Гарбуз в мультиварці - рецепти
Як приготувати гарбуз в мультиварці? Існує стільки способів, що в пору розгубитися. Найпростіший, мабуть, це нарізана скибочками, наче диня, гарбуз, запечена в мультиварці. Залишається лише полити медом, присипати подрібненими горішками і насолоджуватися цим осіннім ласощами. А які супу та каші, пироги і запіканки можна готувати з гарбуза в мультиварці! Неймовірно сонячні, яскраві і ароматні! При цьому зберігаються всі корисні речовини, а гарбуз - чемпіон серед овочів за їх змістом.
Інгредієнти:
м'якоть гарбуза - 300 г;
морква - 1 шт.;
цибуля-порей - 1/2 шт.;
картопля - 3 шт.;
вершки (жирність 22%) - 15 ст.;
часник - 2 зубки;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Дрібно покришену часник пару хвилин обсмажуємо на суміші оливкової олії при режимі «Випічка». Додаємо нарізані півкільцями цибулю і соломкою моркву. Смажимо, помішуючи, 10 хвилин до м'якості. Після закладаємо накрошенние однаковими кубиками середньої величини м'якоть гарбуза і чищену картоплю. Солимо, перчимо. Закриваємо кришку мультиварки і вмикаємо на 40 хвилин режим «Гасіння». Після сигналу дістаємо всі овочі, подрібнюємо їх блендером в пюре і повертаємо назад у чашу мультиварки. Заливаємо все вершками і на режимі «Випічка» доводимо суп до кипіння. Якщо вийшов дуже густим, розвести його водою. Готову страву розливаємо по тарілках і прикрашаємо листочками зелені. Гарбузовий суп готовий!
Інгредієнти:
м'якоть гарбуза - 300 г;
молоко - 1 ст.;
сир - 500 г;
крупа манна - 50 г;
яйце - 1 шт.;
сметана - 2 ст. ложки;
цукор - 3/4 ст.;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
У кипляче молоко опускаємо нарізану невеликими кубиками гарбуз і варимо близько 10 хвилин, до м'якості. Після знімаємо з вогню і додаємо цукор. Окремо змішуємо сир зі сметаною, яйцем і манкою. Щоб не вийшло занадто нудотно, приправляємо дрібкою солі. Обережно, не пошкодивши шматочки, вводимо охолоджений гарбуз на молоці. Перекладаємо отриману масу в чашу мультиварки, попередньо змащену рослинним маслом, і включаємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Готову сирно-гарбузову запіканку присипаємо цукровою пудрою і подаємо зі сметаною або збитими вершками.
Інгредієнти:
гарбуз - 650 г;
борошно - 300 г;
цукор - 3/4 ст.;
мед - 3 ст. ложки;
родзинки - 1/2 ст.;
апельсин - 1 шт.;
коньяк - 50 г;
кориця (мелена) - 1/2 ч. ложки;
гвоздика (мелена) - 1/2 ч. ложки;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Нарізану невеликими кубиками гарбузову м'якоть викладаємо в каструлю з товстим дном, засипаємо цукром і заливаємо коньяком. На дрібній тертці знімаємо тонкою стружкою цедру апельсина і вичавлюємо сік. Змішуємо їх з медом, гвоздикою і корицею, і додаємо до гарбузі. Ставимо її на маленький вогонь і тушкуємо, поки гарбуз не пустить сік, а цукор не розчиниться. Знімаємо каструлю з плити і просіваємо в неї борошно з розпушувачем і сіллю. Додаємо промитий і підсушений родзинки, вимішуємо тісто і викладаємо його в змащену рослинним маслом чашу мультиварки. Розрівнюємо, закриваємо кришку і запускаємо режим «Випічка» на годину.
Інгредієнти:
гарбуз - 600 г;
свинина (вирізка) - 400 г;
картопля - 3 шт.;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Такими ж за розміром кубиками ріжемо очищені гарбуз і картоплю. Овочі перемішуємо зі свининою, солимо, перчимо і закладаємо в каструлю, в чашу якої попередньо наливаємо олію. Готуємо на режимі «Гасіння» півтори години, після перемикаємося на «Пиріг» і витримуємо ще близько півгодини.
Гарбузове насіння після чищення не викидаємо, а підсушуємо на сковорідці. Вони також містять багато корисних речей. З десяток насіння чистимо, подрібнюємо в кавомолці і додаємо в готову печеню, що додасть страві цікаві горіхові нотки. Наша гарбуз з м'ясом готова!
Суп з гарбуза в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно покришену часник пару хвилин обсмажуємо на суміші оливкової олії при режимі «Випічка». Додаємо нарізані півкільцями цибулю і соломкою моркву. Смажимо, помішуючи, 10 хвилин до м'якості. Після закладаємо накрошенние однаковими кубиками середньої величини м'якоть гарбуза і чищену картоплю. Солимо, перчимо. Закриваємо кришку мультиварки і вмикаємо на 40 хвилин режим «Гасіння». Після сигналу дістаємо всі овочі, подрібнюємо їх блендером в пюре і повертаємо назад у чашу мультиварки. Заливаємо все вершками і на режимі «Випічка» доводимо суп до кипіння. Якщо вийшов дуже густим, розвести його водою. Готову страву розливаємо по тарілках і прикрашаємо листочками зелені. Гарбузовий суп готовий!
Запіканка з гарбуза в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У кипляче молоко опускаємо нарізану невеликими кубиками гарбуз і варимо близько 10 хвилин, до м'якості. Після знімаємо з вогню і додаємо цукор. Окремо змішуємо сир зі сметаною, яйцем і манкою. Щоб не вийшло занадто нудотно, приправляємо дрібкою солі. Обережно, не пошкодивши шматочки, вводимо охолоджений гарбуз на молоці. Перекладаємо отриману масу в чашу мультиварки, попередньо змащену рослинним маслом, і включаємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Готову сирно-гарбузову запіканку присипаємо цукровою пудрою і подаємо зі сметаною або збитими вершками.
Пиріг з гарбуза в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Нарізану невеликими кубиками гарбузову м'якоть викладаємо в каструлю з товстим дном, засипаємо цукром і заливаємо коньяком. На дрібній тертці знімаємо тонкою стружкою цедру апельсина і вичавлюємо сік. Змішуємо їх з медом, гвоздикою і корицею, і додаємо до гарбузі. Ставимо її на маленький вогонь і тушкуємо, поки гарбуз не пустить сік, а цукор не розчиниться. Знімаємо каструлю з плити і просіваємо в неї борошно з розпушувачем і сіллю. Додаємо промитий і підсушений родзинки, вимішуємо тісто і викладаємо його в змащену рослинним маслом чашу мультиварки. Розрівнюємо, закриваємо кришку і запускаємо режим «Випічка» на годину.
Тушкований гарбуз з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Такими ж за розміром кубиками ріжемо очищені гарбуз і картоплю. Овочі перемішуємо зі свининою, солимо, перчимо і закладаємо в каструлю, в чашу якої попередньо наливаємо олію. Готуємо на режимі «Гасіння» півтори години, після перемикаємося на «Пиріг» і витримуємо ще близько півгодини.
Гарбузове насіння після чищення не викидаємо, а підсушуємо на сковорідці. Вони також містять багато корисних речей. З десяток насіння чистимо, подрібнюємо в кавомолці і додаємо в готову печеню, що додасть страві цікаві горіхові нотки. Наша гарбуз з м'ясом готова!
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбуз з м'ясом
Гарбуз з м'ясом - це просте блюдо, яке легко приготувати, і для цього не потрібно незвичайних інгредієнтів або спеціальних приправ. Спробуйте, і у
Рис з гарбузом - рецепт
Про користь гарбуза нам усім добре відомо. З неї готують багато різних страв: її фарширують, запікають, роблять заготовки на зиму. Але сьогодні ми
Тушкований гарбуз
Тушкований гарбуз - це ситне гаряче блюдо, що дуже актуально в осінній сезон. Давайте розглянемо декілька досить простих рецептів цієї корисної
Як варити гарбуз?
Гарбуз - це воістину універсальний овоч. Її можна вживати в будь-якому вигляді - запікати, смажити, парити, фарширувати і варити. Ось про те, як її
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і
Запіканка з гарбуза з сиром
Запіканка з гарбуза з сиром - це ситна та поживна страва, яку часто подають до сніданку. Таку смакота неодмінно оцінять і дорослі, і діти. Давайте