Гарбуз, запечена в духовці
Гарбуз - дуже корисна рослина, плоди якого містять безліч корисних для організму людини речовин. Можна гарбуз є сирої (у складі салатів, наприклад), а можна готувати різними способами, в тому числі і запікати в духовій шафі. Відомо безліч варіантів приготування гарбуза в духовці - це страви абсолютно різних типів.
Інгредієнти:
гарбуз (краще всього мускатна) - 1 шт. або половина;
цукор-пісок;
кориця.
Приготування
Ріжемо гарбуз навпіл, видаляємо насіння і нарізаємо скибками товщиною близько 2 див. Посипаємо скибки з боку м'якоті сумішшю цукру з корицею (ще можна додати в цю суміш тертий мускатний горіх, шафран і кардамон). Запікаємо в духовій шафі протягом 20 хвилин. Подаємо в якості десерту з какао, чаєм, компотом, каркаде, ройбушем, мате. Дітям сподобається.
Інгредієнти:
гарбуз кругла невелика (щоб помістилася в духовку) - 1 шт.;
рис;
фарш м'ясний нежирний (краще змішаний, наприклад, свинячий з курячим) - близько 300 м;
яйце куряче - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
вершки натуральні молочні - близько 80 мл;
масло вершкове натуральне, краще топлене;
тертий мускатний горіх;
пекучий червоний перець;
солодка паприка;
спеції різні мелені (коріандр, шафран, кардамон і ін);
зелень городня;
часник.
Приготування
Спочатку підготуємо начинку. Ретельно промиємо і зваримо рис протягом 8-10 хвилин, відвар зіллємо. Спассеруем або злегка обсмажимо в сковороді на олії поросяти, ягняти цибулю, додати м'ясний фарш і спеції. Готуємо до зміни кольору фаршу, перевертаючи лопаткою.
З'єднуємо фарш з рисом, трохи охолоджуємо. Додаємо рубану зелень, 1-3 яйця, продавлений часник, трохи вершків (з урахуванням того, щоб рис просочився і розпух ще). Перемішуємо.
Зрізаємо з гарбуза верхівку, з допомогою столової ложки видаляємо з гарбуза насіння та волокна, їх оточують, вичищаємо. Заповнюємо отриману ємність приготовленої начинкою. Закриваємо гарбуз верхівкою, як горщик кришкою.
Поміщаємо гарбуз в розігріту духовку хвилин на 25. Розкладаємо по тарілках начинку, до кожної порції додаємо шматочок-другий гарбуза, яку ми розрізали.
Приблизно таким же чином можна запекти і гарбуз поздовжньої форми, розрізавши її навпіл.
Приготування
Видаляємо серцевину, закладаємо начинку в половинки і запікаємо (див. вище). Після запікання можна присипати тертим сиром (можна включити трохи тертого сиру до складу начинки). Акуратно розрізаємо впоперек з кроком не менше 3 див. Оформляємо зеленню.
Гарбуз в горщиках в духовці з м'ясом в пряному винно-масляному соусі - вишукане блюдо в сільському стилі (розрахунок на 1 порцію).
Інгредієнти:
м'ясо без кісток і шкіри (свинина або курка, гуска, качка, індичка, кролик, ягнятина або телятина) - 200 г;
гарбуз - 150 г;
пшоняна крупа - 2 ст. ложки;
перець солодкий червоний - 1 шт. (або 05 залежить від розміру);
вино рожеве або біле несульфитированное (краще мускатне) - 60 мл;
трохи червоного перцю пекучого;
масло вершкове - 20 г;
спеції сухі мелені (шафран, гвоздика, коріандр і ін);
часник - 1 зубчик;
зелень різна, в тому числі, молода цибулька.
Приготування
М'ясо нарізаємо дрібними шматочками-брусочками, зручними для їжі виделкою, також і гарбуз. Перець нарізаємо соломкою.
Закладаємо в порційні горщики спочатку шматочок масла, зверху м'ясо зі спеціями, наступним шаром - гарбуз і солодкий перець, 1-2 ст. ложки пшоняної крупи. Вливаємо вино і стільки ж води. Запечатуємо фольгою, робимо 3-5 проколів сірником. Поміщаємо горщики в духовку при середньому нагріванні або починає остигати російську піч на 40 хвилин. У готове блюдо додаємо зелень і часник (зрозуміло, в подрібненому вигляді). Приправляємо пекучим червоним перцем. Перемішуємо, подаємо з вином, з яких готували, і коржем. Їмо з горщика.
Гарбуз, запечена в духовці з цукром і корицею - рецепт десертний
Інгредієнти:
Приготування
Ріжемо гарбуз навпіл, видаляємо насіння і нарізаємо скибками товщиною близько 2 див. Посипаємо скибки з боку м'якоті сумішшю цукру з корицею (ще можна додати в цю суміш тертий мускатний горіх, шафран і кардамон). Запікаємо в духовій шафі протягом 20 хвилин. Подаємо в якості десерту з какао, чаєм, компотом, каркаде, ройбушем, мате. Дітям сподобається.
Гарбуз, фарширована і запечена в духовці цілком - ситний обід в сільському стилі
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку підготуємо начинку. Ретельно промиємо і зваримо рис протягом 8-10 хвилин, відвар зіллємо. Спассеруем або злегка обсмажимо в сковороді на олії поросяти, ягняти цибулю, додати м'ясний фарш і спеції. Готуємо до зміни кольору фаршу, перевертаючи лопаткою.
З'єднуємо фарш з рисом, трохи охолоджуємо. Додаємо рубану зелень, 1-3 яйця, продавлений часник, трохи вершків (з урахуванням того, щоб рис просочився і розпух ще). Перемішуємо.
Як фарширувати гарбуз для приготування в духовці?
Зрізаємо з гарбуза верхівку, з допомогою столової ложки видаляємо з гарбуза насіння та волокна, їх оточують, вичищаємо. Заповнюємо отриману ємність приготовленої начинкою. Закриваємо гарбуз верхівкою, як горщик кришкою.
Запікання гарбуза в духовці
Поміщаємо гарбуз в розігріту духовку хвилин на 25. Розкладаємо по тарілках начинку, до кожної порції додаємо шматочок-другий гарбуза, яку ми розрізали.
Приблизно таким же чином можна запекти і гарбуз поздовжньої форми, розрізавши її навпіл.
Приготування
Видаляємо серцевину, закладаємо начинку в половинки і запікаємо (див. вище). Після запікання можна присипати тертим сиром (можна включити трохи тертого сиру до складу начинки). Акуратно розрізаємо впоперек з кроком не менше 3 див. Оформляємо зеленню.
Гарбуз в горщиках в духовці з м'ясом в пряному винно-масляному соусі - вишукане блюдо в сільському стилі (розрахунок на 1 порцію).
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо дрібними шматочками-брусочками, зручними для їжі виделкою, також і гарбуз. Перець нарізаємо соломкою.
Закладаємо в порційні горщики спочатку шматочок масла, зверху м'ясо зі спеціями, наступним шаром - гарбуз і солодкий перець, 1-2 ст. ложки пшоняної крупи. Вливаємо вино і стільки ж води. Запечатуємо фольгою, робимо 3-5 проколів сірником. Поміщаємо горщики в духовку при середньому нагріванні або починає остигати російську піч на 40 хвилин. У готове блюдо додаємо зелень і часник (зрозуміло, в подрібненому вигляді). Приправляємо пекучим червоним перцем. Перемішуємо, подаємо з вином, з яких готували, і коржем. Їмо з горщика.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фарширована гарбуз
Фарширована гарбуз - значне страва, яку із задоволенням спробують всі гості та домочадці, адже не часто побачиш таке диво! Ми вирішили розповісти
Гарбуз з м'ясом
Гарбуз з м'ясом - це просте блюдо, яке легко приготувати, і для цього не потрібно незвичайних інгредієнтів або спеціальних приправ. Спробуйте, і у
Страви з гарбуза з куркою
У гарбузі міститься багато корисних для організму людини речовин. Вона чудово поєднується з різними овочами, а також з м'ясом птиці. І зараз ми
Як приготувати гарбуз у духовці?
З приходом осені настала пора збору ароматних плодів гарбуза, які чудово підходять для приготування самих різних блюд. Сьогодні ми хочемо поговорити
Маринована гарбуз
Гарбуз - дуже смачний і суперкорисний продукт харчування. Її можна вживати в сирому, вареному, запеченому, а також маринованому вигляді. Ось про
Запечений гарбуз з медом
Всі ми знаємо про користь меду для нашого організму. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити смачний і корисний десерт - запечену гарбуз з медом. Ми