Вернуться назад Распечатать

Тушкований гарбуз

Тушкований гарбуз
У пошуках найменш калорійного блюда з сезонних овочів в середині осені, на розум приходить тільки гарбуз. Гарбузове плоди служать основою для каш, випічки, супів і салатів, однак у цій статті ми приділимо увагу ситного гарячого блюда - тушкованою гарбузі.

Рецепт каррі з тушкованою гарбуза з овочами


Інгредієнти:

  • часник - 2 зубчики;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • кориця - 1/2 ч. ложки;

  • тертий імбир - 1/2 ч. ложки;

  • приправа каррі - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • помідори - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 1 шт.;

  • гарбуз - 500 р.


  • Приготування
    У товстостінній сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю 2 хвилини, потім додаємо часник і смажимо ще хвилину. Висипаємо на сковороду каррі, корицю, імбир, сіль і перець і смажимо ще 2 хвилини. Додаємо бланшовані томати, нарізані дрібними кубиками.
    Тепер наливаємо в сковороду 2/3 скл. води, закладаємо нарізаний гарбуз, моркву і картоплю. Зменшуємо жар і тушкуємо блюдо коло 20 хвилин під кришкою.
    Тушкований гарбуз за цим рецептом можна приготувати і в мультиварці, для цього всі вищеописані процедури необхідно проробляти в режимі «Смаження», або «Випічка», а після додавання води виставити «Гасіння».

    Тушкований гарбуз з куркою


    Інгредієнти:

  • біла квасоля (попередньо вимочений) - 400 г;

  • курка - 1 кг;

  • панчетта - 200 г;

  • червоний перець - 2 шт.;

  • кукурудза - 1 банку (2-3 качана);

  • гарбуз - 400 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • паприка - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Квасоля кладемо в каструлю і заливаємо водою так, щоб покрити боби на 2 пальці. Тушкуємо квасоля 45 хвилин або до м'якості.
    Тим часом відправляємо в каструлю з невеликою кількістю чистої води або бульйону, кукурудзу, нарізану курку, попередньо злегка обсмажену з беконом, нарізані перці і кубики гарбуза. Тушкуємо страву на слабкому вогні до м'якості овочів, солимо і перчимо до смаку, додаємо паприку і в кінці засипаємо квасоля.

    Тушкований гарбуз з м'ясом


    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • кориця - 3/4 ч. ложки;

  • коріандр - 1/4 ч. ложки;

  • мускатний горіх - 1/8 ч. ложки;

  • гвоздика - 3-4 шт.;

  • винний оцет - 1 ст. ложки;

  • бульйон - 2 ст.;

  • гарбуз - 500 г;

  • сіль, перець - за смаком.
  • Тушкований гарбуз


    Приготування
    Зараз розповімо, як зробити гарбуз з м'ясом . Свинину посипаємо сіллю і перцем, і обсмажуємо на оливковій олії з обох боків (по 8-10 хвилин з кожного).
    На тій же сковороді, на якій смажилося м'ясо, пасеруємо цибулю до м'якості. У слід за цибулею відправляємо на сковороду нарізану часник, томатну пасту, корицю, коріандр, мускатний горіх і гвоздику. Спеції обсмажуємо 1 хвилину, потім додаємо оцет, свинячу вирізку , нарізаний гарбуз і бульйон. Доводимо суміш до кипіння, солимо, перчимо, зменшуємо вогонь і тушкуємо 2-2 1/2 години. Готова тушкована свинина з гарбузом буде пахнути і буквально розпадатися на шматочки від дотику.