У пошуках найменш калорійного блюда з сезонних овочів в середині осені, на розум приходить тільки гарбуз. Гарбузове плоди служать основою для каш, випічки, супів і салатів, однак у цій статті ми приділимо увагу ситного гарячого блюда - тушкованою гарбузі.
Рецепт каррі з тушкованою гарбуза з овочами
Інгредієнти: часник - 2 зубчики; оливкова олія - 3 ст. ложки; цибуля - 1 шт.; кориця - 1/2 ч. ложки; тертий імбир - 1/2 ч. ложки; приправа каррі - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; помідори - 2 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 1 шт.; гарбуз - 500 р. Приготування У товстостінній сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю 2 хвилини, потім додаємо часник і смажимо ще хвилину. Висипаємо на сковороду каррі, корицю, імбир, сіль і перець і смажимо ще 2 хвилини. Додаємо бланшовані томати, нарізані дрібними кубиками.
Тепер наливаємо в сковороду 2/3 скл. води, закладаємо нарізаний гарбуз, моркву і картоплю. Зменшуємо жар і тушкуємо блюдо коло 20 хвилин під кришкою.
Тушкований гарбуз за цим рецептом можна приготувати і в мультиварці, для цього всі вищеописані процедури необхідно проробляти в режимі «Смаження», або «Випічка», а після додавання води виставити «Гасіння».
Тушкований гарбуз з куркою
Інгредієнти: біла квасоля (попередньо вимочений) - 400 г; курка - 1 кг; панчетта - 200 г; червоний перець - 2 шт.; кукурудза - 1 банку (2-3 качана); гарбуз - 400 г; сіль, перець - за смаком; паприка - 2 ст. ложки. Приготування Квасоля кладемо в каструлю і заливаємо водою так, щоб покрити боби на 2 пальці. Тушкуємо квасоля 45 хвилин або до м'якості.
Тим часом відправляємо в каструлю з невеликою кількістю чистої води або бульйону, кукурудзу, нарізану курку, попередньо злегка обсмажену з беконом, нарізані перці і кубики гарбуза. Тушкуємо страву на слабкому вогні до м'якості овочів, солимо і перчимо до смаку, додаємо паприку і в кінці засипаємо квасоля.
Тушкований гарбуз з м'ясом
Інгредієнти: свиняча вирізка - 500 г; цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; томатна паста - 2 ст. ложки; кориця - 3/4 ч. ложки; коріандр - 1/4 ч. ложки; мускатний горіх - 1/8 ч. ложки; гвоздика - 3-4 шт.; винний оцет - 1 ст. ложки; бульйон - 2 ст.; гарбуз - 500 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як зробити гарбуз з м'ясом . Свинину посипаємо сіллю і перцем, і обсмажуємо на оливковій олії з обох боків (по 8-10 хвилин з кожного).
На тій же сковороді, на якій смажилося м'ясо, пасеруємо цибулю до м'якості. У слід за цибулею відправляємо на сковороду нарізану часник, томатну пасту, корицю, коріандр, мускатний горіх і гвоздику. Спеції обсмажуємо 1 хвилину, потім додаємо оцет, свинячу вирізку , нарізаний гарбуз і бульйон. Доводимо суміш до кипіння, солимо, перчимо, зменшуємо вогонь і тушкуємо 2-2 1/2 години. Готова тушкована свинина з гарбузом буде пахнути і буквально розпадатися на шматочки від дотику.