець - за смаком; кріп, петрушка, кінза - за бажанням. Приготування Зараз розповімо, як зробити спаржу по-корейськи . Соєву спаржу заливаємо водою і залишаємо на ніч. Огірок і моркву тремо окремо на тертці для корейської моркви, не змішуємо. Морква трохи збризкуємо оцтом, трохи солимо і залишаємо на 30 хвилин.
Зелень і часник подрібнюємо, поливаємо соєвим соусом і змішуємо з іншими спеціями і овочами. На сковороді добре розігріваємо олію, обсмажуємо на ній, не розрізаючи, цибулину, виймаємо її і отриманим маслом поливаємо наш салат. Зберігаємо блюдо з соєвої спаржі в холодильнику не більше місяця.