Кабачок - підвид гарбуза, поширена баштанна культура. М'якоть молодих кабачків ніжна, цей продукт низькокалорійний, і містить легкозасвоюваний безліч корисних речовин, тому кабачки можна додавати в дитяче та дієтичне меню. З кабачків і з кабачками можна готувати різні корисні і смачні страви, в тому числі і супи.
Ніжний дієтичний крем-суп з кабачків
Це низькокалорійна, але дуже ситне блюдо. Готувати кабачковий суп - несложнои швидко.
Інгредієнти: молодий кабачок середнього розміру - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; селера - 2-3 стебла; сметана густа - 100 мл; бульйон або вода - 06-1 л; топлене масло - 1-2 ст. ложки; зелень петрушки - 05 пучка; зелень кропу - 05 пучка; часник - 1-2 зубчики; сіль; перець чорний мелений. Приготування Цибулю подрібнити і спассеруем в сотейнику на маслі до легкого зміни відтінку. Кабачок нарізаємо дрібними кубиками, а очищену моркву - короткою тонкою соломкою. Стебла селери, іншу зелень і часник нарубим дрібно.
Додаємо в сотейник нарізані кабачки і моркву і заливаємо бульйоном або водою. Варимо суп на малому вогні протягом хвилин 8-10. Знімаємо з вогню і додаємо зелень і часник. Поперчити і підсолимо. Готовий суп опрацюємо в блендері до однорідності. Додамо сметану і перемішати. Перед подачею прикрасимо зеленню.
Жиросжигающие суп Можна приготувати дієтичний «жиросжигающие» овочевий суп з кабачками - рецепт його теж досить простий.
Інгредієнти: молодий кабачок середнього розміру - 1 шт.; брокколі-200 г; селера - 2 стебла; зелень петрушки - 05 пучка; часник - 1-2 зубчики; цибуля-порей - 1 стебло; томат-паста без консервантів - 2 ст. ложки; бульйон або вода - 06-1 л; перець гострий червоний - за смаком. Приготування Кабачок наріжемо дрібними кубиками, броколі розділимо на качанчики. Зваримо все це в бульйоні або воді протягом 8 хвилин.
Зелень, стебла селери і часник злегка подрібнити. Все це і суп опрацюємо в блендері до однорідності. Додамо томат і приправимо гострим перцем. Ретельно перемішати і розіллємося по суповым чашках. Цибулю наріжемо тонкими кільцями і покладемо потроху в кожну чашку. Можна додати ложку сметани або густого несолодкого живого йогурту. Просто мрія дієтолога.
Курячий суп з кабачками в азіатському стилі
Інгредієнти: куряче філе - 200-300 р; молодий кабачок середнього розміру - 1 шт.; молода стручкова квасоля - 100 г; цибуля-порей - 1 стебло; перець солодкий червоний - 1 шт.; бульйон або вода - 08-1 л; часник - 1-2 зубчики; перець гострий червоний - за смаком; спеції для приготування бульйону (лавровий лист, перець-горошок, гвоздичка) - за смаком; зелень різна (петрушка, кінза) - 1/2 пучка; соєвий соус - 1-2 ст. ложки. Приготування Куряче філе наріжемо короткими нетовстими смужками і зваримо приблизно в 1 літрі води (зі спеціями) майже до готовності. Кабачок і солодкий перець нарубим короткою соломкою, цибулю наріжемо кружальцями. Молоду квасолю розділимо - кожен стручок - на 3-4 частини. Додамо овочі в каструлю, де доваривается м'ясо в бульйоні. Проваримо протягом 5-8 хвилин. Безпосередньо перед подачею приправимо суп подрібненою зеленню, часником, гострим перцем і соєвим соусом. В цей суп з кабачків можна додати і молодої картоплі - 2-3 шт.
Суп з гарбуза і кабачків з молодою телятиною і світлим столовим вином
Інгредієнти: телятина (вирізка) - 300 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; м'якоть гарбуза мускатного - 100 г; молодий кабачок - 1 шт.; перець солодкий червоний - 1 шт.; сочевиця червона - 100 г; масло рослинне - 4-5 столових ложок; часник - 1-2 зубчики; вино світле столове (біле або рожеве) - 200 мл; сухі спеції - за смаком; зелень (петрушка, кінза); сіль. Приготування Телятину наріжемо нетовстими короткими смужками (при такому підході м'ясо звариться швидко - за півгодини), а цибулю - тонкої короткої соломкою. Спассеруем в сотейнику цибулю до зміни кольору. Додамо м'ясо, злегка обсмажимо все, трохи присолим і наллємо вино, прикриємо кришкою і будемо тушкувати майже до готовності, при необхідності підливаючи води. Тим часом підготуємо овочі. Наріжемо гарбуз, кабачок і перець соломкою. За 10 хвилин та готовності м'яса додаємо в сотейник овочі і промиту сочевицю, перемішуємо і готуємо всі разом 5 хвилин. Додаємо води і довариваем ще 3-4 хвилини. Розливаємо по тарілках і приправляємо спеціями, часником і зеленню.
Якщо вам необхідні рецепти інших корисних і смачних супів, то ось вони: суп з шпинату , суп з брокколі .