Печериці по-корейськи
Корейська кухня, пряна і гостра, відрізняється характерним оригінальним підходом до приготування різних національних страв з широким використанням спецій (в основному гострого червоного перцю, часнику і коріандру). Корейці люблять і використовують для їжі багато продукти (звичні і відомі для нас), в тому числі, і гриби.
Розповімо, як приготувати шампіньйони по-корейськи, зрозуміло, і деякі інші гриби (наприклад, гливи, вельми улюблені у далекосхідних народів) можна приготувати таким же способом. Звичайно ж, краще використовувати гриби, вирощені штучно або зібрані в місцях, екологія яких не викликає у вас сумніву.
Один з найбільш улюблених способів приготування в корейській кулінарної традиції - це маринування (в процесі якого під впливом активних речовин маринующего складу відбувається ферментація основного продукту, в результаті чого змінюються його смак, запах і, частково, структура).
печериці свіжі - близько 300-500 г;
часник - 3-4 зубчики;
насіння коріандру (мелене);
насіння кунжуту - 20 г;
масло рослинне (краще кунжутне або суміш з кунжутним) - 50-80 мл;
якісний соєвий соус (який зазвичай коштує недешево) - 1-2 ст. ложки;
оцет натуральний фруктовий - 3 ст. ложки;
гвоздика - 2-3 суцвіття;
перець пекучий червоний - 1 шт.;
перець солодкий червоний - 2 шт.;
зелень різна свіжа - 1 шт.;
сіль - за вашим смаком;
перець горошком - 5-8 шт.
Приготування
Вибираємо невеликі молоді печериці приблизно однакового розміру. Промиваємо їх, проварюємо протягом 20 хвилин в трохи підсоленій воді і відкидаємо гриби на друшляк, щоб стекла вода.
Готуємо маринад. Змішуємо оцет з рослинним маслом і соєвим соусом додаємо не занадто дрібно нарізані солодкий і гіркий перець, часник, зелень, мелені і мелені спеції. Ретельно перемішуємо. Кунжут прожарюємо на сухій сковороді окремо і теж додаємо в маринад.
Закладаємо печериці в скляну, керамічну або емальовану ємність без вад. Заливаємо гриби маринадом, закрити ємність кришкою і залишаємо в прохолодному місці на 12 годин. В процесі маринування непогано буде перемішати 2-4 рази. Якщо маринуете гливи, їх можна навіть не проварювати (оскільки ці гриби їстівні і в сирому вигляді). Просто наріжемо гливи не занадто дрібно і заллємо маринадом. Мінімальний час маринування нарізані глив - 2 години. Цілісні гриби маринуються не менше 8 годин.
Додавання до маринаду лимонного соку, зрозуміло, тільки поліпшить смак і додасть більш приємний запах.
Таке блюдо як мариновані печериці з морквою по-корейськи було придумано в традиції корі-сарам (кухня корейців, які проживають на території колишнього СРСР, деяким чином, відрізняється від автентичних вихідних корейських кулінарних традицій).
Інгредієнти:
печериці свіжі дрібні - 1кг;
морква (середнього розміру) - 1-2 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
часник - 3-5 зубчиків;
перець солодкий червоний - 2 шт.;
перець гострий червоний - 1 шт.;
рослинна олія (в ідеалі кунжутне) - 100 мл;
оцет натуральний - 3 ст. ложки;
насіння коріандру - 1 ст. ложка;
зелень різна свіжа;
сіль;
цукор.
Приготування
Відварюємо промиті печериці в протягом 10-20 хвилин в трохи підсоленій воді, промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. Моркву нарізаємо тонкими смужками (або натираємо на спеціальній тертці для корейської моркви). Цибулю нарізаємо півкільцями або чверть кільцями. Обсмажуємо цибулю і моркву в сковороді на рослинній олії. Додаємо солодкий і гострий перець і обсмажуємо все разом, помішуючи, ще протягом 3-5-ти хвилин.
Закладаємо в посудину (скляну, керамічну або емальовану) печериці, нарізані не занадто дрібно. Додаємо спеції, сіль, цукор, оцет, олію, крупнорублений часник і зелень. Перемішуємо і чекаємо 2 години. За їжею не забуваємо плямкати (корейська традиція), таким чином висловлюючи своє задоволення.
Розповімо, як приготувати шампіньйони по-корейськи, зрозуміло, і деякі інші гриби (наприклад, гливи, вельми улюблені у далекосхідних народів) можна приготувати таким же способом. Звичайно ж, краще використовувати гриби, вирощені штучно або зібрані в місцях, екологія яких не викликає у вас сумніву.
Один з найбільш улюблених способів приготування в корейській кулінарної традиції - це маринування (в процесі якого під впливом активних речовин маринующего складу відбувається ферментація основного продукту, в результаті чого змінюються його смак, запах і, частково, структура).
Рецепт приготування маринованих печериць по-корейськи
Приготування
Вибираємо невеликі молоді печериці приблизно однакового розміру. Промиваємо їх, проварюємо протягом 20 хвилин в трохи підсоленій воді і відкидаємо гриби на друшляк, щоб стекла вода.
Готуємо маринад. Змішуємо оцет з рослинним маслом і соєвим соусом додаємо не занадто дрібно нарізані солодкий і гіркий перець, часник, зелень, мелені і мелені спеції. Ретельно перемішуємо. Кунжут прожарюємо на сухій сковороді окремо і теж додаємо в маринад.
Закладаємо печериці в скляну, керамічну або емальовану ємність без вад. Заливаємо гриби маринадом, закрити ємність кришкою і залишаємо в прохолодному місці на 12 годин. В процесі маринування непогано буде перемішати 2-4 рази. Якщо маринуете гливи, їх можна навіть не проварювати (оскільки ці гриби їстівні і в сирому вигляді). Просто наріжемо гливи не занадто дрібно і заллємо маринадом. Мінімальний час маринування нарізані глив - 2 години. Цілісні гриби маринуються не менше 8 годин.
Додавання до маринаду лимонного соку, зрозуміло, тільки поліпшить смак і додасть більш приємний запах.
Таке блюдо як мариновані печериці з морквою по-корейськи було придумано в традиції корі-сарам (кухня корейців, які проживають на території колишнього СРСР, деяким чином, відрізняється від автентичних вихідних корейських кулінарних традицій).
Мариновані шампіньйони з морквою по-корейськи
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо промиті печериці в протягом 10-20 хвилин в трохи підсоленій воді, промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. Моркву нарізаємо тонкими смужками (або натираємо на спеціальній тертці для корейської моркви). Цибулю нарізаємо півкільцями або чверть кільцями. Обсмажуємо цибулю і моркву в сковороді на рослинній олії. Додаємо солодкий і гострий перець і обсмажуємо все разом, помішуючи, ще протягом 3-5-ти хвилин.
Закладаємо в посудину (скляну, керамічну або емальовану) печериці, нарізані не занадто дрібно. Додаємо спеції, сіль, цукор, оцет, олію, крупнорублений часник і зелень. Перемішуємо і чекаємо 2 години. За їжею не забуваємо плямкати (корейська традиція), таким чином висловлюючи своє задоволення.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо з печерицями
М'ясо і гриби добре доповнюють один одного в різних стравах. І сьогодні ми підкажемо декілька варіантів приготування м'яса з печерицями. Давайте
Мариновані печериці в домашніх умовах
Мариновані печериці завжди припадуть до місця, оскільки вони здатні прикрасити смак будь-якої страви. Приготувати їх можна і за 20 хвилин, і за ніч,
Гливи мариновані
Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде
Гриби по-корейськи
Багато хто з нас пробували моркву, капусту та інші овочі, мариновані на східний манер. А чи знайомі ви з грибами по-корейськи? Ні, тоді давайте
Салат з грибів по-корейськи
Страви корейської кухні припали до смаку багатьом. Вони вже давно присутні на наших столах і не вважаються екзотикою. Любителів такої кухні ми зараз
Селера по-корейськи
Селера - корисна рослина, що володіє негативною калорійністю. Вживаючи цей продукт, ми витрачаємо більше калорій на його перетравлення, ніж одержуємо