Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гарбуз в мультиварці - рецепти

Гарбуз в мультиварці - рецепти

19-01-2015, 11:52
2 967
Гарбуз в мультиварці - рецепти
Як приготувати гарбуз в мультиварці? Існує стільки способів, що в пору розгубитися. Найпростіший, мабуть, це нарізана скибочками, наче диня, гарбуз, запечена в мультиварці. Залишається лише полити медом, присипати подрібненими горішками і насолоджуватися цим осіннім ласощами. А які супу та каші, пироги і запіканки можна готувати з гарбуза в мультиварці! Неймовірно сонячні, яскраві і ароматні! При цьому зберігаються всі корисні речовини, а гарбуз - чемпіон серед овочів за їх змістом.

Суп з гарбуза в мультиварці


Інгредієнти:

  • м'якоть гарбуза - 300 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля-порей - 1/2 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • вершки (жирність 22%) - 15 ст.;

  • часник - 2 зубки;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Дрібно покришену часник пару хвилин обсмажуємо на суміші оливкової олії при режимі «Випічка». Додаємо нарізані півкільцями цибулю і соломкою моркву. Смажимо, помішуючи, 10 хвилин до м'якості. Після закладаємо накрошенние однаковими кубиками середньої величини м'якоть гарбуза і чищену картоплю. Солимо, перчимо. Закриваємо кришку мультиварки і вмикаємо на 40 хвилин режим «Гасіння». Після сигналу дістаємо всі овочі, подрібнюємо їх блендером в пюре і повертаємо назад у чашу мультиварки. Заливаємо все вершками і на режимі «Випічка» доводимо суп до кипіння. Якщо вийшов дуже густим, розвести його водою. Готову страву розливаємо по тарілках і прикрашаємо листочками зелені. Гарбузовий суп готовий!

    Запіканка з гарбуза в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'якоть гарбуза - 300 г;

  • молоко - 1 ст.;

  • сир - 500 г;

  • крупа манна - 50 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • цукор - 3/4 ст.;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    У кипляче молоко опускаємо нарізану невеликими кубиками гарбуз і варимо близько 10 хвилин, до м'якості. Після знімаємо з вогню і додаємо цукор. Окремо змішуємо сир зі сметаною, яйцем і манкою. Щоб не вийшло занадто нудотно, приправляємо дрібкою солі. Обережно, не пошкодивши шматочки, вводимо охолоджений гарбуз на молоці. Перекладаємо отриману масу в чашу мультиварки, попередньо змащену рослинним маслом, і включаємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Готову сирно-гарбузову запіканку присипаємо цукровою пудрою і подаємо зі сметаною або збитими вершками.

    Пиріг з гарбуза в мультиварці


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 650 г;

  • борошно - 300 г;

  • цукор - 3/4 ст.;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • родзинки - 1/2 ст.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • коньяк - 50 г;

  • кориця (мелена) - 1/2 ч. ложки;

  • гвоздика (мелена) - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Нарізану невеликими кубиками гарбузову м'якоть викладаємо в каструлю з товстим дном, засипаємо цукром і заливаємо коньяком. На дрібній тертці знімаємо тонкою стружкою цедру апельсина і вичавлюємо сік. Змішуємо їх з медом, гвоздикою і корицею, і додаємо до гарбузі. Ставимо її на маленький вогонь і тушкуємо, поки гарбуз не пустить сік, а цукор не розчиниться. Знімаємо каструлю з плити і просіваємо в неї борошно з розпушувачем і сіллю. Додаємо промитий і підсушений родзинки, вимішуємо тісто і викладаємо його в змащену рослинним маслом чашу мультиварки. Розрівнюємо, закриваємо кришку і запускаємо режим «Випічка» на годину.

    Тушкований гарбуз з м'ясом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 600 г;

  • свинина (вирізка) - 400 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Такими ж за розміром
    Гарбуз в мультиварці - рецепти
    кубиками ріжемо очищені гарбуз і картоплю. Овочі перемішуємо зі свининою, солимо, перчимо і закладаємо в каструлю, в чашу якої попередньо наливаємо олію. Готуємо на режимі «Гасіння» півтори години, після перемикаємося на «Пиріг» і витримуємо ще близько півгодини.
    Гарбузове насіння після чищення не викидаємо, а підсушуємо на сковорідці. Вони також містять багато корисних речей. З десяток насіння чистимо, подрібнюємо в кавомолці і додаємо в готову печеню, що додасть страві цікаві горіхові нотки. Наша гарбуз з м'ясом готова!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гарбуз з м'ясом
    Гарбуз з м'ясом
    Гарбуз з м'ясом - це просте блюдо, яке легко приготувати, і для цього не потрібно незвичайних інгредієнтів або спеціальних приправ. Спробуйте, і у
    Рис з гарбузом - рецепт
    Рис з гарбузом - рецепт
    Про користь гарбуза нам усім добре відомо. З неї готують багато різних страв: її фарширують, запікають, роблять заготовки на зиму. Але сьогодні ми
    Тушкований гарбуз
    Тушкований гарбуз
    Тушкований гарбуз - це ситне гаряче блюдо, що дуже актуально в осінній сезон. Давайте розглянемо декілька досить простих рецептів цієї корисної
    Як варити гарбуз?
    Як варити гарбуз?
    Гарбуз - це воістину універсальний овоч. Її можна вживати в будь-якому вигляді - запікати, смажити, парити, фарширувати і варити. Ось про те, як її
    Мармелад з гарбуза
    Мармелад з гарбуза
    Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і
    Запіканка з гарбуза з сиром
    Запіканка з гарбуза з сиром
    Запіканка з гарбуза з сиром - це ситна та поживна страва, яку часто подають до сніданку. Таку смакота неодмінно оцінять і дорослі, і діти. Давайте