Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гарбуз, запечена в духовці

Гарбуз, запечена в духовці

21-03-2015, 18:11
2 137
Гарбуз, запечена в духовці
Гарбуз - дуже корисна рослина, плоди якого містять безліч корисних для організму людини речовин. Можна гарбуз є сирої (у складі салатів, наприклад), а можна готувати різними способами, в тому числі і запікати в духовій шафі. Відомо безліч варіантів приготування гарбуза в духовці - це страви абсолютно різних типів.

Гарбуз, запечена в духовці з цукром і корицею - рецепт десертний


Інгредієнти:

  • гарбуз (краще всього мускатна) - 1 шт. або половина;

  • цукор-пісок;

  • кориця.


  • Приготування
    Ріжемо гарбуз навпіл, видаляємо насіння і нарізаємо скибками товщиною близько 2 див. Посипаємо скибки з боку м'якоті сумішшю цукру з корицею (ще можна додати в цю суміш тертий мускатний горіх, шафран і кардамон). Запікаємо в духовій шафі протягом 20 хвилин. Подаємо в якості десерту з какао, чаєм, компотом, каркаде, ройбушем, мате. Дітям сподобається.

    Гарбуз, фарширована і запечена в духовці цілком - ситний обід в сільському стилі


    Інгредієнти:

  • гарбуз кругла невелика (щоб помістилася в духовку) - 1 шт.;

  • рис;

  • фарш м'ясний нежирний (краще змішаний, наприклад, свинячий з курячим) - близько 300 м;

  • яйце куряче - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • вершки натуральні молочні - близько 80 мл;

  • масло вершкове натуральне, краще топлене;

  • тертий мускатний горіх;

  • пекучий червоний перець;

  • солодка паприка;

  • спеції різні мелені (коріандр, шафран, кардамон і ін);

  • зелень городня;

  • часник.


  • Приготування
    Спочатку підготуємо начинку. Ретельно промиємо і зваримо рис протягом 8-10 хвилин, відвар зіллємо. Спассеруем або злегка обсмажимо в сковороді на олії поросяти, ягняти цибулю, додати м'ясний фарш і спеції. Готуємо до зміни кольору фаршу, перевертаючи лопаткою.
    З'єднуємо фарш з рисом, трохи охолоджуємо. Додаємо рубану зелень, 1-3 яйця, продавлений часник, трохи вершків (з урахуванням того, щоб рис просочився і розпух ще). Перемішуємо.

    Як фарширувати гарбуз для приготування в духовці?


    Зрізаємо з гарбуза верхівку, з допомогою столової ложки видаляємо з гарбуза насіння та волокна, їх оточують, вичищаємо. Заповнюємо отриману ємність приготовленої начинкою. Закриваємо гарбуз верхівкою, як горщик кришкою.

    Запікання гарбуза в духовці


    Поміщаємо гарбуз в розігріту духовку хвилин на 25. Розкладаємо по тарілках начинку, до кожної порції додаємо шматочок-другий гарбуза, яку ми розрізали.
    Приблизно таким же чином можна запекти і гарбуз поздовжньої форми, розрізавши її навпіл.
    Приготування
    Видаляємо серцевину, закладаємо начинку в половинки і запікаємо (див. вище). Після запікання можна присипати тертим сиром (можна включити трохи тертого сиру до складу начинки). Акуратно розрізаємо впоперек з кроком не менше 3 див. Оформляємо зеленню.
    Гарбуз в горщиках в духовці з м'ясом в пряному винно-масляному соусі - вишукане блюдо в сільському стилі (розрахунок на 1 порцію).
    Інгредієнти:

  • м'ясо без кісток і шкіри (свинина або курка, гуска, качка, індичка, кролик, ягнятина або телятина) - 200 г;

  • гарбуз - 150 г;

  • пшоняна крупа - 2 ст. ложки;

  • перець солодкий червоний - 1 шт. (або 05 залежить від розміру);

  • вино рожеве або біле несульфитированное (краще мускатне) - 60 мл;

  • трохи червоного перцю пекучого;

  • масло вершкове - 20 г;

  • спеції сухі мелені (шафран, гвоздика, коріандр і ін);

  • часник - 1 зубчик;
  • Гарбуз, запечена в духовці

  • зелень різна, в тому числі, молода цибулька.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо дрібними шматочками-брусочками, зручними для їжі виделкою, також і гарбуз. Перець нарізаємо соломкою.
    Закладаємо в порційні горщики спочатку шматочок масла, зверху м'ясо зі спеціями, наступним шаром - гарбуз і солодкий перець, 1-2 ст. ложки пшоняної крупи. Вливаємо вино і стільки ж води. Запечатуємо фольгою, робимо 3-5 проколів сірником. Поміщаємо горщики в духовку при середньому нагріванні або починає остигати російську піч на 40 хвилин. У готове блюдо додаємо зелень і часник (зрозуміло, в подрібненому вигляді). Приправляємо пекучим червоним перцем. Перемішуємо, подаємо з вином, з яких готували, і коржем. Їмо з горщика.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фарширована гарбуз
    Фарширована гарбуз
    Фарширована гарбуз - значне страва, яку із задоволенням спробують всі гості та домочадці, адже не часто побачиш таке диво! Ми вирішили розповісти
    Гарбуз з м'ясом
    Гарбуз з м'ясом
    Гарбуз з м'ясом - це просте блюдо, яке легко приготувати, і для цього не потрібно незвичайних інгредієнтів або спеціальних приправ. Спробуйте, і у
    Страви з гарбуза з куркою
    Страви з гарбуза з куркою
    У гарбузі міститься багато корисних для організму людини речовин. Вона чудово поєднується з різними овочами, а також з м'ясом птиці. І зараз ми
    Як приготувати гарбуз у духовці?
    Як приготувати гарбуз у духовці?
    З приходом осені настала пора збору ароматних плодів гарбуза, які чудово підходять для приготування самих різних блюд. Сьогодні ми хочемо поговорити
    Маринована гарбуз
    Маринована гарбуз
    Гарбуз - дуже смачний і суперкорисний продукт харчування. Її можна вживати в сирому, вареному, запеченому, а також маринованому вигляді. Ось про
    Запечений гарбуз з медом
    Запечений гарбуз з медом
    Всі ми знаємо про користь меду для нашого організму. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити смачний і корисний десерт - запечену гарбуз з медом. Ми