Грибочки в баночці купував кожен з нас хоч раз, але ось приготувати мариновані печериці в домашніх умовах доводилося не кожному. Ми виправимо це упущення. Адже гриби - прекрасна закуска, як до святкового столу, так і до вечері. Коли на аромат гарячої картоплі збирається вся родина, саме час дістати з холодильника смачненькі печериці. Як маринувати їх вдома? Це ми обговоримо в цій статті. Інгредієнти рецепти ви з легкістю можете міняти, маринад - справа смаку.
Як приготувати мариновані шампіньйони?
Гриби маринуються різними способами: ви можете приготувати їх по-швидкому за 15-20 хвилин, а можете відправити маринуватися на ніч або день. За добу, мариновані печериці придбають пікантний і ніжний смак, їх можна буде подати до будь-якого гарніру. Регулювати гостроту можна, додаючи ті чи інші спеції, збільшуючи кількість оцту і часнику - тут вашої фантазії надається повна свобода. До речі, на відміну від усіх інших видів грибів, шампіньйони, вирощені у промислових умовах, ви можете сміливо вживати в їжу, не побоюючись отруєння.
Рецепт печериць, маринованих по-корейськи
У стандартному рецепті час витримування грибів становить 12 годин, але ви можете збільшити його до доби і більше. Мариновані печериці будуть і далі прекрасно зберігатися в холодильнику.
Інгредієнти: печериці - 300 г; часник - 3 зубчики; коріандр мелений - 1/4 ч. ложки; соєвий соус - 1 ст. ложка; кунжут - 10 г; рослинна олія - 1/4 склянки; кмин - 1/2 ст. ложки; оцет - 3 ст. ложки; лавровий лист - 2 шт.; зелень - 1 пучок; перець червоний гострий - 1 шт.; сіль, перець чорний - за смаком. Приготування У підсоленій воді відварюємо гриби, зливаємо воду, відкидаємо печериці на друшляк, щоб рідина повністю скла, і починаємо робити маринад. Для цього в олію додаємо дрібно посічену зелень (підійдуть кріп і петрушка), соєвий соус, чорний перець, оцет, лавровий лист, кмин, коріандр, видавлюємо часник і все перемішуємо. Кунжут підсмажуємо на сковорідці (сухий) і теж додаємо в маринад. Потім закладаємо гриби, перемішуємо і ставимо не менше, ніж на 12 годин у холодильник. Ось і все, тепер ви знаєте, як зробити мариновані шампіньйони. На наступний день ви зможете порадувати свою сім'ю смачною закускою.
Швидкі мариновані печериці
Уявіть собі, що гості вже на порозі, в буквальному сенсі, а треба щось збагнути. І думати треба швидко, дуже швидко. Ось тут і прийде на допомогу рецепт приготування маринованих печериць буквально за лічені хвилини.
Інгредієнти: печериці - 500 г; оцет - 1/2 склянки; часник - 5-6 зубчиків; рослинне масло - 1/2 склянки; сіль, перець - за смаком; зелень - за смаком. Приготування Печериці промиваємо, потім наливаємо в каструлю воду, додаємо спеції, доводимо до кипіння, солимо і закидаємо наші гриби. Проварюємо близько 10 хвилин, перекладаємо в друшляк і промиваємо холодною кип'яченою водою. Тепер готуємо маринад: змішати оцет, олію, додаємо видавлений часник і дрібно нарізану зелень. Закладаємо в маринад печериці (якщо гриби великі, краще їх розрізати навпіл). Витримуємо близько 15 хвилин і можна подавати до столу. До речі, можете приготувати мариновані шампіньйони з цибулею, додайте до грибів цибулину, нарізану півкільцями. Можете її замаринувати разом з печерицями або посипати кільцями зверху при подачі на стіл.