Страви з гарбуза з куркою

Якщо готувати певним способом різні страви з гарбуза з куркою їх можна рекомендувати для дієтичного харчування. Це, однак, зовсім не означає, що вони будуть нудними, прісними і позбавленими смаку.
Наводимо деякі рецепти, в яких курка з гарбузом - основні інгредієнти (звичайно ж, ми будемо використовувати і інші продукти, щоб вийшло максимально корисно і смачно).
Гарбуз з куркою в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе наріжемо короткими смужками (поперек волокон). М'якоть гарбуза наріжемо рази в 15-2 крупніше, ніж куряче філе.
Вогнетривку форму для запікання (краще скляну або керамічну) рясно змастимо курячим жиром (або рослинним маслом). Викладемо у форму шматочки м'яса упереміж з гарбузом. Приправимо вершки меленими сухими спеціями і трохи присолим. Будемо поливати курку з гарбузом заливкою, накриємо кришкою (або фольгою) і помістимо в розігрітий до середньої температури духовку на 40 хвилин. Готову курку з гарбузом під вершковим соусом розкладаємо по тарілках і подаємо, приправивши рубаним часником і зеленню.
Схоже блюдо з цих продуктів можна приготувати в порційних горщиках або у великому родинному керамічному горщику.
Якщо трохи змінити рецептуру, можна приготувати в духовці курку з гарбузом і картоплею. Для цього очищену картоплю нарізаємо так само, як і гарбуз.
Можна приготувати для сімейного обіду невеликий гарбуз, фаршировану куркою та рисом. Причому можна готувати не тільки круглої гарбузі, використовуючи її як горщика, але і в гарбузах довгастих форм, розрізавши їх навпіл уздовж і використовуючи в якості форм для запікання.
Гарбуз, фарширована куркою та рисом
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку приготуємо фарш, пропустивши м'ясо, цибулю, солодкий перець і часник через м'ясорубку з великою насадкою. Ні, звичайно, якщо хочете - можна нарізати куряче філе (а також цибулю, перець і часник) вручну ножем дуже дрібними шматочками. Далі ретельно промиємо рис холодною проточною водою, потім заллємо окропом і через 5-10 хвилин зіллємо воду.
Змішаємо м'ясний фарш з рисом і сухими спеціями. Можна трохи присолити і додати яйце, якщо бажаєте.

Якщо гарбуз довгаста - розрізаємо навпіл і робимо як би човники. Заповнюємо човники начинкою (можна накрити фольгою). Далі поміщаємо фаршировану гарбуз в духову шафу, розігрітий до температури 180-200 градусів С, і запікаємо протягом 40 хвилин. У процесі приготування соки і аромати гарбуза пропитают фарш - буде дуже смачно. Можна різати гарбуз скибками. Подаємо, прикрасивши зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти

Плов з гарбузом
Всі ми, звичайно, знайомі з таким блюдом азіатської кухні, як плов. Традиційний плов, безумовно, готують з м'ясом яловичини або баранини. Але

Гарбуз, запечена в духовці
Про користь гарбуза сказано чимало, до того ж з гарбуза можна приготувати дуже смачні страви! Ми вам розповімо, якими способами можна запекти гарбуз

Рис з гарбузом - рецепт
Про користь гарбуза нам усім добре відомо. З неї готують багато різних страв: її фарширують, запікають, роблять заготовки на зиму. Але сьогодні ми

Тушкований гарбуз
Тушкований гарбуз - це ситне гаряче блюдо, що дуже актуально в осінній сезон. Давайте розглянемо декілька досить простих рецептів цієї корисної

Дивовижні і корисні страви з гарбузом
В осінній холодний період, звичайно ж, необхідна не тільки смачна, але й корисна їжа. І тому сьогодні ми пропонуємо кілька дивовижних рецептів страв