Взимку в сараях у багатьох людей зберігаються запашні різнобарвні гарбуза. А чи знаєте ви, що їх можна дуже смачно фарширувати, запікати з різною ситної начинкою і дивувати і тішити своїх близьких цим казковим стравою в овочевому горщику, тому що подається на стіл воно прямо в цієї чарівної гарбузі.
Зазвичай запечена цілком фарширована гарбуз справляє на всіх приголомшливе враження і, безумовно, підвищує авторитет господині, яка нагодувала їх такої вишуканої і незвичною їжею. Хоча, запікати фаршировану гарбуз у духовці насправді, дуже просто. Давайте спробуємо!
Гарбуз, фарширована м'ясом
Інгредієнти: гарбуз - 1 шт.; баранина - 500 г; вершкове масло - 50 г; червоний ріпчаста цибуля - 1 шт.; цукор - щіпка; сіль, зіра - за смаком; консервовані помідори - 6 шт.; зелень петрушки, кінзи - за бажанням. Приготування Рецепт приготування фаршированої м'ясом гарбуза досить простий. Беремо стиглу невелику гарбузика, акуратно відрізаємо верхівку, очистити від насіння і змащуємо всередині олією. Потім закриваємо її кришкою і ставимо на 30 хвилин у духовку на 200 градусів. А тим часом готуємо начинку. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо баранину, нарізану невеликими кубиками. Додаємо до м'яса зіру, цибулю і тушкуємо все протягом 15 хвилин на слабкому вогні. Далі кладемо очищені від шкірки консервовані помідори, солимо і сахарим за смаком. Готуємо м'ясо ще 30 хвилин, додаємо шафран і дрібно порізану зелень. Потім перекладаємо начинку в гарбуз і знову ставимо страву в духовку ще на 20 хвилин.
Гарбуз, фарширована овочами
Інгредієнти: гарбуз - 1 шт.; куряча грудка - 1 шт.; гриби - 250 г; картопля - 2 шт.; кабачок - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; солодкий болгарський перець - 1 шт.; сир - 100 г; вершки - 100 мл; молоко - 150 мл; вершкове масло - 1 ст. ложка; часник - 3 зубчики; рослинне масло - для смаження; сіль, спеції - за смаком. Приготування Для початку зрізаємо у гарбуза верхівку, акуратно дістаємо всю м'якоть, залишивши стінки товщиною приблизно 2 див. Змащуємо внутрішню частину вершковим маслом, натираємо часником, вливаємо трохи води і запікаємо при 180°C духовці до м'якості.
М'якоть гарбуза, кабачок, цибулю, гриби, картопля, куряче м'ясо нарізаємо і окремо обсмажуємо на сковороді з додаванням рослинної олії. Потім змішуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо, заправляємо спеціями за смаком, вливаємо молоко, вершки і тушкуємо на слабкому вогні при закритій кришці протягом 10 хвилин.
Отриманою начинкою фаршируємо нашу гарбуз і запікаємо її протягом 20 хвилин в духовці при середній температурі.
В самому кінці посипаємо зверху тертим сиром, чекаємо, поки він не розплавиться, і подаємо готову фаршировану грибами гарбуз на святковий стіл.
Гарбуз, фарширована рисом
Інгредієнти: гарбуз - 1 шт.; перець солодкий - 1 шт.; рис - 05 склянки; куряча грудка - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; приправа для плову - 1 ч. ложка; лимон - 05 шт.; масло рослинне - 5 ст. ложок; сіль - за смаком. Приготування Для початку давайте приготуємо начинку. Для цього куряче м'ясо нарізаємо невеликими кубиками, солимо, перчимо, поливаємо лимонним соком і залишаємо маринуватися.
Рис промиваємо в теплій воді відварюємо до повної готовності. Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо в рослинному маслі до золотистого кольору. Викладаємо його до промиту і обсушенному рісу, перемішуємо. Болгарський перець нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до рису. Замариноване м'ясо змішуємо з начинкою, солимо за смаком.
Гарбуз ретельно миємо, зрізаємо верхушечку і акуратно виймаємо м'якоть. Тепер гарбузовий горщик змащуємо маслом і наповнюємо смачною начинкою з рису і курки, змішаної з м'якоттю! Закриваємо зрізаної раніше кришечкою. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо гарбуз протягом 2 годин.