Фучжу або біла спаржа по-корейськи - один з найбільш поширених соєвих продуктів на прилавках магазинів. Хоча з цієї спаржею цей напівфабрикат має схожість тільки в зовнішньому вигляді, тим не смак спаржі по-корейськи полюбився багатьом споживачам. Крім того, цей соєвий продукт дуже підходить для дієтичного харчування, завдяки низькій калорійності і високому вмісту білка.
Спаржа соєва зазвичай продається розфасованої в пакети зі стандартною вагою 400450 і 500 р. З такої кількості сухого продукту виходить обсяг приблизно 15 л. Перед приготуванням напівфабрикат замочується в холодній воді, Необхідно дати йому настоятися майже добу. Однак, якщо у вас не вистачає часу - фучжу можна залити окропом на 1 годину.
Не забудьте після того як спаржа настоїться віджати палички, щоб видалити зайву рідину.
Поява у продажу достатньо нового продукту викликає питання, як приготувати спаржу по-корейськи? Фучжу варять, тушкують і навіть смажать, але найчастіше з неї готують салати. Рецептів приготування салатів з спаржі по-корейськи досить багато. Пропонуємо вам деякі з них.
Маринована спаржа по-корейськи
Інгредієнти: спаржа соєва - 1 пакет; часник - 4 зубчики; рослинна олія (дезодорована) - 6 ст. ложок; сіль - 1 ст. ложка; соєвий соус - 2 ст. ложки; цукор - 05 ст. ложки; червоний і чорний мелений перець за смаком. Приготування Ріжемо або тиснемо часник, цукор і сіль змішати з соєвим соусом. До нарізаною спаржі додаємо маринад і спеції, перемішуємо, прикриваємо посуд кришкою. Витримуємо в холодильнику 10-12 годин, щоб фучжу гарненько промаринувалася.
Спаржа по-корейськи з морквою
Інгредієнти: спаржа соєва - 1 пакет; морква - 3 шт.; часник - 4-5 зубчиків; рослинна олія (дезодорована) - 1 склянка; лавровий лист - 1 аркуш; запашний чорний перець - 7 горошків; сіль - 1 ст. ложка; цукор - 1 ст. ложка; яблучний оцет (або рисовий оцет) - 5 ст. ложок; червоний перець за смаком. Приготування Заздалегідь замочену спаржу ріжемо на шматочки. Натираємо на дрібній тертці моркву, подрібнюємо часник. Перемішуємо спаржу і моркву з часником.
Для приготування заправки для спаржі по-корейськи змішуємо олію, цукор, сіль, перець. Суміш ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо лавровий лист і виливаємо яблучний оцет. Після цього відразу вимикаємо вогонь. Заливаємо получившимся маринадом спаржу, перемішуємо і поміщаємо в холодильник на 3 години.
Для приготування спаржі по-корейськи підійде і готова приправа, яку продають у магазинах. Як компонент у страву можна додати 1-2 столові ложки соєвого соусу, це додасть смаку додаткову пікантність.
Салат зі спаржею і стручкової квасолею
Інгредієнти: спаржа соєва - 1 пакет; стручкова квасоля - 200 г; петрушка - декілька гілочок; рослинна олія - 50 мл; яблучний оцет - 5 ст. ложок. Приготування Розрізаємо вздовж стручки квасолі і відварюємо їх у воді, додавши сіль. Відварену квасолю відкидаємо на друшляк, даючи можливість стекти зайвої рідини. Чекаємо, поки стручкова квасоля охолоне. Змішуємо квасоля зі спаржею, поливаємо олією, сполученим з оцтом.
Мариновані гриби зі спаржею і редькою по-корейськи
Інгредієнти: мариновані гриби (середньої величини) - 10-12 шт.; спаржа соєва - 100г; редька свіжа - 2 шт.; зелена цибуля - 10 - 12 пір'їнок; кунжутне масло - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; мелений перець, коріандр - по 1/2 ч. ложки; сіль за смаком. Приготування Промиваємо мариновані гриби і нарізаємо їх тонкими смужками. Редьку чистимо і ріжемо соломкою. Змішуємо гриби, редьку, пересипавши їх сіллю. Даємо настоятися 10 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Обов'язково зливаємо сік, що утворився. Додаємо порізану замочену спаржу, зелений лук і заливаємо заправкою з кунжутного масла, лимонного соку і спецій. Салат викладаємо гіркою в салатник.
Сподіваємося, що вам сподобаються приготовані з фучжу салати!
Любителі коейской кухні можуть продовжити своє знайомство з нею, приготувавши кальмари по-корейськи і помідори по-корейськи .