Зрозуміло, що багато хто з нас пробували моркву, капусту, квасолю та інші овочі, мариновані на східний манер. Але чи доводилося вам пробувати мариновані гриби по-корейськи? Ні, тоді ця статті спеціально для вас, адже в ній ми докладно розповімо про те, як приготувати гриби по-корейськи.
Рецепт грибів по-корейськи
Інгредієнти: гриби - 500 г; соєвий соус - 2 ст. ложки; рисовий оцет - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; кунжутне масло - 1 ст. ложка; імбир (тертий) - 1 ч. ложка; сіль за смаком. Приготування Перед тим, як гриби зробити по-корейськи, самі гриби протираємо вологою ганчіркою від залишків землі, і нарізаємо шматочками середнього розміру.
В пластиковий контейнер наливаємо соєвий соус, розводимо його оцтом, додаємо кунжутне масло, подрібнений імбир і часник. Даємо грибів промаринуватися хоча б годину, але можна і всю ніч. Тепер гриби готові до вживання.
Якщо ви остерігаєтеся є сирі гриби - вилийте вміст контейнера разом з соусом на сковороду і протушкувати 5 хвилин, до випаровування зайвої вологи.
Мариновані печериці по-корейськи
Інгредієнти: рисовий оцет - 1/4 ст.; цукор - 2 ст. ложки; сік лайма - 2 ст. ложки; соєвий соус - 1 ст. ложка; сіль - 1/4 ч. ложки; часник - 4 зубчики; апельсинова цедра - 1 ч. ложка; кунжутне масло - 1 ч. ложка; печериці - 500 р. Приготування Змішуємо рисовий оцет, цукор, сік лайма, соєвий соус і цукор в сотейнику. Ставимо сковороду на плиту і варимо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Прибираємо сотейник з плити і додаємо пропущений через прес часник, цедру апельсина і кунжутне масло.
Переливаємо маринад в окрему миску і кладемо до нього гриби. Ретельно все перемішуємо і перекладаємо гриби з маринадом в поліетиленовий пакет. Видавлюємо з пакету надлишки вологи і кладемо його в холодильник. Через добу гриби по-корейськи будуть готові до вживання.
Мариновані гриби по-корейськи
Інгредієнти: соєвий соус - 1/2 ст.; мірін - 1/2 ст.; арахісове масло - 1 ст. ложка; кунжутне масло - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; корінь імбиру - 3 см; гриби - 600 г; перець чилі - за смаком. Приготування В скляній мисці змішуємо соєвий соус, мірін, масло, нарізану часник, імбир і чілі. Гриби очищаємо, або протираємо вологою серветкою. Нарізаємо гриби пластинками і занурюємо в маринад. Ретельно перемішуємо гриби і маринад, накриваємо посуд плівкою і ставимо в холодильник.
Через 3 години гриби будуть готові. Таке блюдо добре саме по собі, так і у вигляді одного з інгредієнтів для салатів. Наприклад, змішайте мариновані гриби з рубаною петрушкою, стручковим перцем і огірком, в результаті ви отримаєте легкий і смачний салат, який ідеально підійде до страв з м'яса і птиці.
Рецепт грибів шиітаке по-корейськи
Інгредієнти: сушені гриби шиітаке - 2 ст.; цукор - 1 ст.; соєвий соус - 1 ст.; білий винний оцет - 1 ст.; корінь імбиру - 4-5 див. Приготування Кладемо висушені гриби в гарячу воду і залишаємо набрякнути на 15 хвилин. Як тільки шиітаке стануть м'якими, віджимаємо надлишки вологи і нарізаємо соломкою гриби.
Рідина, в якій набрякали гриби, не зливаємо, а змішуємо з соєвим соусом, цукром, оцтом і тертим імбиром. Змішуємо гриби з маринадом і доводимо маринад до легкого кипіння. Варимо гриби в маринаді на 30 хвилин, а після залишаємо повністю охолонути. Гриби готові до вживання!