Тріска з морквою

У сімейство тріскові входить близько 100 видів (в тому числі, відомі види: навага, сайда, пікша, минтай, путасу, і деякі інші). Так що при відсутності тріски в продажу її легко замінити.
Тріска (тріскові) добре поєднуються з цибулею і морквою, взявши ці три продукти в якості основних інгредієнтів можна приготувати різні страви.
Тріска, тушкована в маринаді з цибулею, морквою і томатом
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо філе тріски на порційні шматочки розміру, зручного для їжі. Обвалюємо в борошні і злегка обсмажуємо на добре розігрітій сковороді з обох боків до золотистого відтінку скоринки (на це піде близько 5-8 хвилин, засмажувати «хрускіт» не потрібно). Знімаємо шматочки риби зі сковороди за допомогою лопатки. В окремій сковороді (або в цій же, але чисто вимитої) розігріваємо олію. Обсмажуємо на середньому вогні очищений і дрібно нарізану цибулю до легкого золотистого відтінку і додаємо натерту на крупній тертці моркву. Обсмажуємо, помішуючи, все разом протягом 5 хвилин, після чого додаємо томат-пасту і трохи води, щоб отримати консистенцію, як у рідкої сметани. Трохи додаємо сіль.
Перемішуємо все, акуратно занурюємо в цей маринад шматочки і протушиваем всі разом, прикривши кришкою на слабкому вогні з додаванням спецій, іноді лопаткою акуратно перевертаючи, протягом 15-20 хвилин. Подаємо із зеленню, як гарнір підійде варену картоплю або рис. До цієї страви можна подати світле столове вино або прохолодну горілку, гіркі настоянки.
Тріска, запечена з морквою в світлому маринаді
Інгредієнти:
Приготування
Очищену моркву нарізаємо дрібним короткою соломкою. Зелень рубаємо не занадто дрібно. Перемішуємо і викладаємо цю суміш рівним шаром на дно вогнетривкої форми (її треба змастити маслом).

В цей час готуємо маринад. У маленькому ковшике нагріваємо вино і проварюємо в ньому спеції з цукром і вершками.
Знімаємо кришку з форми з наполовину запеченою рибою і морквою з зеленню і заливаємо все маринадом. Запікаємо без кришки ще протягом 12-15 хвилин. Подаємо з рисом або картоплею, з білим вином, кминної горілкою або світлим пивом.
Рекомендуємо добрі рецепти

Тріска, запечена з сиром
Тріска, запечена в духовці з сиром - це чудове блюдо як для святкового, так і буденного столу. Для її приготування не потрібно багато сил і часу, а

Тріска з помідорами
Тріска, запечена з помідорами - це воістину королівський обід, який припаде до смаку навіть самим завзятим гурманам. Рецепт її приготування досить

Смажена тріска з цибулею
Хто з нас не любить смажену рибу? Звичайно ж, багато хто знайомий з такою стравою. І сьогодні ми розповімо, як посмажити тріску з цибулею. Вийде

Тріска під маринадом - рецепт
Тріска - доступна, смачна і корисна промислова риба. Правда, вона трохи суховата і її рекомендують готувати під соусом або маринадом. Ось про другий

Тріска, запечена в духовці
Риба тріска, безсумнівно, володіє рядом цінних властивостей. Але щоб зберегти корисні якості, необхідно правильно її готувати. Звичайно, краще

Тушкована капуста з реберцями
Капуста, тушкована з реберцями - чудове повсякденна страва. Та варіантів його приготування може бути досить багато. Можна використовувати свіжу,