Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печериці по-корейськи

Печериці по-корейськи

4-01-2015, 21:13
9 284
Печериці по-корейськи
Корейська кухня, пряна і гостра, відрізняється характерним оригінальним підходом до приготування різних національних страв з широким використанням спецій (в основному гострого червоного перцю, часнику і коріандру). Корейці люблять і використовують для їжі багато продукти (звичні і відомі для нас), в тому числі, і гриби.
Розповімо, як приготувати шампіньйони по-корейськи, зрозуміло, і деякі інші гриби (наприклад, гливи, вельми улюблені у далекосхідних народів) можна приготувати таким же способом. Звичайно ж, краще використовувати гриби, вирощені штучно або зібрані в місцях, екологія яких не викликає у вас сумніву.
Один з найбільш улюблених способів приготування в корейській кулінарної традиції - це маринування (в процесі якого під впливом активних речовин маринующего складу відбувається ферментація основного продукту, в результаті чого змінюються його смак, запах і, частково, структура).

Рецепт приготування маринованих печериць по-корейськи



  • печериці свіжі - близько 300-500 г;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • насіння коріандру (мелене);

  • насіння кунжуту - 20 г;

  • масло рослинне (краще кунжутне або суміш з кунжутним) - 50-80 мл;

  • якісний соєвий соус (який зазвичай коштує недешево) - 1-2 ст. ложки;

  • оцет натуральний фруктовий - 3 ст. ложки;

  • гвоздика - 2-3 суцвіття;

  • перець пекучий червоний - 1 шт.;

  • перець солодкий червоний - 2 шт.;

  • зелень різна свіжа - 1 шт.;

  • сіль - за вашим смаком;

  • перець горошком - 5-8 шт.


  • Приготування
    Вибираємо невеликі молоді печериці приблизно однакового розміру. Промиваємо їх, проварюємо протягом 20 хвилин в трохи підсоленій воді і відкидаємо гриби на друшляк, щоб стекла вода.
    Готуємо маринад. Змішуємо оцет з рослинним маслом і соєвим соусом додаємо не занадто дрібно нарізані солодкий і гіркий перець, часник, зелень, мелені і мелені спеції. Ретельно перемішуємо. Кунжут прожарюємо на сухій сковороді окремо і теж додаємо в маринад.
    Закладаємо печериці в скляну, керамічну або емальовану ємність без вад. Заливаємо гриби маринадом, закрити ємність кришкою і залишаємо в прохолодному місці на 12 годин. В процесі маринування непогано буде перемішати 2-4 рази. Якщо маринуете гливи, їх можна навіть не проварювати (оскільки ці гриби їстівні і в сирому вигляді). Просто наріжемо гливи не занадто дрібно і заллємо маринадом. Мінімальний час маринування нарізані глив - 2 години. Цілісні гриби маринуються не менше 8 годин.
    Додавання до маринаду лимонного соку, зрозуміло, тільки поліпшить смак і додасть більш приємний запах.
    Таке блюдо як мариновані печериці з морквою по-корейськи було придумано в традиції корі-сарам (кухня корейців, які проживають на території колишнього СРСР, деяким чином, відрізняється від автентичних вихідних корейських кулінарних традицій).

    Мариновані шампіньйони з морквою по-корейськи


    Інгредієнти:

  • печериці свіжі дрібні - 1кг;

  • морква (середнього розміру) - 1-2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • часник - 3-5 зубчиків;

  • перець солодкий червоний - 2 шт.;

  • перець гострий червоний - 1 шт.;

  • рослинна олія (в ідеалі кунжутне) - 100 мл;

  • оцет натуральний - 3 ст. ложки;

  • насіння коріандру - 1 ст. ложка;

  • зелень різна свіжа;

  • сіль;

  • цукор.


  • Приготування
    Відварюємо промиті печериці в протягом 10-20 хвилин в трохи підсоленій воді, промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. Моркву нарізаємо тонкими смужками (або натираємо на спеціальній тертці для корейської моркви).
    Печериці по-корейськи
    Цибулю нарізаємо півкільцями або чверть кільцями. Обсмажуємо цибулю і моркву в сковороді на рослинній олії. Додаємо солодкий і гострий перець і обсмажуємо все разом, помішуючи, ще протягом 3-5-ти хвилин.
    Закладаємо в посудину (скляну, керамічну або емальовану) печериці, нарізані не занадто дрібно. Додаємо спеції, сіль, цукор, оцет, олію, крупнорублений часник і зелень. Перемішуємо і чекаємо 2 години. За їжею не забуваємо плямкати (корейська традиція), таким чином висловлюючи своє задоволення.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ясо з печерицями
    М'ясо з печерицями
    М'ясо і гриби добре доповнюють один одного в різних стравах. І сьогодні ми підкажемо декілька варіантів приготування м'яса з печерицями. Давайте
    Мариновані печериці в домашніх умовах
    Мариновані печериці в домашніх умовах
    Мариновані печериці завжди припадуть до місця, оскільки вони здатні прикрасити смак будь-якої страви. Приготувати їх можна і за 20 хвилин, і за ніч,
    Гливи мариновані
    Гливи мариновані
    Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде
    Гриби по-корейськи
    Гриби по-корейськи
    Багато хто з нас пробували моркву, капусту та інші овочі, мариновані на східний манер. А чи знайомі ви з грибами по-корейськи? Ні, тоді давайте
    Салат з грибів по-корейськи
    Салат з грибів по-корейськи
    Страви корейської кухні припали до смаку багатьом. Вони вже давно присутні на наших столах і не вважаються екзотикою. Любителів такої кухні ми зараз
    Селера по-корейськи
    Селера по-корейськи
    Селера - корисна рослина, що володіє негативною калорійністю. Вживаючи цей продукт, ми витрачаємо більше калорій на його перетравлення, ніж одержуємо