Фарширована гарбуз
Взимку в сараях у багатьох людей зберігаються запашні різнобарвні гарбуза. А чи знаєте ви, що їх можна дуже смачно фарширувати, запікати з різною ситної начинкою і дивувати і тішити своїх близьких цим казковим стравою в овочевому горщику, тому що подається на стіл воно прямо в цієї чарівної гарбузі.
Зазвичай запечена цілком фарширована гарбуз справляє на всіх приголомшливе враження і, безумовно, підвищує авторитет господині, яка нагодувала їх такої вишуканої і незвичною їжею. Хоча, запікати фаршировану гарбуз у духовці насправді, дуже просто. Давайте спробуємо!
Інгредієнти:
гарбуз - 1 шт.;
баранина - 500 г;
вершкове масло - 50 г;
червоний ріпчаста цибуля - 1 шт.;
цукор - щіпка;
сіль, зіра - за смаком;
консервовані помідори - 6 шт.;
зелень петрушки, кінзи - за бажанням.
Приготування
Рецепт приготування фаршированої м'ясом гарбуза досить простий. Беремо стиглу невелику гарбузика, акуратно відрізаємо верхівку, очистити від насіння і змащуємо всередині олією. Потім закриваємо її кришкою і ставимо на 30 хвилин у духовку на 200 градусів. А тим часом готуємо начинку. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо баранину, нарізану невеликими кубиками. Додаємо до м'яса зіру, цибулю і тушкуємо все протягом 15 хвилин на слабкому вогні. Далі кладемо очищені від шкірки консервовані помідори, солимо і сахарим за смаком. Готуємо м'ясо ще 30 хвилин, додаємо шафран і дрібно порізану зелень. Потім перекладаємо начинку в гарбуз і знову ставимо страву в духовку ще на 20 хвилин.
Інгредієнти:
гарбуз - 1 шт.;
куряча грудка - 1 шт.;
гриби - 250 г;
картопля - 2 шт.;
кабачок - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
солодкий болгарський перець - 1 шт.;
сир - 100 г;
вершки - 100 мл;
молоко - 150 мл;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
часник - 3 зубчики;
рослинне масло - для смаження;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Для початку зрізаємо у гарбуза верхівку, акуратно дістаємо всю м'якоть, залишивши стінки товщиною приблизно 2 див. Змащуємо внутрішню частину вершковим маслом, натираємо часником, вливаємо трохи води і запікаємо при 180°C духовці до м'якості.
М'якоть гарбуза, кабачок, цибулю, гриби, картопля, куряче м'ясо нарізаємо і окремо обсмажуємо на сковороді з додаванням рослинної олії. Потім змішуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо, заправляємо спеціями за смаком, вливаємо молоко, вершки і тушкуємо на слабкому вогні при закритій кришці протягом 10 хвилин.
Отриманою начинкою фаршируємо нашу гарбуз і запікаємо її протягом 20 хвилин в духовці при середній температурі.
В самому кінці посипаємо зверху тертим сиром, чекаємо, поки він не розплавиться, і подаємо готову фаршировану грибами гарбуз на святковий стіл.
Інгредієнти:
гарбуз - 1 шт.;
перець солодкий - 1 шт.;
рис - 05 склянки;
куряча грудка - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
приправа для плову - 1 ч. ложка;
лимон - 05 шт.;
масло рослинне - 5 ст. ложок;
сіль - за смаком.
Приготування
Для початку давайте приготуємо начинку. Для цього куряче м'ясо нарізаємо невеликими кубиками, солимо, перчимо, поливаємо лимонним соком і залишаємо маринуватися.
Рис промиваємо в теплій воді відварюємо до повної готовності. Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо в рослинному маслі до золотистого кольору. Викладаємо його до промиту і обсушенному рісу, перемішуємо. Болгарський перець нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до рису. Замариноване м'ясо змішуємо з начинкою, солимо за смаком.
Гарбуз ретельно миємо, зрізаємо верхушечку і акуратно виймаємо м'якоть. Тепер гарбузовий горщик змащуємо маслом і наповнюємо смачною начинкою з рису і курки, змішаної з м'якоттю! Закриваємо зрізаної раніше кришечкою. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо гарбуз протягом 2 годин.
Зазвичай запечена цілком фарширована гарбуз справляє на всіх приголомшливе враження і, безумовно, підвищує авторитет господині, яка нагодувала їх такої вишуканої і незвичною їжею. Хоча, запікати фаршировану гарбуз у духовці насправді, дуже просто. Давайте спробуємо!
Гарбуз, фарширована м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування фаршированої м'ясом гарбуза досить простий. Беремо стиглу невелику гарбузика, акуратно відрізаємо верхівку, очистити від насіння і змащуємо всередині олією. Потім закриваємо її кришкою і ставимо на 30 хвилин у духовку на 200 градусів. А тим часом готуємо начинку. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо баранину, нарізану невеликими кубиками. Додаємо до м'яса зіру, цибулю і тушкуємо все протягом 15 хвилин на слабкому вогні. Далі кладемо очищені від шкірки консервовані помідори, солимо і сахарим за смаком. Готуємо м'ясо ще 30 хвилин, додаємо шафран і дрібно порізану зелень. Потім перекладаємо начинку в гарбуз і знову ставимо страву в духовку ще на 20 хвилин.
Гарбуз, фарширована овочами
Інгредієнти:
Приготування
Для початку зрізаємо у гарбуза верхівку, акуратно дістаємо всю м'якоть, залишивши стінки товщиною приблизно 2 див. Змащуємо внутрішню частину вершковим маслом, натираємо часником, вливаємо трохи води і запікаємо при 180°C духовці до м'якості.
М'якоть гарбуза, кабачок, цибулю, гриби, картопля, куряче м'ясо нарізаємо і окремо обсмажуємо на сковороді з додаванням рослинної олії. Потім змішуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо, заправляємо спеціями за смаком, вливаємо молоко, вершки і тушкуємо на слабкому вогні при закритій кришці протягом 10 хвилин.
Отриманою начинкою фаршируємо нашу гарбуз і запікаємо її протягом 20 хвилин в духовці при середній температурі.
В самому кінці посипаємо зверху тертим сиром, чекаємо, поки він не розплавиться, і подаємо готову фаршировану грибами гарбуз на святковий стіл.
Гарбуз, фарширована рисом
Інгредієнти:
Приготування
Для початку давайте приготуємо начинку. Для цього куряче м'ясо нарізаємо невеликими кубиками, солимо, перчимо, поливаємо лимонним соком і залишаємо маринуватися.
Рис промиваємо в теплій воді відварюємо до повної готовності. Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо в рослинному маслі до золотистого кольору. Викладаємо його до промиту і обсушенному рісу, перемішуємо. Болгарський перець нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до рису. Замариноване м'ясо змішуємо з начинкою, солимо за смаком.
Гарбуз ретельно миємо, зрізаємо верхушечку і акуратно виймаємо м'якоть. Тепер гарбузовий горщик змащуємо маслом і наповнюємо смачною начинкою з рису і курки, змішаної з м'якоттю! Закриваємо зрізаної раніше кришечкою. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо гарбуз протягом 2 годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбуз з м'ясом
Гарбуз з м'ясом - це просте блюдо, яке легко приготувати, і для цього не потрібно незвичайних інгредієнтів або спеціальних приправ. Спробуйте, і у
Страви з гарбуза з куркою
У гарбузі міститься багато корисних для організму людини речовин. Вона чудово поєднується з різними овочами, а також з м'ясом птиці. І зараз ми
Гарбуз, запечена в духовці
Про користь гарбуза сказано чимало, до того ж з гарбуза можна приготувати дуже смачні страви! Ми вам розповімо, якими способами можна запекти гарбуз
Як приготувати гарбуз у духовці?
З приходом осені настала пора збору ароматних плодів гарбуза, які чудово підходять для приготування самих різних блюд. Сьогодні ми хочемо поговорити
Рис з гарбузом - рецепт
Про користь гарбуза нам усім добре відомо. З неї готують багато різних страв: її фарширують, запікають, роблять заготовки на зиму. Але сьогодні ми
Запечений гарбуз з медом
Всі ми знаємо про користь меду для нашого організму. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити смачний і корисний десерт - запечену гарбуз з медом. Ми