Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мариновані печериці в домашніх умовах

Мариновані печериці в домашніх умовах

16-03-2015, 10:55
4 892
Мариновані печериці в домашніх умовах
Грибочки в баночці купував кожен з нас хоч раз, але ось приготувати мариновані печериці в домашніх умовах доводилося не кожному. Ми виправимо це упущення. Адже гриби - прекрасна закуска, як до святкового столу, так і до вечері. Коли на аромат гарячої картоплі збирається вся родина, саме час дістати з холодильника смачненькі печериці. Як маринувати їх вдома? Це ми обговоримо в цій статті. Інгредієнти рецепти ви з легкістю можете міняти, маринад - справа смаку.

Як приготувати мариновані шампіньйони?


Гриби маринуються різними способами: ви можете приготувати їх по-швидкому за 15-20 хвилин, а можете відправити маринуватися на ніч або день. За добу, мариновані печериці придбають пікантний і ніжний смак, їх можна буде подати до будь-якого гарніру. Регулювати гостроту можна, додаючи ті чи інші спеції, збільшуючи кількість оцту і часнику - тут вашої фантазії надається повна свобода. До речі, на відміну від усіх інших видів грибів, шампіньйони, вирощені у промислових умовах, ви можете сміливо вживати в їжу, не побоюючись отруєння.

Рецепт печериць, маринованих по-корейськи


У стандартному рецепті час витримування грибів становить 12 годин, але ви можете збільшити його до доби і більше. Мариновані печериці будуть і далі прекрасно зберігатися в холодильнику.

Інгредієнти:


  • печериці - 300 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • коріандр мелений - 1/4 ч. ложки;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • кунжут - 10 г;

  • рослинна олія - 1/4 склянки;

  • кмин - 1/2 ст. ложки;

  • оцет - 3 ст. ложки;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • зелень - 1 пучок;

  • перець червоний гострий - 1 шт.;

  • сіль, перець чорний - за смаком.



  • Приготування

    У підсоленій воді відварюємо гриби, зливаємо воду, відкидаємо печериці на друшляк, щоб рідина повністю скла, і починаємо робити маринад. Для цього в олію додаємо дрібно посічену зелень (підійдуть кріп і петрушка), соєвий соус, чорний перець, оцет, лавровий лист, кмин, коріандр, видавлюємо часник і все перемішуємо. Кунжут підсмажуємо на сковорідці (сухий) і теж додаємо в маринад. Потім закладаємо гриби, перемішуємо і ставимо не менше, ніж на 12 годин у холодильник. Ось і все, тепер ви знаєте, як зробити мариновані шампіньйони. На наступний день ви зможете порадувати свою сім'ю смачною закускою.

    Швидкі мариновані печериці


    Уявіть собі, що гості вже на порозі, в буквальному сенсі, а треба щось збагнути. І думати треба швидко, дуже швидко. Ось тут і прийде на допомогу рецепт приготування маринованих печериць буквально за лічені хвилини.

    Інгредієнти:


  • печериці - 500 г;

  • оцет - 1/2 склянки;

  • часник - 5-6 зубчиків;

  • рослинне масло - 1/2 склянки;

  • сіль, перець - за смаком;
  • Мариновані печериці в домашніх умовах

  • зелень - за смаком.



  • Приготування

    Печериці промиваємо, потім наливаємо в каструлю воду, додаємо спеції, доводимо до кипіння, солимо і закидаємо наші гриби. Проварюємо близько 10 хвилин, перекладаємо в друшляк і промиваємо холодною кип'яченою водою. Тепер готуємо маринад: змішати оцет, олію, додаємо видавлений часник і дрібно нарізану зелень. Закладаємо в маринад печериці (якщо гриби великі, краще їх розрізати навпіл). Витримуємо близько 15 хвилин і можна подавати до столу. До речі, можете приготувати мариновані шампіньйони з цибулею, додайте до грибів цибулину, нарізану півкільцями. Можете її замаринувати разом з печерицями або посипати кільцями зверху при подачі на стіл.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фаршировані шампіньйони - рецепти
    Фаршировані шампіньйони - рецепти
    Фаршировані шампіньйони - нечасте блюдо в нашій країні. Все тому, що не всі люблять гриби, так і витратити певну кількість часу на них потрібно. Але
    Мариновані опеньки - рецепт
    Мариновані опеньки - рецепт
    Мариновані опеньки - сама популярна закуска. Тому саме ці гриби подають до святкового столу. Приготувати їх дуже просто, потрібно всього лише знати
    Гливи мариновані
    Гливи мариновані
    Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде
    Гриби по-корейськи
    Гриби по-корейськи
    Багато хто з нас пробували моркву, капусту та інші овочі, мариновані на східний манер. А чи знайомі ви з грибами по-корейськи? Ні, тоді давайте
    Печериці по-корейськи
    Печериці по-корейськи
    Корейська кухня, пряна і гостра, відрізняється характерним оригінальним підходом до приготування різних національних страв з широким використанням