Такий соус зустрічається досить рідко, однак ті, хто його коли-небудь пробували, до нього повертаються постійно. Соус з гарбуза дуже універсальний з оригінальним смаком. А сьогодні ми вам розповімо, як його приготувати.
Соус з гарбуза до м'яса
Інгредієнти: очищена гарбуз - 500 г; яблука кислі - 500 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; цибуля - 2 шт.; імбир мелений; цедра лимона; коріандр - 1 ч. ложка; корця; сіль; цукор - 170 р. Приготування Цибулю нарізаємо кільцями і пасеруємо на рослинній олії. Гарбуз нарізаємо кубиками і додаємо в сковороду, туди ж відправляємо крупно нарізані яблука і всі інші інгредієнти і тушкуємо 15 хвилин. Яблука в процесі гасіння повинні повністю розвариться, а гарбуз не до кінця. З готового соусу виймаємо цедру лимона, і насолоджуємося.
Соус з гарбуза для макаронів
Інгредієнти: часник - 3 зубчики; цибуля - 1 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; овочевий бульйон - 100 мл; нежирне молоко - 100 мл; м'якоть вареної гарбуза - 300 г; зелень чебрецю - 1 ч. ложка; сіль; перець; волоські горіхи - 30 р. Приготування М'якоть гарбуза збиваємо блендером до однорідного стану. У великій сковороді обсмажуємо часточки часнику в оливковій олії 5 хвилин. Потім робимо мінімальний вогонь і виливаємо в сковороду овочевий бульйон , молоко, гарбуз, чебрець і ретельно розмішуємо. Сковороду витримуємо на вогні 10 хвилин до появи аромату. Потім додаємо сіль, перець, подрібнені горішки перемішуємо соус і вимикаємо газ. Готовим соусом поливаємо спагетті .
Гострий соус з гарбуза
Інгредієнти: м'якоть гарбуза - 450 г; яблуко кисле - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; часник - 3 зубчики; мелений імбир - 1 ч. ложка; коріандр - 1 ч. ложка; кориця - 1/4 ч. ложки; мускатний горіх - 1/4 ч. ложки; гострий червоний перець; рослинне масло - 3 ст. ложки; сіль. Приготування Цибулька нарізаємо дрібними кубиками. Часник подрібнюємо. В розпечену сковороду кладемо цибулю і часник, обсмажуємо до прозорості цибулі. Яблуко чистимо і ріжемо великими шматочками. Гарбуз ріжемо шматочками 1 на 1 сантиметр. Викладаємо в нашу сковороду яблуко, гарбуз, і обсмажуємо все в місці кілька хвилин, додаємо 50 мл води і тушкуємо вміст під закритою кришкою, поки гарбуз та яблуко не стануть м'якими. На це піде близько 20 хвилин. Після цього додаємо інші інгредієнти і розмішуємо. Вимикаємо вогонь. Збиваємо вміст сковороди блендером до однорідної маси. Соус готовий.