Соус з гарбуза
Такий соус зустрічається досить рідко, однак ті, хто його коли-небудь пробували, до нього повертаються постійно. Соус з гарбуза дуже універсальний з оригінальним смаком. А сьогодні ми вам розповімо, як його приготувати.
Інгредієнти:
очищена гарбуз - 500 г;
яблука кислі - 500 г;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
цибуля - 2 шт.;
імбир мелений;
цедра лимона;
коріандр - 1 ч. ложка;
корця;
сіль;
цукор - 170 р.
Приготування
Цибулю нарізаємо кільцями і пасеруємо на рослинній олії. Гарбуз нарізаємо кубиками і додаємо в сковороду, туди ж відправляємо крупно нарізані яблука і всі інші інгредієнти і тушкуємо 15 хвилин. Яблука в процесі гасіння повинні повністю розвариться, а гарбуз не до кінця. З готового соусу виймаємо цедру лимона, і насолоджуємося.
Інгредієнти:
часник - 3 зубчики;
цибуля - 1 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
овочевий бульйон - 100 мл;
нежирне молоко - 100 мл;
м'якоть вареної гарбуза - 300 г;
зелень чебрецю - 1 ч. ложка;
сіль;
перець;
волоські горіхи - 30 р.
Приготування
М'якоть гарбуза збиваємо блендером до однорідного стану. У великій сковороді обсмажуємо часточки часнику в оливковій олії 5 хвилин. Потім робимо мінімальний вогонь і виливаємо в сковороду овочевий бульйон , молоко, гарбуз, чебрець і ретельно розмішуємо. Сковороду витримуємо на вогні 10 хвилин до появи аромату. Потім додаємо сіль, перець, подрібнені горішки перемішуємо соус і вимикаємо газ. Готовим соусом поливаємо спагетті .
Інгредієнти:
м'якоть гарбуза - 450 г;
яблуко кисле - 3 шт.;
цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
мелений імбир - 1 ч. ложка;
коріандр - 1 ч. ложка;
кориця - 1/4 ч. ложки;
мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;
гострий червоний перець;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
сіль.
Приготування
Цибулька нарізаємо дрібними кубиками. Часник подрібнюємо. В розпечену сковороду кладемо цибулю і часник, обсмажуємо до прозорості цибулі. Яблуко чистимо і ріжемо великими шматочками. Гарбуз ріжемо шматочками 1 на 1 сантиметр. Викладаємо в нашу сковороду яблуко, гарбуз, і обсмажуємо все в місці кілька хвилин, додаємо 50 мл води і тушкуємо вміст під закритою кришкою, поки гарбуз та яблуко не стануть м'якими. На це піде близько 20 хвилин. Після цього додаємо інші інгредієнти і розмішуємо. Вимикаємо вогонь. Збиваємо вміст сковороди блендером до однорідної маси. Соус готовий.
Соус з гарбуза до м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю нарізаємо кільцями і пасеруємо на рослинній олії. Гарбуз нарізаємо кубиками і додаємо в сковороду, туди ж відправляємо крупно нарізані яблука і всі інші інгредієнти і тушкуємо 15 хвилин. Яблука в процесі гасіння повинні повністю розвариться, а гарбуз не до кінця. З готового соусу виймаємо цедру лимона, і насолоджуємося.
Соус з гарбуза для макаронів
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть гарбуза збиваємо блендером до однорідного стану. У великій сковороді обсмажуємо часточки часнику в оливковій олії 5 хвилин. Потім робимо мінімальний вогонь і виливаємо в сковороду овочевий бульйон , молоко, гарбуз, чебрець і ретельно розмішуємо. Сковороду витримуємо на вогні 10 хвилин до появи аромату. Потім додаємо сіль, перець, подрібнені горішки перемішуємо соус і вимикаємо газ. Готовим соусом поливаємо спагетті .
Гострий соус з гарбуза
Інгредієнти:
Приготування
Цибулька нарізаємо дрібними кубиками. Часник подрібнюємо. В розпечену сковороду кладемо цибулю і часник, обсмажуємо до прозорості цибулі. Яблуко чистимо і ріжемо великими шматочками. Гарбуз ріжемо шматочками 1 на 1 сантиметр. Викладаємо в нашу сковороду яблуко, гарбуз, і обсмажуємо все в місці кілька хвилин, додаємо 50 мл води і тушкуємо вміст під закритою кришкою, поки гарбуз та яблуко не стануть м'якими. На це піде близько 20 хвилин. Після цього додаємо інші інгредієнти і розмішуємо. Вимикаємо вогонь. Збиваємо вміст сковороди блендером до однорідної маси. Соус готовий.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з гарбуза
Ми звикли вживати гарбуз в запеченому вигляді, або фаршировану. Але для салатів можна використовувати сирої овоч. Зараз ми з вами поділимося
Пюре з гарбуза для грудничка
Пюре - це ідеальний варіант для прикорму малюка, коли організм дитини ще нездатний сприймати важку їжу. Давайте з вами розберемося, як правильно
Компот з гарбуза на зиму
Багато господині в осінню пору займаються заготовками на зиму. Готують варення, соління, соки, компоти. Сьогодні ми хочемо вам розповісти про рецепти
Сік з гарбуза
Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і