Як приготувати гарбуз в мультиварці? Існує стільки способів, що в пору розгубитися. Найпростіший, мабуть, це нарізана скибочками, наче диня, гарбуз, запечена в мультиварці. Залишається лише полити медом, присипати подрібненими горішками і насолоджуватися цим осіннім ласощами. А які супу та каші, пироги і запіканки можна готувати з гарбуза в мультиварці! Неймовірно сонячні, яскраві і ароматні! При цьому зберігаються всі корисні речовини, а гарбуз - чемпіон серед овочів за їх змістом.
Суп з гарбуза в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть гарбуза - 300 г; морква - 1 шт.; цибуля-порей - 1/2 шт.; картопля - 3 шт.; вершки (жирність 22%) - 15 ст.; часник - 2 зубки; олія оливкова - 2 ст. ложки; масло вершкове - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Дрібно покришену часник пару хвилин обсмажуємо на суміші оливкової олії при режимі «Випічка». Додаємо нарізані півкільцями цибулю і соломкою моркву. Смажимо, помішуючи, 10 хвилин до м'якості. Після закладаємо накрошенние однаковими кубиками середньої величини м'якоть гарбуза і чищену картоплю. Солимо, перчимо. Закриваємо кришку мультиварки і вмикаємо на 40 хвилин режим «Гасіння». Після сигналу дістаємо всі овочі, подрібнюємо їх блендером в пюре і повертаємо назад у чашу мультиварки. Заливаємо все вершками і на режимі «Випічка» доводимо суп до кипіння. Якщо вийшов дуже густим, розвести його водою. Готову страву розливаємо по тарілках і прикрашаємо листочками зелені. Гарбузовий суп готовий!
Запіканка з гарбуза в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть гарбуза - 300 г; молоко - 1 ст.; сир - 500 г; крупа манна - 50 г; яйце - 1 шт.; сметана - 2 ст. ложки; цукор - 3/4 ст.; сіль - 1 щіпка. Приготування У кипляче молоко опускаємо нарізану невеликими кубиками гарбуз і варимо близько 10 хвилин, до м'якості. Після знімаємо з вогню і додаємо цукор. Окремо змішуємо сир зі сметаною, яйцем і манкою. Щоб не вийшло занадто нудотно, приправляємо дрібкою солі. Обережно, не пошкодивши шматочки, вводимо охолоджений гарбуз на молоці. Перекладаємо отриману масу в чашу мультиварки, попередньо змащену рослинним маслом, і включаємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Готову сирно-гарбузову запіканку присипаємо цукровою пудрою і подаємо зі сметаною або збитими вершками.
Пиріг з гарбуза в мультиварці
Інгредієнти: гарбуз - 650 г; борошно - 300 г; цукор - 3/4 ст.; мед - 3 ст. ложки; родзинки - 1/2 ст.; апельсин - 1 шт.; коньяк - 50 г; кориця (мелена) - 1/2 ч. ложки; гвоздика (мелена) - 1/2 ч. ложки; сіль - 1 щіпка. Приготування Нарізану невеликими кубиками гарбузову м'якоть викладаємо в каструлю з товстим дном, засипаємо цукром і заливаємо коньяком. На дрібній тертці знімаємо тонкою стружкою цедру апельсина і вичавлюємо сік. Змішуємо їх з медом, гвоздикою і корицею, і додаємо до гарбузі. Ставимо її на маленький вогонь і тушкуємо, поки гарбуз не пустить сік, а цукор не розчиниться. Знімаємо каструлю з плити і просіваємо в неї борошно з розпушувачем і сіллю. Додаємо промитий і підсушений родзинки, вимішуємо тісто і викладаємо його в змащену рослинним маслом чашу мультиварки. Розрівнюємо, закриваємо кришку і запускаємо режим «Випічка» на годину.
Тушкований гарбуз з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: гарбуз - 600 г; свинина (вирізка) - 400 г; картопля - 3 шт.; масло рослинне - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Такими ж за розміром
кубиками ріжемо очищені гарбуз і картоплю. Овочі перемішуємо зі свининою, солимо, перчимо і закладаємо в каструлю, в чашу якої попередньо наливаємо олію. Готуємо на режимі «Гасіння» півтори години, після перемикаємося на «Пиріг» і витримуємо ще близько півгодини.
Гарбузове насіння після чищення не викидаємо, а підсушуємо на сковорідці. Вони також містять багато корисних речей. З десяток насіння чистимо, подрібнюємо в кавомолці і додаємо в готову печеню, що додасть страві цікаві горіхові нотки. Наша гарбуз з м'ясом готова!