Рис з яйцем
Рис і яйця - чудово гармонійне гастрономічне поєднання. Використовуючи рис і яйця в якості основних продуктів, готуйте різні смачні страви.
Розповімо про те, як можна приготувати рис з яйцем. В різних стравах ми,звісно, можемо використовувати різні сорти рису і яйця різних птахів (і навіть плазунів).
Смажений рис з яйцем - рецепт найпростіший, особливо цікавий для одиноких і зайнятих людей - хороший варіант сніданку або ланчу. Готуємо на швидку руку, можливо, з залишків.
Інгредієнти:
рис, зварений розсипчастий - 1 склянка;
яйце куряче - 2 шт.;
масло вершкове натуральне - невеликий шматочок (топлене) або оливкове;
перець чорний мелений;
сіль;
свіжа зелень (петрушка, кінза та ін).
Приготування
Розігріємо масло на сковороді і злегка обсмажуємо рис на середньому вогні, помішуючи лопаткою. Робимо в рисі 2 поглиблення, а не до дна. Вливаємо в поглиблення яйця, намагаючись не пошкодити жовток. Зменшуємо вогонь до мінімуму, трохи додаємо сіль яйця, накриваємо кришкою і чекаємо бажаного ступеня готовності яєць, дуже смачно виходить, коли білок готовий повністю, а жовток-наполовину. Акуратно сегментируем яєчню на рисі лопаткою і викладаємо порціями на тарілку. Оформляємо зеленню, приправляємо меленим чорним перцем. Завершуємо сніданок свіжим чаєм або кава і - є енергія, щоб зайнятися справами. Можна (і дуже корисно буде) замінити курячі яйця перепелиними.
Інгредієнти:
куряче філе (м'ясо з грудки і стегон без кісток, хрящів і шкіри) - близько 400 м;
рис - 1 склянка;
яйце куряче (індиче,або качине, або від плазунів) - 2-3 шт.;
цибуля ріпчаста червоний або білий - 1 шт.;
перець солодкий червоний - 1 шт.;
цукіні темно-зелений та/або молодий баклажан - близько 100-150 г;
зелень свіжа (базилік, кінза, петрушка, лемонграс);
олія кунжутна;
перець червоний гострий;
спеції сухі мелені (імбир, чорний або запашний перець, гвоздика, насіння фенхелю і коріандру);
часник;
мед квітковий натуральний;
соєвий соус;
лайм або лимон.
Приготування
Готувати краще в воке. Розігріваємо масло й обсмажуємо спочатку цибулю, нашатковану півкільцями, нарізане смужками куряче м'ясо, потім цукіні і/чи баклажани і солодкий перець, нарізані великої короткою соломкою, брусочками. Смажимо протягом 5-8 хвилин на сильному вогні, безупинно струшуючи сковороду за ручку і активно маніпулюючи лопаткою. Додаємо спеції, перемішуємо.
Рис ретельно промиємо й відваримо протягом 8-16 хвилин (залежить від сорту) в досить великій кількості води. Воду зіллємо, почекаємо 2-5 хвилин, уб'ємо 2 яйця і швидко вмешаем в рис вилкою.
Викладаємо на блюдо рис з яйцем, поруч чи зверху - смажені овочі. Всі поливаємо соусом, складеним з соку лайма, меду, соєвого соусу, стовченого часнику і гострого червоного перцю. Оформляємо зеленню.
Це блюдо можна приготувати і в вегетаріанському варіанті, без м'яса (його можна виключити або замінити морепродуктів кальмарами, креветками та ін., тільки їх треба перед обсмажуванням попередньо злегка відварити). Цілком доречно додати спецій у вигляді пасти «Тайське каррі».
Інгредієнти:
рис, зварений щодо розсипчастий - 1-2 склянки;
сир твердий тертий - близько 150-200 г;
яйця курячі (або інших птахів) - 2-4 шт.;
зелень свіжа різна;
спеції сухі мелені (за бажанням);
масло вершкове для змащування форми.
Приготування
Робимо суміш з звареного рису, яєць, мелкорубленной зелені та спецій. Додаємо тертий сир і перемішуємо. Заповнюємо сумішшю змащену вершковим маслом форму (силіконові можна не змащувати). Запікаємо в духовій шафі при температурі близько 200 градусів С протягом 25-30 хвилин. Перед подачею злегка остуджуємо і ділимо на порції. Подаємо з чаєм, натуральними соками, розведеними водою.
Розповімо про те, як можна приготувати рис з яйцем. В різних стравах ми,звісно, можемо використовувати різні сорти рису і яйця різних птахів (і навіть плазунів).
Смажений рис з яйцем - рецепт найпростіший, особливо цікавий для одиноких і зайнятих людей - хороший варіант сніданку або ланчу. Готуємо на швидку руку, можливо, з залишків.
Смажений рис з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Розігріємо масло на сковороді і злегка обсмажуємо рис на середньому вогні, помішуючи лопаткою. Робимо в рисі 2 поглиблення, а не до дна. Вливаємо в поглиблення яйця, намагаючись не пошкодити жовток. Зменшуємо вогонь до мінімуму, трохи додаємо сіль яйця, накриваємо кришкою і чекаємо бажаного ступеня готовності яєць, дуже смачно виходить, коли білок готовий повністю, а жовток-наполовину. Акуратно сегментируем яєчню на рисі лопаткою і викладаємо порціями на тарілку. Оформляємо зеленню, приправляємо меленим чорним перцем. Завершуємо сніданок свіжим чаєм або кава і - є енергія, щоб зайнятися справами. Можна (і дуже корисно буде) замінити курячі яйця перепелиними.
Рис з яйцем, куркою і овочами в тайському стилі
Інгредієнти:
Приготування
Готувати краще в воке. Розігріваємо масло й обсмажуємо спочатку цибулю, нашатковану півкільцями, нарізане смужками куряче м'ясо, потім цукіні і/чи баклажани і солодкий перець, нарізані великої короткою соломкою, брусочками. Смажимо протягом 5-8 хвилин на сильному вогні, безупинно струшуючи сковороду за ручку і активно маніпулюючи лопаткою. Додаємо спеції, перемішуємо.
Рис ретельно промиємо й відваримо протягом 8-16 хвилин (залежить від сорту) в досить великій кількості води. Воду зіллємо, почекаємо 2-5 хвилин, уб'ємо 2 яйця і швидко вмешаем в рис вилкою.
Викладаємо на блюдо рис з яйцем, поруч чи зверху - смажені овочі. Всі поливаємо соусом, складеним з соку лайма, меду, соєвого соусу, стовченого часнику і гострого червоного перцю. Оформляємо зеленню.
Це блюдо можна приготувати і в вегетаріанському варіанті, без м'яса (його можна виключити або замінити морепродуктів кальмарами, креветками та ін., тільки їх треба перед обсмажуванням попередньо злегка відварити). Цілком доречно додати спецій у вигляді пасти «Тайське каррі».
Запіканка з рису з сиром і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Робимо суміш з звареного рису, яєць, мелкорубленной зелені та спецій. Додаємо тертий сир і перемішуємо. Заповнюємо сумішшю змащену вершковим маслом форму (силіконові можна не змащувати). Запікаємо в духовій шафі при температурі близько 200 градусів С протягом 25-30 хвилин. Перед подачею злегка остуджуємо і ділимо на порції. Подаємо з чаєм, натуральними соками, розведеними водою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряче філе - рецепти на сковороді
Куряче філе - це корисна та смачна частина курки. Варіантів приготування страв з цим м'ясом досить багато. І сьогодні ми розповімо, як правильно і
Курка у медовому соусі
Куряче м'ясо - дуже смачне і корисне, його використовують у приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами
Куряча грудка на сковороді
Куряча грудка без шкірки є корисним дієтичним продуктом. В ній містяться вітаміни групи В, А, РР, Н, сполуки цинку, заліза та магнію. І сьогодні ми
Смажені овочі
Смажені овочі чудово поєднуються з рисом, перловкою, картоплею, м'ясом. У нашій статті ми поговоримо про досить простих рецептах створення смажених
Картопля з баклажанами
Картопля з баклажанами чудово поєднується. Взявши за основу ці два інгредієнти, можна створити багато цікавих і оригінальних страв. Давайте
Смажений рис
Більшість з нас готують рис звичним способом, відварюючи рис у воді або на пару. Але чи знайомі ви зі східним гарніром з смаженого рису? Ні, тоді