Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажена тріска з цибулею

Смажена тріска з цибулею

22-03-2015, 09:42
972
Смажена тріска з цибулею
Тріска вважається однією з найбільш розповсюджених риб. Так, статистика говорить, що кожна десята спіймана в світі риба відноситься до сімейства Тріскових. Нам це якраз на руку, адже соковита і шарувата м'якоть цієї риби широко використовується для приготування багатьох страв, одному з яких ми вирішили присвятити окрему статтю. Отже, сьогодні ми розберемося з тим, як смажити тріску з цибулею.

Рецепт тріски, смаженої з сіллю і цибулею


Інгредієнти:

  • філе тріски - 500 г;

  • борошно - 1/4 ст.;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • часник - 6 зубчиків;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • оливки - 1/2 ст.;

  • сіль, перець;

  • лимон, петрушка.


  • Приготування
    Шматочки тріски очищаємо від кісток і промиваємо під струменем холодної води. Надлишки вологи видаляємо за допомогою паперового рушника.
    У сковороді розігріваємо 1-2 ложки оливкової олії, часник нарізаємо пластинами і кладемо в сковороду. Смажимо часник до тих пір, поки не піде аромат (на це піде близько хвилини).
    Поки часник смажиться, у нас є час, щоб тріску нарізати великими шматками. Шматки риби обвалюємо в борошні й обсмажуємо 5-7 хвилин до золотистого кольору. Готову рибу кладемо на теплу тарілку, покриту паперовим рушником. Надлишки часнику прибираємо, а на сковороду наливаємо свіжу порцію масла. Кладемо залишки часнику в масло, знову обсмажуємо до появи аромату, і додаємо цибулю. Приправляємо. Обсмажування цибулі займе близько 3-5 хвилин, поки кільця не стануть м'якими і золотистими.
    Тепер залишається подати тріску з цибульною начинкою зверху, посипати рубаною зеленню і полити лимонним соком. Любителі моркви також можуть модифікувати цей рецепт і приготувати смажену тріску з цибулею і морквою.

    Тріска з цибулею у фритюрі


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • порошок для випічки - 3/4 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яйце - 1 шт.;

  • ель - 3/4 ст.;

  • рослинне масло - для смаження;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • філе тріски - 750 г;

  • петрушка, лимон - за смаком.


  • Смажена тріска з цибулею
    Приготування
    Борошно просіваємо разом з порошком для випічки, додаємо трохи солі і перцю, вбиваємо яйце і замішуємо кляр , поступово підливаючи пиво.
    Цибулю нарізаємо великими кільцями і занурюємо кожне кільце в кляр. Після того, як залишки кляру стечуть, обсмажуємо цибулю в розігрітій олії до золотистого кольору. Поки смажиться цибуля, займемося рибою, її необхідно промити, обсушити і нарізати невеликими порційними шматочками. Кожен шматочок риби також занурюємо в кляр і обсмажуємо до золотистого кольору у фритюрі. Готову рибу кладемо на паперову серветку, щоб дати жиру стекти, а потім подаємо тріску в клярі до столу з лимоном, цибулею і зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тріска з помідорами
    Тріска з помідорами
    Тріска, запечена з помідорами - це воістину королівський обід, який припаде до смаку навіть самим завзятим гурманам. Рецепт її приготування досить
    Тріска в фользі в духовці
    Тріска в фользі в духовці
    Фольга - річ незамінна в кулінарії, особливо для недосвідчених господинь. Адже при запіканні у фользі риба або м'ясо не втрачають своєї форми і не
    Як приготувати тріску на сковороді?
    Як приготувати тріску на сковороді?
    Господині досить часто обділяють своєю увагою таку смачну рибу, як тріска, вважаючи її звичайною і простою. Але це не зовсім так. Якщо її обсмажити
    Тріску на пару
    Тріску на пару
    Риба, приготовлена на пару, виходить соковитою і дивовижно ніжною. Її можна подавати як самостійне блюдо або в складі дієтичних рибних страв. Давайте
    Тріска по-польськи
    Тріска по-польськи
    Набридли традиційні рибні страви? Хочеться чогось новенького і оригінального? У нас є для вас є відмінне рішення - дивовижна тріска під польським
    Філе тріски в духовці
    Філе тріски в духовці
    Риба тріска має не тільки замечателньними смаковими якостями, але і безсумнівно харчовою цінністю. Якщо ви хочете приготувати смачне і корисне блюдо,