Салат з гарбуза
Гарбуз, найбільш звична для більшості з нас в печеному вигляді, але її чудово можна використовувати і сирий - у вигляді салату. До свіжої гарбузової м'якоті в салат зазвичай додають яблуко, морква або селеру. При приготуванні теплих салатів використовують злегка подпеченную або варений гарбуз . Пропонуємо вашій увазі підбірку з рецептів гарбузових салатів.
Салат з гарбуза і яблук
Інгредієнти:
гарбуз - 250 г;
яблука - 1-2 шт.;
сік - 1/2 лимона;
мед - 1/2 ст. ложки;
сухарі (товчені) - 1/4 склянки.
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння і нарізаємо соломкою, яблука ріжемо також. Змішуємо лимонний сік і мед, заправляємо салат цією сумішшю. Зверху салат посипаємо товченими сухарями.
Салат з гарбуза з морквою та селерою
Інгредієнти:
гарбуз - 200 г;
морква - 40 г;
корінь селери - 25 г;
кріп - 35 г;
майонез - 10 р.
Приготування
Чистимо гарбуз і видаляємо насіння, м'якоть ріжемо дрібними кубиками. Моркву і селеру нарізаємо соломкою. Овочі з'єднуємо в салатнику, заправляємо майонезом і посипаємо рубаним кропом.
Салат з гарбуза з руколою
Інгредієнти:
гарбуз - 1 кг;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
масло горіхове - 50 мл;
апельсини - 1/2 шт.;
лимон - 1/2 шт.;
рукола - 300 г;
гранат - 1/4 шт.;
соус наршараб - 2 ч. ложки;
волоські горіхи - 50 г;
сіль, перець чорний мелений, перець червоний мелений - за смаком.
Приготування
Очищену гарбуз ріжемо кубиками, викладаємо на деко, збризкуємо оливковою олією, перчимо і запікаємо в духовці при температурі 200 градусів 15 хвилин. Потім солимо, перемішуємо і запікаємо ще 15 хвилин, готову гарбуз виймаємо з духовки і охолодити до кімнатної температури. Змішуємо лимонний і апельсиновий сік з горіховим маслом, додаємо сіль і перець. Волоські горіхи подрібнюємо і обсмажуємо на сухій сковороді. Із зазначеної кількості граната виходить приблизно півсклянки зерен. Змішуємо горіхи з зернами граната і руколою, зверху викладаємо гарбуз і трохи збризкуємо наршарабом.
Салат з гарбуза з часником
Інгредієнти:
гарбуз - 500 г;
часник - 5-6 зубчиків;
оцет або соєвий соус - 30 мл;
рослинна олія - 50 мл;
перець - за смаком.
Приготування
Нарізану скибочками гарбуз відварюємо в киплячій підсоленій воді 5 - 7 хвилин на повільному вогні. Готову гарбуз знімаємо з вогню, зливаємо воду і охолодити гарбуз. Відварну гарбуз ріжемо кубиками і змішати з подрібненим часником, додаємо соєвий соус або оцет, перчимо, перемішуємо. На сковороді підігріваємо олію і заправляємо їм салат.
Салат з гарбуза на зиму
Інгредієнти:
гарбуз (очищена) - 600 г;
яблука кислі - 05 кг;
цибуля ріпка - 3 шт.;
цукор - 3/4 склянки;
сіль - 1 ч. ложка;
коріандр мелений - 1 ч. ложка;
імбир мелений - 05 ч. ложка;
кориця мелена - 05 ч. ложки;
цедра 1 лимона.
Приготування
Очищені гарбуз і яблука ріжемо кубиками. Цибулю чистимо і дрібно ріжемо всі овочі складаємо в емальований посуд, додаємо сіль, цукор і всі спеції і ретельно перемішуємо. Даємо овочам трохи постояти, щоб виділився сік. Потім овочі поставити на плиту і довівши до кипіння гасити 25 хвилин під кришкою на маленькому вогні, весь час помішуючи. Готовий салат розкладаємо в сухі стерилізовані банки і закатуємо сухими простерилизованными кришками. Банки перевертаємо догори дном, вкриваємо і даємо охолонути, потім зберігаємо заготовки з гарбуза в темному і прохолодному місці.
Салат з гарбуза з сиром
Інгредієнти:
гарбуз солодкий - 200-300 р;
адигейський сир - 50-60 г;
листя салату - 1/2 пучка;
сіль, перець - за смаком;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
топлене масло - 2 ст. ложки;
гірчиця - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Гарбуз чистимо і видаляємо насіння, м'якоть ріжемо невеликими кубиками і обсмажуємо на топленому маслі. Викладаємо на паперовий рушник, даючи зайвому жиру стекти. Салатник викладаємо листям салату, зверху - кубики гарбуза. Готуємо заправку для салату: змішуємо оливкове масло і гірчицю, солимо і перчимо. Відламує руками маленькі шматочки сиру і рівномірно викладаємо їх зверху гарбуза, поливаємо приготовленої заправкою.
Салат з гарбуза і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння і нарізаємо соломкою, яблука ріжемо також. Змішуємо лимонний сік і мед, заправляємо салат цією сумішшю. Зверху салат посипаємо товченими сухарями.
Салат з гарбуза з морквою та селерою
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо гарбуз і видаляємо насіння, м'якоть ріжемо дрібними кубиками. Моркву і селеру нарізаємо соломкою. Овочі з'єднуємо в салатнику, заправляємо майонезом і посипаємо рубаним кропом.
Салат з гарбуза з руколою
Інгредієнти:
Приготування
Очищену гарбуз ріжемо кубиками, викладаємо на деко, збризкуємо оливковою олією, перчимо і запікаємо в духовці при температурі 200 градусів 15 хвилин. Потім солимо, перемішуємо і запікаємо ще 15 хвилин, готову гарбуз виймаємо з духовки і охолодити до кімнатної температури. Змішуємо лимонний і апельсиновий сік з горіховим маслом, додаємо сіль і перець. Волоські горіхи подрібнюємо і обсмажуємо на сухій сковороді. Із зазначеної кількості граната виходить приблизно півсклянки зерен. Змішуємо горіхи з зернами граната і руколою, зверху викладаємо гарбуз і трохи збризкуємо наршарабом.
Салат з гарбуза з часником
Інгредієнти:
Приготування
Нарізану скибочками гарбуз відварюємо в киплячій підсоленій воді 5 - 7 хвилин на повільному вогні. Готову гарбуз знімаємо з вогню, зливаємо воду і охолодити гарбуз. Відварну гарбуз ріжемо кубиками і змішати з подрібненим часником, додаємо соєвий соус або оцет, перчимо, перемішуємо. На сковороді підігріваємо олію і заправляємо їм салат.
Салат з гарбуза на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Очищені гарбуз і яблука ріжемо кубиками. Цибулю чистимо і дрібно ріжемо всі овочі складаємо в емальований посуд, додаємо сіль, цукор і всі спеції і ретельно перемішуємо. Даємо овочам трохи постояти, щоб виділився сік. Потім овочі поставити на плиту і довівши до кипіння гасити 25 хвилин під кришкою на маленькому вогні, весь час помішуючи. Готовий салат розкладаємо в сухі стерилізовані банки і закатуємо сухими простерилизованными кришками. Банки перевертаємо догори дном, вкриваємо і даємо охолонути, потім зберігаємо заготовки з гарбуза в темному і прохолодному місці.
Салат з гарбуза з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз чистимо і видаляємо насіння, м'якоть ріжемо невеликими кубиками і обсмажуємо на топленому маслі. Викладаємо на паперовий рушник, даючи зайвому жиру стекти. Салатник викладаємо листям салату, зверху - кубики гарбуза. Готуємо заправку для салату: змішуємо оливкове масло і гірчицю, солимо і перчимо. Відламує руками маленькі шматочки сиру і рівномірно викладаємо їх зверху гарбуза, поливаємо приготовленої заправкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з гарбуза
Гарбуз - дуже корисний і смачний овоч, її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити соус з гарбуза. Таке
Гарбуз з м'ясом
Гарбуз з м'ясом - це просте блюдо, яке легко приготувати, і для цього не потрібно незвичайних інгредієнтів або спеціальних приправ. Спробуйте, і у
Рис з гарбузом - рецепт
Про користь гарбуза нам усім добре відомо. З неї готують багато різних страв: її фарширують, запікають, роблять заготовки на зиму. Але сьогодні ми
Сік з гарбуза
Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час
Запечений гарбуз з медом
Всі ми знаємо про користь меду для нашого організму. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити смачний і корисний десерт - запечену гарбуз з медом. Ми
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і