М'ясо з печерицями
Такі продукти, як м'ясо і гриби добре поєднуються за смаком, доповнюючи один одного.
Розповімо, як і які страви можна приготувати з м'яса і печериць. Гриби, зрозуміло, краще купувати вирощені штучно, або збирати їх тільки в тих місцях, екологічної нормальності яких ви впевнені.
Інгредієнти:
телятина або свинина (шийка, окіст, лопатка) або куряче філе - близько 400 м;
печериці - близько 400 м;
ріпчаста цибуля - 1-2 шт.;
морква - 1-2 шт.;
лаврове листя (лист) - 2-5 шт.;
гвоздичка - 2-3 суцвіття;
перець горошком запашний або чорний - 5-8 шт.;
насіння коріандру, кмину і фенхелю;
жир свинячий або курячий;
часник - 2 зубчики;
зелень (кінза, петрушка та ін).
Приготування
М'ясо наріжемо невеликими шматочками. Очищені моркву і цибулю дрібно наріжемо, а промиті гриби - не занадто дрібно.
Розігріємо жир або масло в казані або сотейнику. Злегка обсмажимо або спассеруем цибулю з морквою, а потім додамо м'ясо. Злегка на середньо-сильному вогні все притушиваем до зміни кольору м'яса. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і готуємо з додаванням всіх спецій протягом 20 хвилин, періодично помішуючи. Якщо необхідно, можемо подбавить трохи води. Закладаємо нарізані гриби, перемішуємо і тушкуємо ще протягом півгодини. Вимикаємо вогонь і даємо жаркого постояти 8-15 хвилин, після чого додаємо рубані зелень і часник. Можна перемішувати і подавати м'ясо з печерицями з будь-яким гарніром.
Якщо ви використовуєте яловичину чи не надто молоду баранину, слід враховувати, що вона гаситься значно довше, тому всі інгредієнти крім цибулі і моркви треба закладати, коли м'ясо вже майже готове (точніше за 20-25 хвилин до готовності).
Ще смачніше вийде, якщо приготувати м'ясо з шампіньйонами в сметані. Сметану вибирайте тільки натуральну молочну, краще середньої жирності. Ні в якому разі не слід кип'ятити цей продукт. Додайте її в останній момент, перемішайте, протомите протягом 5 хвилин і нехай спекотне остигає протягом 10 хвилин, потім закинемо зелень з часником.
Готувати будемо в порційних горщиках (розрахунок продуктів на 1 порційний горщик).
Інгредієнти:
свинина щодо жирна - 150-170 г;
печериці - 2-3 шт.;
картопля дрібний - 2-4 шт.;
мелені спеції (чорний і червоний перець, мускатний горіх, коріандр);
рубана зелень свіжа (зелена цибуля, петрушка, кінза) і часник.
Приготування
М'ясо наріжемо невеликими шматочками і закладемо на дно мокрого горщика. Зверху викладемо не занадто дрібно нарізані гриби і картоплю, присиплем спеціями і наллємо по 50-100 мл води. Накриваємо горщики кришками або затягуємо фольгою. Розміщуємо їх в духову шафу, розігрітий до температури близько 200 градусів С, на 50-60 хвилин. Подаємо в горщиках, перед їжею кожен собі додасть потрібну кількість рубаної зелені з часником. Можна додати ложку сметани - подайте її в окремому посуді.
Ну і, врешті-решт, можна приготувати і подати окремо смажене м'ясо з маринованими печерицям в.
Смажене м'ясо з печерицями
Інгредієнти:
печериці молоді невеликі;
часник - 3-5 зубчиків;
цибуля ріпчаста - 1 головка.
для маринаду:
вода - 1 л;
цукор - 1 ст. ложка;
лавровий лист - 5 шт.;
гвоздика - 3 суцвіття;
перець горошком - 5-8 шт.;
насіння кропу, коріандру, фенхелю;
оцет натуральний фруктовий і/або сік лимона - 2 ст. ложки.
Приготування
Потрібну кількість грибів, помещающееся в літрову банку (або іншу ємність, керамічну або емальований) відварюємо у воді протягом близько 15 хвилин при слабкому кипінні. Воду зливаємо. На дно ємності, в якій будемо маринувати, закладаємо крупно нарізаний часник і кільця цибулі, зверху закладаємо відварені печериці.
Варимо маринад. Доводимо до кипіння воду, закладаємо цукор і спеції. Проварюємо протягом 5-ти хвилин і заливаємо киплячим маринадом гриби. Додаємо оцет з соком лимона. В принципі, можна закатати гриби у банках чи можна остудити до кімнатної температури, а потім помістити в холодильник. Печериці будуть готові через 2 години, але ще смачнішими вони будуть через 2-3 дні, подавайте їх з смаженим м'ясом і зеленою цибулькою - дуже душевно.
Розповімо, як і які страви можна приготувати з м'яса і печериць. Гриби, зрозуміло, краще купувати вирощені штучно, або збирати їх тільки в тих місцях, екологічної нормальності яких ви впевнені.
Рецепт жаркого з м'яса з печерицями
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо наріжемо невеликими шматочками. Очищені моркву і цибулю дрібно наріжемо, а промиті гриби - не занадто дрібно.
Розігріємо жир або масло в казані або сотейнику. Злегка обсмажимо або спассеруем цибулю з морквою, а потім додамо м'ясо. Злегка на середньо-сильному вогні все притушиваем до зміни кольору м'яса. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і готуємо з додаванням всіх спецій протягом 20 хвилин, періодично помішуючи. Якщо необхідно, можемо подбавить трохи води. Закладаємо нарізані гриби, перемішуємо і тушкуємо ще протягом півгодини. Вимикаємо вогонь і даємо жаркого постояти 8-15 хвилин, після чого додаємо рубані зелень і часник. Можна перемішувати і подавати м'ясо з печерицями з будь-яким гарніром.
Якщо ви використовуєте яловичину чи не надто молоду баранину, слід враховувати, що вона гаситься значно довше, тому всі інгредієнти крім цибулі і моркви треба закладати, коли м'ясо вже майже готове (точніше за 20-25 хвилин до готовності).
Ще смачніше вийде, якщо приготувати м'ясо з шампіньйонами в сметані. Сметану вибирайте тільки натуральну молочну, краще середньої жирності. Ні в якому разі не слід кип'ятити цей продукт. Додайте її в останній момент, перемішайте, протомите протягом 5 хвилин і нехай спекотне остигає протягом 10 хвилин, потім закинемо зелень з часником.
Печеня з м'яса з печерицями в духовці по-селянськи
Готувати будемо в порційних горщиках (розрахунок продуктів на 1 порційний горщик).
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо наріжемо невеликими шматочками і закладемо на дно мокрого горщика. Зверху викладемо не занадто дрібно нарізані гриби і картоплю, присиплем спеціями і наллємо по 50-100 мл води. Накриваємо горщики кришками або затягуємо фольгою. Розміщуємо їх в духову шафу, розігрітий до температури близько 200 градусів С, на 50-60 хвилин. Подаємо в горщиках, перед їжею кожен собі додасть потрібну кількість рубаної зелені з часником. Можна додати ложку сметани - подайте її в окремому посуді.
Ну і, врешті-решт, можна приготувати і подати окремо смажене м'ясо з маринованими печерицям в.
Смажене м'ясо з печерицями
Інгредієнти:
Приготування
Потрібну кількість грибів, помещающееся в літрову банку (або іншу ємність, керамічну або емальований) відварюємо у воді протягом близько 15 хвилин при слабкому кипінні. Воду зливаємо. На дно ємності, в якій будемо маринувати, закладаємо крупно нарізаний часник і кільця цибулі, зверху закладаємо відварені печериці.
Варимо маринад. Доводимо до кипіння воду, закладаємо цукор і спеції. Проварюємо протягом 5-ти хвилин і заливаємо киплячим маринадом гриби. Додаємо оцет з соком лимона. В принципі, можна закатати гриби у банках чи можна остудити до кімнатної температури, а потім помістити в холодильник. Печериці будуть готові через 2 години, але ще смачнішими вони будуть через 2-3 дні, подавайте їх з смаженим м'ясом і зеленою цибулькою - дуже душевно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Дивовижна капуста з м'ясом у горщиках
Капуста з м'ясом - це прекрасне поєднання, при чому як зі свіжою, так і з квашеною. І сьогодні ми пропонуємо вам парочку цікавих і смачних рецептів
Печеня з картоплі
Печеня - популярна страва з м'яса і картоплі з додаванням інших овочів і спецій. Його готують в казані або товстостінній сковороді. У нашій статті ми
Печериці з вершками
Печериці з вершками - це відмінне поєднання інгредієнтів, при якому виходить чудове корисне блюдо. Пропонуємо вам простий рецепт смажених печериць з
Капуста в горщиках
Якщо ви віддаєте перевагу виключно здорову їжу, тоді наш сьогоднішній рецепт для вас. Ми пропонуємо вам зробити просте страву до вечері - тушкувати
Печериці по-корейськи
Корейська кухня, пряна і гостра, відрізняється характерним оригінальним підходом до приготування різних національних страв з широким використанням
Піца з печерицями
Піца - улюблене блюдо багатьох дітей і дорослих. Готувати її не складно і рецептів багато, але все таки потрібно знати правильний її склад і