Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати тріску на сковороді?

Як приготувати тріску на сковороді?

22-03-2015, 09:41
782
Як приготувати тріску на сковороді?
Досить часто господині обділяють своєю увагою тріску, вважаючи її занадто простий і пересічною. Що ж, частково вони мають рацію. Просто обсмажити таку рибку було б не достатньо. Але якщо приготувати до неї оригінальний соус, то це цілком бюджетне блюдо зможе гідно виглядати навіть на святковому столі. Сьогодні ми підібрали для вас найбільш цікаві рецепти приготування тріски на сковороді. І повірте, ви не будете розчаровані!

Стейк з тріски на сковороді


Інгредієнти:

  • тріска - 1 шт.;

  • молоко - 1 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • перець чорний (горошок) - 6 шт.;

  • зіра - 1/2 ч. ложки;

  • мускатний горіх - 1/2 ч. ложки;

  • масло вершкове - 50 г;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Для початку розбираємо риб'ячу тушку. Відрізаємо плавники і хвіст, ретельно вичищаємо залишки нутрощів і чорну плівку. Нарізаємо порційними шматочками товщиною близько 1.5 см, викладаємо в глибоку тарілку і повністю заливаємо молоком. Вимочуємо тріску не менше години. А поки підготуємо спеції. Прожарюємо їх на сухій сковорідці з сіллю буквально пару хвилин, після розтираємо в ступці. Змішуємо все з борошном для панірування риби.
    Тепер давайте розберемося, як і скільки смажити тріску на сковороді. Обвалюємо шматочки риби в борошні зі спеціями і викладаємо на добре розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки, приблизно по 3-4 хвилини на кожну сторону.
    Тим часом приготуємо для нашої рибки часниковий соус . У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і тушкуємо (але не смажимо!) в ньому дрібно нарізаний часник буквально 5 хвилин, поки він не віддасть весь свій аромат.
    Смажену тріску подаємо до столу з улюбленим гарніром, часточкою лимона і келихом сухого білого вина.

    Як готувати тріску на сковороді під вершковим соусом?


    Інгредієнти:

  • філе тріски - 200 г;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • вино сухе біле - 5 ст. ложок;

  • вершки (жирність не менше 30%) - 1/3 ст.;

  • каперси - 2 ст. ложки;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • цибуля зелена - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Філе тріски промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Солимо, перчимо і обсмажуємо на вершковому маслі по 4 хвилини з кожного боку. Виуживаем рибку шумівкою, а в ту ж сковорідку просіваємо борошно. Пасеруємо її, помішуючи, до рум'яного кольору. Додаємо вино і варимо соус, поки він не загусне. Тонкою цівкою вливаємо вершки, перемішуємо і знімаємо з вогню. Додаємо дрібно нарізані каперси і зелений лук. Розкладену по тарілках тріску поливаємо вершковим соусом і прикрашаємо скибочками лимона.

    Як смажити тріску з мандаринами на сковороді?


    Інгредієнти:

  • тріска - 500 г;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • мандарини - 3 шт.;

  • вершки (жирність 30%) - 1/2 ст.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Тріску нарізаємо порційними шматочками і скроплюємо лимонним соком. Солимо, перчимо і злегка обсмажуємо на сковороді з двох сторін. Додаємо подрібнені на часточки мандарини і присипаємо цедрою лимона. Обережно заливаємо все вершками, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 10. Подаємо до столу з вареним рисом або картопляним пюре.

    Рецепт приготування тріски на сковороді по-польськи


    Інгредієнти:

  • тріска - 1 шт.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • яйця - 6 шт.;

  • лист лавовий - 2 шт.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати тріску на сковороді?

    На сковорідці розтоплюємо ложку вершкового масла і викладаємо підготовлені шматочки тріски. Доливаємо воду до половини сковорідки. Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист. Накриваємо кришкою і варимо на середньому вогні до готовності.
    Тим часом займемося яєчної підливою. У розтоплене на водяній бані масло додаємо дрібно нарубані варені яйця, сметану і трохи рибного бульйону зі сковороди. Готуємо, помішуючи, на пару, поки соус трохи не загусне.
    Тріску по-польськи подаємо з молодою картоплею, поливши зверху яєчної заправкою і присипавши кропом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована тріска з овочами
    Тушкована тріска з овочами
    Тріска - дуже корисний дієтичний продукт. З неї готують багато різних страв. У нашій статті ми поговоримо про те, як її згасити з овочами. Вийде
    Смажена тріска з цибулею
    Смажена тріска з цибулею
    Хто з нас не любить смажену рибу? Звичайно ж, багато хто знайомий з такою стравою. І сьогодні ми розповімо, як посмажити тріску з цибулею. Вийде
    Страви з тріски - рецепти
    Страви з тріски - рецепти
    Тріска - доступна промислова риба. Страви з неї широко поширені у французькій, іспанській та скандинавської кухні. У нашій статті ми підібрали
    Тріску на пару
    Тріску на пару
    Риба, приготовлена на пару, виходить соковитою і дивовижно ніжною. Її можна подавати як самостійне блюдо або в складі дієтичних рибних страв. Давайте
    Тріска по-польськи
    Тріска по-польськи
    Набридли традиційні рибні страви? Хочеться чогось новенького і оригінального? У нас є для вас є відмінне рішення - дивовижна тріска під польським
    Тріска в мультиварці
    Тріска в мультиварці
    Якщо у вас в холодильнику лежать стейки тріски, а ви не знаєте, як краще їх приготувати, то прочитайте цю статтю. У ній ми розповідаємо, які смачні