Тушкований гарбуз
У пошуках найменш калорійного блюда з сезонних овочів в середині осені, на розум приходить тільки гарбуз. Гарбузове плоди служать основою для каш, випічки, супів і салатів, однак у цій статті ми приділимо увагу ситного гарячого блюда - тушкованою гарбузі.
Інгредієнти:
часник - 2 зубчики;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.;
кориця - 1/2 ч. ложки;
тертий імбир - 1/2 ч. ложки;
приправа каррі - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
помідори - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - 1 шт.;
гарбуз - 500 р.
Приготування
У товстостінній сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю 2 хвилини, потім додаємо часник і смажимо ще хвилину. Висипаємо на сковороду каррі, корицю, імбир, сіль і перець і смажимо ще 2 хвилини. Додаємо бланшовані томати, нарізані дрібними кубиками.
Тепер наливаємо в сковороду 2/3 скл. води, закладаємо нарізаний гарбуз, моркву і картоплю. Зменшуємо жар і тушкуємо блюдо коло 20 хвилин під кришкою.
Тушкований гарбуз за цим рецептом можна приготувати і в мультиварці, для цього всі вищеописані процедури необхідно проробляти в режимі «Смаження», або «Випічка», а після додавання води виставити «Гасіння».
Інгредієнти:
біла квасоля (попередньо вимочений) - 400 г;
курка - 1 кг;
панчетта - 200 г;
червоний перець - 2 шт.;
кукурудза - 1 банку (2-3 качана);
гарбуз - 400 г;
сіль, перець - за смаком;
паприка - 2 ст. ложки.
Приготування
Квасоля кладемо в каструлю і заливаємо водою так, щоб покрити боби на 2 пальці. Тушкуємо квасоля 45 хвилин або до м'якості.
Тим часом відправляємо в каструлю з невеликою кількістю чистої води або бульйону, кукурудзу, нарізану курку, попередньо злегка обсмажену з беконом, нарізані перці і кубики гарбуза. Тушкуємо страву на слабкому вогні до м'якості овочів, солимо і перчимо до смаку, додаємо паприку і в кінці засипаємо квасоля.
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 500 г;
цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
томатна паста - 2 ст. ложки;
кориця - 3/4 ч. ложки;
коріандр - 1/4 ч. ложки;
мускатний горіх - 1/8 ч. ложки;
гвоздика - 3-4 шт.;
винний оцет - 1 ст. ложки;
бульйон - 2 ст.;
гарбуз - 500 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Зараз розповімо, як зробити гарбуз з м'ясом . Свинину посипаємо сіллю і перцем, і обсмажуємо на оливковій олії з обох боків (по 8-10 хвилин з кожного).
На тій же сковороді, на якій смажилося м'ясо, пасеруємо цибулю до м'якості. У слід за цибулею відправляємо на сковороду нарізану часник, томатну пасту, корицю, коріандр, мускатний горіх і гвоздику. Спеції обсмажуємо 1 хвилину, потім додаємо оцет, свинячу вирізку , нарізаний гарбуз і бульйон. Доводимо суміш до кипіння, солимо, перчимо, зменшуємо вогонь і тушкуємо 2-2 1/2 години. Готова тушкована свинина з гарбузом буде пахнути і буквально розпадатися на шматочки від дотику.
Рецепт каррі з тушкованою гарбуза з овочами
Інгредієнти:
Приготування
У товстостінній сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю 2 хвилини, потім додаємо часник і смажимо ще хвилину. Висипаємо на сковороду каррі, корицю, імбир, сіль і перець і смажимо ще 2 хвилини. Додаємо бланшовані томати, нарізані дрібними кубиками.
Тепер наливаємо в сковороду 2/3 скл. води, закладаємо нарізаний гарбуз, моркву і картоплю. Зменшуємо жар і тушкуємо блюдо коло 20 хвилин під кришкою.
Тушкований гарбуз за цим рецептом можна приготувати і в мультиварці, для цього всі вищеописані процедури необхідно проробляти в режимі «Смаження», або «Випічка», а після додавання води виставити «Гасіння».
Тушкований гарбуз з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля кладемо в каструлю і заливаємо водою так, щоб покрити боби на 2 пальці. Тушкуємо квасоля 45 хвилин або до м'якості.
Тим часом відправляємо в каструлю з невеликою кількістю чистої води або бульйону, кукурудзу, нарізану курку, попередньо злегка обсмажену з беконом, нарізані перці і кубики гарбуза. Тушкуємо страву на слабкому вогні до м'якості овочів, солимо і перчимо до смаку, додаємо паприку і в кінці засипаємо квасоля.
Тушкований гарбуз з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як зробити гарбуз з м'ясом . Свинину посипаємо сіллю і перцем, і обсмажуємо на оливковій олії з обох боків (по 8-10 хвилин з кожного).
На тій же сковороді, на якій смажилося м'ясо, пасеруємо цибулю до м'якості. У слід за цибулею відправляємо на сковороду нарізану часник, томатну пасту, корицю, коріандр, мускатний горіх і гвоздику. Спеції обсмажуємо 1 хвилину, потім додаємо оцет, свинячу вирізку , нарізаний гарбуз і бульйон. Доводимо суміш до кипіння, солимо, перчимо, зменшуємо вогонь і тушкуємо 2-2 1/2 години. Готова тушкована свинина з гарбузом буде пахнути і буквально розпадатися на шматочки від дотику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з гарбуза
Гарбуз - дуже корисний і смачний овоч, її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити соус з гарбуза. Таке
Гарбуз з м'ясом
Гарбуз з м'ясом - це просте блюдо, яке легко приготувати, і для цього не потрібно незвичайних інгредієнтів або спеціальних приправ. Спробуйте, і у
Як приготувати гарбуз у духовці?
З приходом осені настала пора збору ароматних плодів гарбуза, які чудово підходять для приготування самих різних блюд. Сьогодні ми хочемо поговорити
Варення з гарбуза з апельсинами
В осінній період багато господині займаються заготовками на зиму. Сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька новаторських рецептів смачного варення
Гарбуз в мультиварці - рецепти
Гарбуз - це, безумовно, чемпіон серед овочів за вмістом корисних речовин. З неї можна приготувати досить багато різноманітних страв. І зараз ми
Квасоля з м'ясом в мультиварці
Мультиварка - чудова помічниця для сучасних господинь. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати квасоля з м'ясом в цьому пристрої. Пропонуємо