Тріска з морквою
Тріска - цінна промислова риба з дрібною лускою і білої плоттю, живе в прісних і солоних водах переважно в Північній півкулі. В трісці містяться корисні речовини, білок, жир, вітаміни і мікроелементи.
У сімейство тріскові входить близько 100 видів (в тому числі, відомі види: навага, сайда, пікша, минтай, путасу, і деякі інші). Так що при відсутності тріски в продажу її легко замінити.
Тріска (тріскові) добре поєднуються з цибулею і морквою, взявши ці три продукти в якості основних інгредієнтів можна приготувати різні страви.
Інгредієнти:
філе тріски (можна зі шкірою) - близько 600-800 г;
борошно пшеничне для панірування;
масло рослинне для обсмажування;
морква - 1-2 шт. середнього розміру;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
томат-паста - 2-3 ст. ложки;
лавровий лист - 3-5 шт.;
сухі мелені спеції (перець чорний, коріандр, гвоздика);
сіль;
зелень свіжа різна (петрушка, кінза, базилік);
часник 2-3 зубчики.
Приготування
Нарізаємо філе тріски на порційні шматочки розміру, зручного для їжі. Обвалюємо в борошні і злегка обсмажуємо на добре розігрітій сковороді з обох боків до золотистого відтінку скоринки (на це піде близько 5-8 хвилин, засмажувати «хрускіт» не потрібно). Знімаємо шматочки риби зі сковороди за допомогою лопатки. В окремій сковороді (або в цій же, але чисто вимитої) розігріваємо олію. Обсмажуємо на середньому вогні очищений і дрібно нарізану цибулю до легкого золотистого відтінку і додаємо натерту на крупній тертці моркву. Обсмажуємо, помішуючи, все разом протягом 5 хвилин, після чого додаємо томат-пасту і трохи води, щоб отримати консистенцію, як у рідкої сметани. Трохи додаємо сіль.
Перемішуємо все, акуратно занурюємо в цей маринад шматочки і протушиваем всі разом, прикривши кришкою на слабкому вогні з додаванням спецій, іноді лопаткою акуратно перевертаючи, протягом 15-20 хвилин. Подаємо із зеленню, як гарнір підійде варену картоплю або рис. До цієї страви можна подати світле столове вино або прохолодну горілку, гіркі настоянки.
Інгредієнти:
філе тріски - 600 г;
морква - 2 шт.;
масло вершкове натуральне для змазування форми;
зелень свіжа різна (петрушка, кріп, кінза, базилік);
вино біле столове (або вермут, херес) - близько 80 мл;
сухі спеції (чорний перець горошком, насіння коріандру, анісу і фенхелю, лаврове листя, гвоздика);
цукор - близько 1 ч. ложки;
вершки натуральні молочні - близько 30 мл.
Приготування
Очищену моркву нарізаємо дрібним короткою соломкою. Зелень рубаємо не занадто дрібно. Перемішуємо і викладаємо цю суміш рівним шаром на дно вогнетривкої форми (її треба змастити маслом). Зверху викладаємо шматочки рибного філе. Закриваємо кришкою або фольгою й запікаємо в розігрітій духовій шафі при температурі близько 180-200 градусів за С протягом 10-15 хвилин.
В цей час готуємо маринад. У маленькому ковшике нагріваємо вино і проварюємо в ньому спеції з цукром і вершками.
Знімаємо кришку з форми з наполовину запеченою рибою і морквою з зеленню і заливаємо все маринадом. Запікаємо без кришки ще протягом 12-15 хвилин. Подаємо з рисом або картоплею, з білим вином, кминної горілкою або світлим пивом.
У сімейство тріскові входить близько 100 видів (в тому числі, відомі види: навага, сайда, пікша, минтай, путасу, і деякі інші). Так що при відсутності тріски в продажу її легко замінити.
Тріска (тріскові) добре поєднуються з цибулею і морквою, взявши ці три продукти в якості основних інгредієнтів можна приготувати різні страви.
Тріска, тушкована в маринаді з цибулею, морквою і томатом
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо філе тріски на порційні шматочки розміру, зручного для їжі. Обвалюємо в борошні і злегка обсмажуємо на добре розігрітій сковороді з обох боків до золотистого відтінку скоринки (на це піде близько 5-8 хвилин, засмажувати «хрускіт» не потрібно). Знімаємо шматочки риби зі сковороди за допомогою лопатки. В окремій сковороді (або в цій же, але чисто вимитої) розігріваємо олію. Обсмажуємо на середньому вогні очищений і дрібно нарізану цибулю до легкого золотистого відтінку і додаємо натерту на крупній тертці моркву. Обсмажуємо, помішуючи, все разом протягом 5 хвилин, після чого додаємо томат-пасту і трохи води, щоб отримати консистенцію, як у рідкої сметани. Трохи додаємо сіль.
Перемішуємо все, акуратно занурюємо в цей маринад шматочки і протушиваем всі разом, прикривши кришкою на слабкому вогні з додаванням спецій, іноді лопаткою акуратно перевертаючи, протягом 15-20 хвилин. Подаємо із зеленню, як гарнір підійде варену картоплю або рис. До цієї страви можна подати світле столове вино або прохолодну горілку, гіркі настоянки.
Тріска, запечена з морквою в світлому маринаді
Інгредієнти:
Приготування
Очищену моркву нарізаємо дрібним короткою соломкою. Зелень рубаємо не занадто дрібно. Перемішуємо і викладаємо цю суміш рівним шаром на дно вогнетривкої форми (її треба змастити маслом). Зверху викладаємо шматочки рибного філе. Закриваємо кришкою або фольгою й запікаємо в розігрітій духовій шафі при температурі близько 180-200 градусів за С протягом 10-15 хвилин.
В цей час готуємо маринад. У маленькому ковшике нагріваємо вино і проварюємо в ньому спеції з цукром і вершками.
Знімаємо кришку з форми з наполовину запеченою рибою і морквою з зеленню і заливаємо все маринадом. Запікаємо без кришки ще протягом 12-15 хвилин. Подаємо з рисом або картоплею, з білим вином, кминної горілкою або світлим пивом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тріска, запечена з сиром
Тріска, запечена в духовці з сиром - це чудове блюдо як для святкового, так і буденного столу. Для її приготування не потрібно багато сил і часу, а
Тріска з помідорами
Тріска, запечена з помідорами - це воістину королівський обід, який припаде до смаку навіть самим завзятим гурманам. Рецепт її приготування досить
Смажена тріска з цибулею
Хто з нас не любить смажену рибу? Звичайно ж, багато хто знайомий з такою стравою. І сьогодні ми розповімо, як посмажити тріску з цибулею. Вийде
Тріска під маринадом - рецепт
Тріска - доступна, смачна і корисна промислова риба. Правда, вона трохи суховата і її рекомендують готувати під соусом або маринадом. Ось про другий
Тріска, запечена в духовці
Риба тріска, безсумнівно, володіє рядом цінних властивостей. Але щоб зберегти корисні якості, необхідно правильно її готувати. Звичайно, краще
Тушкована капуста з реберцями
Капуста, тушкована з реберцями - чудове повсякденна страва. Та варіантів його приготування може бути досить багато. Можна використовувати свіжу,