Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Рис з яйцем

21-03-2015, 19:03
3 420
Рис з яйцем
Рис і яйця - чудово гармонійне гастрономічне поєднання. Використовуючи рис і яйця в якості основних продуктів, готуйте різні смачні страви.
Розповімо про те, як можна приготувати рис з яйцем. В різних стравах ми,звісно, можемо використовувати різні сорти рису і яйця різних птахів (і навіть плазунів).
Смажений рис з яйцем - рецепт найпростіший, особливо цікавий для одиноких і зайнятих людей - хороший варіант сніданку або ланчу. Готуємо на швидку руку, можливо, з залишків.

Смажений рис з яйцем


Інгредієнти:

  • рис, зварений розсипчастий - 1 склянка;

  • яйце куряче - 2 шт.;

  • масло вершкове натуральне - невеликий шматочок (топлене) або оливкове;

  • перець чорний мелений;

  • сіль;

  • свіжа зелень (петрушка, кінза та ін).


  • Приготування
    Розігріємо масло на сковороді і злегка обсмажуємо рис на середньому вогні, помішуючи лопаткою. Робимо в рисі 2 поглиблення, а не до дна. Вливаємо в поглиблення яйця, намагаючись не пошкодити жовток. Зменшуємо вогонь до мінімуму, трохи додаємо сіль яйця, накриваємо кришкою і чекаємо бажаного ступеня готовності яєць, дуже смачно виходить, коли білок готовий повністю, а жовток-наполовину. Акуратно сегментируем яєчню на рисі лопаткою і викладаємо порціями на тарілку. Оформляємо зеленню, приправляємо меленим чорним перцем. Завершуємо сніданок свіжим чаєм або кава і - є енергія, щоб зайнятися справами. Можна (і дуже корисно буде) замінити курячі яйця перепелиними.

    Рис з яйцем, куркою і овочами в тайському стилі


    Інгредієнти:

  • куряче філе (м'ясо з грудки і стегон без кісток, хрящів і шкіри) - близько 400 м;

  • рис - 1 склянка;

  • яйце куряче (індиче,або качине, або від плазунів) - 2-3 шт.;

  • цибуля ріпчаста червоний або білий - 1 шт.;

  • перець солодкий червоний - 1 шт.;

  • цукіні темно-зелений та/або молодий баклажан - близько 100-150 г;

  • зелень свіжа (базилік, кінза, петрушка, лемонграс);

  • олія кунжутна;

  • перець червоний гострий;

  • спеції сухі мелені (імбир, чорний або запашний перець, гвоздика, насіння фенхелю і коріандру);

  • часник;

  • мед квітковий натуральний;

  • соєвий соус;

  • лайм або лимон.


  • Приготування
    Готувати краще в воке. Розігріваємо масло й обсмажуємо спочатку цибулю, нашатковану півкільцями, нарізане смужками куряче м'ясо, потім цукіні і/чи баклажани і солодкий перець, нарізані великої короткою соломкою, брусочками. Смажимо протягом 5-8 хвилин на сильному вогні, безупинно струшуючи сковороду за ручку і активно маніпулюючи лопаткою. Додаємо спеції, перемішуємо.
    Рис ретельно промиємо й відваримо протягом 8-16 хвилин (залежить від сорту) в досить великій кількості води. Воду зіллємо, почекаємо 2-5 хвилин, уб'ємо 2 яйця і швидко вмешаем в рис вилкою.
    Викладаємо на блюдо рис з яйцем, поруч чи зверху - смажені овочі. Всі поливаємо соусом, складеним з соку лайма, меду, соєвого соусу, стовченого часнику і гострого червоного перцю. Оформляємо зеленню.
    Це блюдо можна приготувати і в вегетаріанському варіанті, без м'яса (його можна виключити або замінити морепродуктів кальмарами, креветками та ін., тільки їх треба перед обсмажуванням попередньо злегка відварити). Цілком доречно додати спецій у вигляді пасти «Тайське каррі».

    Запіканка з рису з сиром і яйцем


    Інгредієнти:

  • рис, зварений щодо розсипчастий - 1-2 склянки;

  • сир твердий тертий - близько 150-200 г;

  • яйця курячі (або інших птахів) - 2-4 шт.;

  • Рис з яйцем

  • зелень свіжа різна;

  • спеції сухі мелені (за бажанням);

  • масло вершкове для змащування форми.


  • Приготування
    Робимо суміш з звареного рису, яєць, мелкорубленной зелені та спецій. Додаємо тертий сир і перемішуємо. Заповнюємо сумішшю змащену вершковим маслом форму (силіконові можна не змащувати). Запікаємо в духовій шафі при температурі близько 200 градусів С протягом 25-30 хвилин. Перед подачею злегка остуджуємо і ділимо на порції. Подаємо з чаєм, натуральними соками, розведеними водою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Куряче філе - рецепти на сковороді
    Куряче філе - рецепти на сковороді
    Куряче філе - це корисна та смачна частина курки. Варіантів приготування страв з цим м'ясом досить багато. І сьогодні ми розповімо, як правильно і
    Курка у медовому соусі
    Курка у медовому соусі
    Куряче м'ясо - дуже смачне і корисне, його використовують у приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами
    Куряча грудка на сковороді
    Куряча грудка на сковороді
    Куряча грудка без шкірки є корисним дієтичним продуктом. В ній містяться вітаміни групи В, А, РР, Н, сполуки цинку, заліза та магнію. І сьогодні ми
    Смажені овочі
    Смажені овочі
    Смажені овочі чудово поєднуються з рисом, перловкою, картоплею, м'ясом. У нашій статті ми поговоримо про досить простих рецептах створення смажених
    Картопля з баклажанами
    Картопля з баклажанами
    Картопля з баклажанами чудово поєднується. Взявши за основу ці два інгредієнти, можна створити багато цікавих і оригінальних страв. Давайте
    Смажений рис
    Смажений рис
    Більшість з нас готують рис звичним способом, відварюючи рис у воді або на пару. Але чи знайомі ви зі східним гарніром з смаженого рису? Ні, тоді