Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус з гарбуза

Соус з гарбуза

25-03-2015, 10:00
4 315
Соус з гарбуза
Такий соус зустрічається досить рідко, однак ті, хто його коли-небудь пробували, до нього повертаються постійно. Соус з гарбуза дуже універсальний з оригінальним смаком. А сьогодні ми вам розповімо, як його приготувати.

Соус з гарбуза до м'яса


Інгредієнти:

  • очищена гарбуз - 500 г;

  • яблука кислі - 500 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • цибуля - 2 шт.;

  • імбир мелений;

  • цедра лимона;

  • коріандр - 1 ч. ложка;

  • корця;

  • сіль;

  • цукор - 170 р.


  • Приготування
    Цибулю нарізаємо кільцями і пасеруємо на рослинній олії. Гарбуз нарізаємо кубиками і додаємо в сковороду, туди ж відправляємо крупно нарізані яблука і всі інші інгредієнти і тушкуємо 15 хвилин. Яблука в процесі гасіння повинні повністю розвариться, а гарбуз не до кінця. З готового соусу виймаємо цедру лимона, і насолоджуємося.

    Соус з гарбуза для макаронів


    Інгредієнти:

  • часник - 3 зубчики;

  • цибуля - 1 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • овочевий бульйон - 100 мл;

  • нежирне молоко - 100 мл;

  • м'якоть вареної гарбуза - 300 г;

  • зелень чебрецю - 1 ч. ложка;

  • сіль;

  • перець;

  • волоські горіхи - 30 р.


  • Приготування
    М'якоть гарбуза збиваємо блендером до однорідного стану. У великій сковороді обсмажуємо часточки часнику в оливковій олії 5 хвилин. Потім робимо мінімальний вогонь і виливаємо в сковороду овочевий бульйон , молоко, гарбуз, чебрець і ретельно розмішуємо. Сковороду витримуємо на вогні 10 хвилин до появи аромату. Потім додаємо сіль, перець, подрібнені горішки перемішуємо соус і вимикаємо газ. Готовим соусом поливаємо спагетті .

    Гострий соус з гарбуза


    Інгредієнти:

  • м'якоть гарбуза - 450 г;

  • яблуко кисле - 3 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • мелений імбир - 1 ч. ложка;

  • коріандр - 1 ч. ложка;

  • кориця - 1/4 ч. ложки;

  • мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • гострий червоний перець;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • Соус з гарбуза

  • сіль.


  • Приготування
    Цибулька нарізаємо дрібними кубиками. Часник подрібнюємо. В розпечену сковороду кладемо цибулю і часник, обсмажуємо до прозорості цибулі. Яблуко чистимо і ріжемо великими шматочками. Гарбуз ріжемо шматочками 1 на 1 сантиметр. Викладаємо в нашу сковороду яблуко, гарбуз, і обсмажуємо все в місці кілька хвилин, додаємо 50 мл води і тушкуємо вміст під закритою кришкою, поки гарбуз та яблуко не стануть м'якими. На це піде близько 20 хвилин. Після цього додаємо інші інгредієнти і розмішуємо. Вимикаємо вогонь. Збиваємо вміст сковороди блендером до однорідної маси. Соус готовий.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з гарбуза
    Салат з гарбуза
    Ми звикли вживати гарбуз в запеченому вигляді, або фаршировану. Але для салатів можна використовувати сирої овоч. Зараз ми з вами поділимося
    Пюре з гарбуза для грудничка
    Пюре з гарбуза для грудничка
    Пюре - це ідеальний варіант для прикорму малюка, коли організм дитини ще нездатний сприймати важку їжу. Давайте з вами розберемося, як правильно
    Компот з гарбуза на зиму
    Компот з гарбуза на зиму
    Багато господині в осінню пору займаються заготовками на зиму. Готують варення, соління, соки, компоти. Сьогодні ми хочемо вам розповісти про рецепти
    Сік з гарбуза
    Сік з гарбуза
    Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час
    Мармелад з гарбуза
    Мармелад з гарбуза
    Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і