Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з гарбуза з куркою

Страви з гарбуза з куркою

21-03-2015, 20:13
2 159
Страви з гарбуза з куркою
Гарбуз - суперкорисна баштанна культура. Плоди гарбуза містять безліч дуже корисних для організму людини речовин. За смаком і ароматом гарбуз гармонійно поєднується з різними продуктами, в тому числі, і з м'ясом різних тварин.
Якщо готувати певним способом різні страви з гарбуза з куркою їх можна рекомендувати для дієтичного харчування. Це, однак, зовсім не означає, що вони будуть нудними, прісними і позбавленими смаку.
Наводимо деякі рецепти, в яких курка з гарбузом - основні інгредієнти (звичайно ж, ми будемо використовувати і інші продукти, щоб вийшло максимально корисно і смачно).

Гарбуз з куркою в духовці


Інгредієнти:

  • куряче філе (м'ясо з грудки) - близько 300 м;

  • м'якоть гарбуза - близько 400 м;

  • вершки молочні натуральні (можна замінити рожевим столовим несульфитированним вином) - близько 100 мл;

  • сухі мелені спеції (шафран, мускатний горіх, запашний перець, паприка, гвоздика);

  • часник - 2-3 зубчики;

  • трохи курячого жиру;

  • зелень свіжа (петрушка, кріп, розмарин, базилік, кінза).


  • Приготування
    Куряче філе наріжемо короткими смужками (поперек волокон). М'якоть гарбуза наріжемо рази в 15-2 крупніше, ніж куряче філе.
    Вогнетривку форму для запікання (краще скляну або керамічну) рясно змастимо курячим жиром (або рослинним маслом). Викладемо у форму шматочки м'яса упереміж з гарбузом. Приправимо вершки меленими сухими спеціями і трохи присолим. Будемо поливати курку з гарбузом заливкою, накриємо кришкою (або фольгою) і помістимо в розігрітий до середньої температури духовку на 40 хвилин. Готову курку з гарбузом під вершковим соусом розкладаємо по тарілках і подаємо, приправивши рубаним часником і зеленню.
    Схоже блюдо з цих продуктів можна приготувати в порційних горщиках або у великому родинному керамічному горщику.
    Якщо трохи змінити рецептуру, можна приготувати в духовці курку з гарбузом і картоплею. Для цього очищену картоплю нарізаємо так само, як і гарбуз.
    Можна приготувати для сімейного обіду невеликий гарбуз, фаршировану куркою та рисом. Причому можна готувати не тільки круглої гарбузі, використовуючи її як горщика, але і в гарбузах довгастих форм, розрізавши їх навпіл уздовж і використовуючи в якості форм для запікання.

    Гарбуз, фарширована куркою та рисом


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 1 шт. середнього розміру;

  • куряче філе - близько 400 м;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • рис нешліфований жовтий - близько 300 м;

  • перець солодкий червоний - 1-2 шт.;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • сухі мелені спеції (наприклад, суміш каррі);

  • яйце куряче за бажанням - 1-2 шт.;

  • свіжа зелень різна.


  • Приготування
    Спочатку приготуємо фарш, пропустивши м'ясо, цибулю, солодкий перець і часник через м'ясорубку з великою насадкою. Ні, звичайно, якщо хочете - можна нарізати куряче філе (а також цибулю, перець і часник) вручну ножем дуже дрібними шматочками. Далі ретельно промиємо рис холодною проточною водою, потім заллємо окропом і через 5-10 хвилин зіллємо воду.
    Змішаємо м'ясний фарш з рисом і сухими спеціями. Можна трохи присолити і додати яйце, якщо бажаєте.
    Страви з гарбуза з куркою
    Якщо гарбуз кругла - зрізаємо верхівку і видаляємо насіння ложкою. Заповнюємо фаршем і поливаємо соусом, бульйоном або водою, адже рис розбухне і збільшить обсяг. Закриваємо кришкою-верхівкою (або можна заліпити коржиком з простого тіста).
    Якщо гарбуз довгаста - розрізаємо навпіл і робимо як би човники. Заповнюємо човники начинкою (можна накрити фольгою). Далі поміщаємо фаршировану гарбуз в духову шафу, розігрітий до температури 180-200 градусів С, і запікаємо протягом 40 хвилин. У процесі приготування соки і аромати гарбуза пропитают фарш - буде дуже смачно. Можна різати гарбуз скибками. Подаємо, прикрасивши зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов з гарбузом
    Плов з гарбузом
    Всі ми, звичайно, знайомі з таким блюдом азіатської кухні, як плов. Традиційний плов, безумовно, готують з м'ясом яловичини або баранини. Але
    Гарбуз, запечена в духовці
    Гарбуз, запечена в духовці
    Про користь гарбуза сказано чимало, до того ж з гарбуза можна приготувати дуже смачні страви! Ми вам розповімо, якими способами можна запекти гарбуз
    Рис з гарбузом - рецепт
    Рис з гарбузом - рецепт
    Про користь гарбуза нам усім добре відомо. З неї готують багато різних страв: її фарширують, запікають, роблять заготовки на зиму. Але сьогодні ми
    Тушкований гарбуз
    Тушкований гарбуз
    Тушкований гарбуз - це ситне гаряче блюдо, що дуже актуально в осінній сезон. Давайте розглянемо декілька досить простих рецептів цієї корисної
    Дивовижні і корисні страви з гарбузом
    Дивовижні і корисні страви з гарбузом
    В осінній холодний період, звичайно ж, необхідна не тільки смачна, але й корисна їжа. І тому сьогодні ми пропонуємо кілька дивовижних рецептів страв