Крем-суп з спаржі
Суп зі спаржею, є одним з найбільш корисних перших страв. Адже спаржа - джерело різних вітамінів і мікроелементів. Готувати його дуже просто, а часу потрібно мінімум, зате результат вас приємно здивує.
Інгредієнти:
лавровий лист - 2 шт.;
петрушка;
вершки - 50 мл;
вершкове масло - 40 г;
картопля - 1 шт.;
біла спаржа - 250 г;
курячий бульйон - 400 мл;
цибуля - порей - 1 шт.;
чебрець.
Приготування
Спаржу очистити від шкірки, обрізаємо кінці, пов'язуємо всі стеблинки і опускаємо зв'язку в злегка підсолену киплячу воду. Варимо протягом 10 хвилин, періодично перевертаючи стеблинки. Картоплю чистимо, нарізаємо великими шматочками. У цибулі відрізаємо білу частину і подрібнюємо її кільцями. Гілочки чебрецю, петрушку і пір'я цибулі пов'язуємо в пучок. В окремій каструлі розтоплюємо шматочок вершкового масла й обсмажуємо цибулю порей приблизно 3 хвилинки.
Додаємо шматочки спаржі, вливаємо курячий бульйон і доводимо до кипіння. Потім кладемо картоплю, букетик зелені, солимо і перчимо страву за смаком, накриваємо кришкою і варимо близько 40 хвилин. Далі акуратно виймаємо пучок, а суп перелити в блендер і подрібнюємо до стану пюре. Протираємо через сито в суху чисту каструлю. Вливаємо в суп зі спаржі вершки, перемішуємо, ставимо каструлю на сильний вогонь і даємо вмісту закипіти.
Інгредієнти:
зелена спаржа - 500 г;
картопля - 2 шт.;
цибуля-порей - 1 стебло;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
вершки - 100 мл;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
цукор - 05 ч. ложки;
шафран, сіль, перець - за смаком.
Приготування
Спаржу моєму, обрізаємо кінчики і нарізаємо шматочками. Складаємо в каструлю, вливаємо воду і варимо з моменту закипання 15 хвилин. Потім зливаємо відвар, спаржу остуджуємо і подрібнюємо. Цибулю шаткуємо кільцями й обсмажуємо на вершковому маслі в окремій каструлі. Потім кладемо спаржу, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо кубиками. Потім додаємо в каструлю зі спаржею і варимо приблизно 30 хвилин на повільному вогні. Після цього вимикаємо вогонь, суп даємо трохи охолонути і подрібнюємо його в блендері до однорідної консистенції.
Не втрачаючи часу дарма змішуємо шафран, вершки і цукровий пісок. Супчик переливаємо в іншу каструлю, кип'ятимо і, помішуючи, тоненькою цівкою вливаємо в заздалегідь приготовлену суміш. Суп-пюре зі спаржі добре нагріваємо, додаємо білий перець і лимонний сік, перемішуємо і вимикаємо вогонь.
Рецепт супу з білої спаржі
Інгредієнти:
Приготування
Спаржу очистити від шкірки, обрізаємо кінці, пов'язуємо всі стеблинки і опускаємо зв'язку в злегка підсолену киплячу воду. Варимо протягом 10 хвилин, періодично перевертаючи стеблинки. Картоплю чистимо, нарізаємо великими шматочками. У цибулі відрізаємо білу частину і подрібнюємо її кільцями. Гілочки чебрецю, петрушку і пір'я цибулі пов'язуємо в пучок. В окремій каструлі розтоплюємо шматочок вершкового масла й обсмажуємо цибулю порей приблизно 3 хвилинки.
Додаємо шматочки спаржі, вливаємо курячий бульйон і доводимо до кипіння. Потім кладемо картоплю, букетик зелені, солимо і перчимо страву за смаком, накриваємо кришкою і варимо близько 40 хвилин. Далі акуратно виймаємо пучок, а суп перелити в блендер і подрібнюємо до стану пюре. Протираємо через сито в суху чисту каструлю. Вливаємо в суп зі спаржі вершки, перемішуємо, ставимо каструлю на сильний вогонь і даємо вмісту закипіти.
Рецепт супу з зеленою спаржею
Інгредієнти:
Приготування
Спаржу моєму, обрізаємо кінчики і нарізаємо шматочками. Складаємо в каструлю, вливаємо воду і варимо з моменту закипання 15 хвилин. Потім зливаємо відвар, спаржу остуджуємо і подрібнюємо. Цибулю шаткуємо кільцями й обсмажуємо на вершковому маслі в окремій каструлі. Потім кладемо спаржу, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо кубиками. Потім додаємо в каструлю зі спаржею і варимо приблизно 30 хвилин на повільному вогні. Після цього вимикаємо вогонь, суп даємо трохи охолонути і подрібнюємо його в блендері до однорідної консистенції.
Не втрачаючи часу дарма змішуємо шафран, вершки і цукровий пісок. Супчик переливаємо в іншу каструлю, кип'ятимо і, помішуючи, тоненькою цівкою вливаємо в заздалегідь приготовлену суміш. Суп-пюре зі спаржі добре нагріваємо, додаємо білий перець і лимонний сік, перемішуємо і вимикаємо вогонь.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибний суп-пюре з вершками
Популярність супів-пюре пов'язана з простотою приготування і вибору інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як зварити грибний суп-пюре з вершками без
Салат зі спаржею
А ви знаєте, що спаржа дуже корисна? Якщо так, то ви точно повинні вживати її в їжу. Не знаєте як її приготувати? Що ж, тоді ми поділимося з вами
Як готувати спаржу?
Спаржа - популярний інгредієнт в різних стравах, проте, найчастіше ми їмо її в кафе і ресторанах, оскільки наші господині часто просто не знають, як
Страви з спаржі
Спаржа - дуже корисний продукт, хоча багато господинь її практично не використовують в кулінарії. І тому сьогодні ми з вами поділимося кількома
Смажена спаржа
Спаржу незаслужено вважають невдалим овочем, адже при правильному приготуванні вона може стати гідним гарніром, і замінити вже набридлі картопля або
Спаржа по-корейськи
Любителям гострих корейських страв пропонуємо ще один рецепт у скарбничку - соєву спаржу фуджу по-корейськи. При бажанні соєвий варіант можна