Вернуться назад Распечатать

Крем-суп з спаржі

Крем-суп з спаржі
Суп зі спаржею, є одним з найбільш корисних перших страв. Адже спаржа - джерело різних вітамінів і мікроелементів. Готувати його дуже просто, а часу потрібно мінімум, зате результат вас приємно здивує.

Рецепт супу з білої спаржі


Інгредієнти:

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • петрушка;

  • вершки - 50 мл;

  • вершкове масло - 40 г;

  • картопля - 1 шт.;

  • біла спаржа - 250 г;

  • курячий бульйон - 400 мл;

  • цибуля - порей - 1 шт.;

  • чебрець.


  • Приготування
    Спаржу очистити від шкірки, обрізаємо кінці, пов'язуємо всі стеблинки і опускаємо зв'язку в злегка підсолену киплячу воду. Варимо протягом 10 хвилин, періодично перевертаючи стеблинки. Картоплю чистимо, нарізаємо великими шматочками. У цибулі відрізаємо білу частину і подрібнюємо її кільцями. Гілочки чебрецю, петрушку і пір'я цибулі пов'язуємо в пучок. В окремій каструлі розтоплюємо шматочок вершкового масла й обсмажуємо цибулю порей приблизно 3 хвилинки.
    Додаємо шматочки спаржі, вливаємо курячий бульйон і доводимо до кипіння. Потім кладемо картоплю, букетик зелені, солимо і перчимо страву за смаком, накриваємо кришкою і варимо близько 40 хвилин. Далі акуратно виймаємо пучок, а суп перелити в блендер і подрібнюємо до стану пюре. Протираємо через сито в суху чисту каструлю. Вливаємо в суп зі спаржі вершки, перемішуємо, ставимо каструлю на сильний вогонь і даємо вмісту закипіти.

    Рецепт супу з зеленою спаржею


    Інгредієнти:

  • зелена спаржа - 500 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • цибуля-порей - 1 стебло;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • вершки - 100 мл;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • цукор - 05 ч. ложки;

  • шафран, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Спаржу моєму, обрізаємо кінчики і нарізаємо шматочками. Складаємо в каструлю, вливаємо воду і варимо з моменту закипання 15 хвилин. Потім зливаємо відвар,
    Крем-суп з спаржі
    спаржу остуджуємо і подрібнюємо. Цибулю шаткуємо кільцями й обсмажуємо на вершковому маслі в окремій каструлі. Потім кладемо спаржу, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо кубиками. Потім додаємо в каструлю зі спаржею і варимо приблизно 30 хвилин на повільному вогні. Після цього вимикаємо вогонь, суп даємо трохи охолонути і подрібнюємо його в блендері до однорідної консистенції.
    Не втрачаючи часу дарма змішуємо шафран, вершки і цукровий пісок. Супчик переливаємо в іншу каструлю, кип'ятимо і, помішуючи, тоненькою цівкою вливаємо в заздалегідь приготовлену суміш. Суп-пюре зі спаржі добре нагріваємо, додаємо білий перець і лимонний сік, перемішуємо і вимикаємо вогонь.