Смажена тріска з цибулею
Тріска вважається однією з найбільш розповсюджених риб. Так, статистика говорить, що кожна десята спіймана в світі риба відноситься до сімейства Тріскових. Нам це якраз на руку, адже соковита і шарувата м'якоть цієї риби широко використовується для приготування багатьох страв, одному з яких ми вирішили присвятити окрему статтю. Отже, сьогодні ми розберемося з тим, як смажити тріску з цибулею.
Інгредієнти:
філе тріски - 500 г;
борошно - 1/4 ст.;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
часник - 6 зубчиків;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
оливки - 1/2 ст.;
сіль, перець;
лимон, петрушка.
Приготування
Шматочки тріски очищаємо від кісток і промиваємо під струменем холодної води. Надлишки вологи видаляємо за допомогою паперового рушника.
У сковороді розігріваємо 1-2 ложки оливкової олії, часник нарізаємо пластинами і кладемо в сковороду. Смажимо часник до тих пір, поки не піде аромат (на це піде близько хвилини).
Поки часник смажиться, у нас є час, щоб тріску нарізати великими шматками. Шматки риби обвалюємо в борошні й обсмажуємо 5-7 хвилин до золотистого кольору. Готову рибу кладемо на теплу тарілку, покриту паперовим рушником. Надлишки часнику прибираємо, а на сковороду наливаємо свіжу порцію масла. Кладемо залишки часнику в масло, знову обсмажуємо до появи аромату, і додаємо цибулю. Приправляємо. Обсмажування цибулі займе близько 3-5 хвилин, поки кільця не стануть м'якими і золотистими.
Тепер залишається подати тріску з цибульною начинкою зверху, посипати рубаною зеленню і полити лимонним соком. Любителі моркви також можуть модифікувати цей рецепт і приготувати смажену тріску з цибулею і морквою.
Інгредієнти:
борошно - 1 ст.;
порошок для випічки - 3/4 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
яйце - 1 шт.;
ель - 3/4 ст.;
рослинне масло - для смаження;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
філе тріски - 750 г;
петрушка, лимон - за смаком.
Приготування
Борошно просіваємо разом з порошком для випічки, додаємо трохи солі і перцю, вбиваємо яйце і замішуємо кляр , поступово підливаючи пиво.
Цибулю нарізаємо великими кільцями і занурюємо кожне кільце в кляр. Після того, як залишки кляру стечуть, обсмажуємо цибулю в розігрітій олії до золотистого кольору. Поки смажиться цибуля, займемося рибою, її необхідно промити, обсушити і нарізати невеликими порційними шматочками. Кожен шматочок риби також занурюємо в кляр і обсмажуємо до золотистого кольору у фритюрі. Готову рибу кладемо на паперову серветку, щоб дати жиру стекти, а потім подаємо тріску в клярі до столу з лимоном, цибулею і зеленню.
Рецепт тріски, смаженої з сіллю і цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки тріски очищаємо від кісток і промиваємо під струменем холодної води. Надлишки вологи видаляємо за допомогою паперового рушника.
У сковороді розігріваємо 1-2 ложки оливкової олії, часник нарізаємо пластинами і кладемо в сковороду. Смажимо часник до тих пір, поки не піде аромат (на це піде близько хвилини).
Поки часник смажиться, у нас є час, щоб тріску нарізати великими шматками. Шматки риби обвалюємо в борошні й обсмажуємо 5-7 хвилин до золотистого кольору. Готову рибу кладемо на теплу тарілку, покриту паперовим рушником. Надлишки часнику прибираємо, а на сковороду наливаємо свіжу порцію масла. Кладемо залишки часнику в масло, знову обсмажуємо до появи аромату, і додаємо цибулю. Приправляємо. Обсмажування цибулі займе близько 3-5 хвилин, поки кільця не стануть м'якими і золотистими.
Тепер залишається подати тріску з цибульною начинкою зверху, посипати рубаною зеленню і полити лимонним соком. Любителі моркви також можуть модифікувати цей рецепт і приготувати смажену тріску з цибулею і морквою.
Тріска з цибулею у фритюрі
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо разом з порошком для випічки, додаємо трохи солі і перцю, вбиваємо яйце і замішуємо кляр , поступово підливаючи пиво.
Цибулю нарізаємо великими кільцями і занурюємо кожне кільце в кляр. Після того, як залишки кляру стечуть, обсмажуємо цибулю в розігрітій олії до золотистого кольору. Поки смажиться цибуля, займемося рибою, її необхідно промити, обсушити і нарізати невеликими порційними шматочками. Кожен шматочок риби також занурюємо в кляр і обсмажуємо до золотистого кольору у фритюрі. Готову рибу кладемо на паперову серветку, щоб дати жиру стекти, а потім подаємо тріску в клярі до столу з лимоном, цибулею і зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тріска з помідорами
Тріска, запечена з помідорами - це воістину королівський обід, який припаде до смаку навіть самим завзятим гурманам. Рецепт її приготування досить
Тріска в фользі в духовці
Фольга - річ незамінна в кулінарії, особливо для недосвідчених господинь. Адже при запіканні у фользі риба або м'ясо не втрачають своєї форми і не
Як приготувати тріску на сковороді?
Господині досить часто обділяють своєю увагою таку смачну рибу, як тріска, вважаючи її звичайною і простою. Але це не зовсім так. Якщо її обсмажити
Тріску на пару
Риба, приготовлена на пару, виходить соковитою і дивовижно ніжною. Її можна подавати як самостійне блюдо або в складі дієтичних рибних страв. Давайте
Тріска по-польськи
Набридли традиційні рибні страви? Хочеться чогось новенького і оригінального? У нас є для вас є відмінне рішення - дивовижна тріска під польським
Філе тріски в духовці
Риба тріска має не тільки замечателньними смаковими якостями, але і безсумнівно харчовою цінністю. Якщо ви хочете приготувати смачне і корисне блюдо,