Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з гарбуза

Салат з гарбуза

22-03-2015, 20:59
1 746
Салат з гарбуза
Гарбуз, найбільш звична для більшості з нас в печеному вигляді, але її чудово можна використовувати і сирий - у вигляді салату. До свіжої гарбузової м'якоті в салат зазвичай додають яблуко, морква або селеру. При приготуванні теплих салатів використовують злегка подпеченную або варений гарбуз . Пропонуємо вашій увазі підбірку з рецептів гарбузових салатів.
Салат з гарбуза і яблук
Інгредієнти:

  • гарбуз - 250 г;

  • яблука - 1-2 шт.;

  • сік - 1/2 лимона;

  • мед - 1/2 ст. ложки;

  • сухарі (товчені) - 1/4 склянки.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння і нарізаємо соломкою, яблука ріжемо також. Змішуємо лимонний сік і мед, заправляємо салат цією сумішшю. Зверху салат посипаємо товченими сухарями.
    Салат з гарбуза з морквою та селерою
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 200 г;

  • морква - 40 г;

  • корінь селери - 25 г;

  • кріп - 35 г;

  • майонез - 10 р.


  • Приготування
    Чистимо гарбуз і видаляємо насіння, м'якоть ріжемо дрібними кубиками. Моркву і селеру нарізаємо соломкою. Овочі з'єднуємо в салатнику, заправляємо майонезом і посипаємо рубаним кропом.
    Салат з гарбуза з руколою
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 1 кг;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • масло горіхове - 50 мл;

  • апельсини - 1/2 шт.;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • рукола - 300 г;

  • гранат - 1/4 шт.;

  • соус наршараб - 2 ч. ложки;

  • волоські горіхи - 50 г;

  • сіль, перець чорний мелений, перець червоний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Очищену гарбуз ріжемо кубиками, викладаємо на деко, збризкуємо оливковою олією, перчимо і запікаємо в духовці при температурі 200 градусів 15 хвилин. Потім солимо, перемішуємо і запікаємо ще 15 хвилин, готову гарбуз виймаємо з духовки і охолодити до кімнатної температури. Змішуємо лимонний і апельсиновий сік з горіховим маслом, додаємо сіль і перець. Волоські горіхи подрібнюємо і обсмажуємо на сухій сковороді. Із зазначеної кількості граната виходить приблизно півсклянки зерен. Змішуємо горіхи з зернами граната і руколою, зверху викладаємо гарбуз і трохи збризкуємо наршарабом.
    Салат з гарбуза з часником
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 500 г;

  • часник - 5-6 зубчиків;

  • оцет або соєвий соус - 30 мл;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • перець - за смаком.


  • Приготування
    Нарізану скибочками гарбуз відварюємо в киплячій підсоленій воді 5 - 7 хвилин на повільному вогні. Готову гарбуз знімаємо з вогню, зливаємо воду і охолодити гарбуз. Відварну гарбуз ріжемо кубиками і змішати з подрібненим часником, додаємо соєвий соус або оцет, перчимо, перемішуємо. На сковороді підігріваємо олію і заправляємо їм салат.
    Салат з гарбуза на зиму
    Інгредієнти:

  • гарбуз (очищена) - 600 г;

  • яблука кислі - 05 кг;

  • цибуля ріпка - 3 шт.;

  • цукор - 3/4 склянки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • коріандр мелений - 1 ч. ложка;

  • імбир мелений - 05 ч. ложка;

  • кориця мелена - 05 ч. ложки;

  • цедра 1 лимона.


  • Приготування
    Очищені гарбуз і яблука ріжемо кубиками. Цибулю чистимо і дрібно ріжемо всі овочі складаємо в емальований посуд, додаємо сіль, цукор і всі спеції і ретельно перемішуємо. Даємо овочам трохи постояти, щоб виділився сік. Потім овочі поставити на плиту і довівши до кипіння гасити 25 хвилин під кришкою на маленькому вогні, весь час помішуючи. Готовий салат розкладаємо в сухі стерилізовані банки і закатуємо сухими простерилизованными кришками. Банки перевертаємо догори дном, вкриваємо і даємо охолонути, потім зберігаємо заготовки з гарбуза в темному і прохолодному місці.
    Салат з гарбуза з сиром
    Інгредієнти:

  • гарбуз солодкий - 200-300 р;

  • адигейський сир - 50-60 г;

  • листя салату - 1/2 пучка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • Салат з гарбуза

  • топлене масло - 2 ст. ложки;

  • гірчиця - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Гарбуз чистимо і видаляємо насіння, м'якоть ріжемо невеликими кубиками і обсмажуємо на топленому маслі. Викладаємо на паперовий рушник, даючи зайвому жиру стекти. Салатник викладаємо листям салату, зверху - кубики гарбуза. Готуємо заправку для салату: змішуємо оливкове масло і гірчицю, солимо і перчимо. Відламує руками маленькі шматочки сиру і рівномірно викладаємо їх зверху гарбуза, поливаємо приготовленої заправкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус з гарбуза
    Соус з гарбуза
    Гарбуз - дуже корисний і смачний овоч, її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити соус з гарбуза. Таке
    Гарбуз з м'ясом
    Гарбуз з м'ясом
    Гарбуз з м'ясом - це просте блюдо, яке легко приготувати, і для цього не потрібно незвичайних інгредієнтів або спеціальних приправ. Спробуйте, і у
    Рис з гарбузом - рецепт
    Рис з гарбузом - рецепт
    Про користь гарбуза нам усім добре відомо. З неї готують багато різних страв: її фарширують, запікають, роблять заготовки на зиму. Але сьогодні ми
    Сік з гарбуза
    Сік з гарбуза
    Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час
    Запечений гарбуз з медом
    Запечений гарбуз з медом
    Всі ми знаємо про користь меду для нашого організму. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити смачний і корисний десерт - запечену гарбуз з медом. Ми
    Мармелад з гарбуза
    Мармелад з гарбуза
    Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і