Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з тріски - рецепти

Страви з тріски - рецепти

22-03-2015, 09:41
1 333
Страви з тріски - рецепти
Тріска - одна з широко відомих промислових риб. Страви, приготовлені з неї - доступний делікатес, оскільки вона володіє відмінним смаком і ароматом. Рецепти страв з риби тріски дуже поширені у скандинавських, французької та іспанської кухні. Давайте розглянемо з вами деякі з них.

Рецепт страви з червоної тріски


Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • часник - 5 зубчиків;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • лимон - 1 шт.;

  • стручкова квасоля - 500 г;

  • тріска - 800 г;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, обполіскуємо і нарізаємо невеликими скибочками. Лимон теж поділяємо на часточки. Квасоля розрізаємо вздовж навпіл. Тріску обробляємо, видаляємо великі кістки і поділяємо на 4 шматочки. Духовку запалюємо і розігріваємо до 200 градусів. Тепер беремо посуд з товстими стінками, кладемо скибочки картоплі, поливаємо оливковою маслом і вичавлюємо на картоплю лимонний сік. Часточки теж додаємо разом із зубчиками часнику і запікаємо овочі в духовці 10 хвилин. Цим часом готуємо поки квасоля: кидаємо її в киплячу воду і варимо близько 3-4 хвилин. Потім додаємо її до картоплі, зверху кладемо рибу, солимо, перчимо і готуємо в духовці ще хвилин 15. Подаємо готову страву до столу, поливши його соком, який виділяється після запікання.

    Рецепт простого страви з тріски


    Інгредієнти:

  • банани - 2 шт.;

  • тріска - 750 г;

  • зелень петрушки - за бажанням;

  • лимон - за смаком;

  • рис - 100 г;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Рибу обробити, поділяємо на 4 шматки, підсолюємо і перчимо за смаком. Потім викладаємо її шкірою вниз на сковороду, змащену вершковим маслом. Обсмажуємо тріску 5 хвилин з одного боку, потім перевертаємо, накриваємо кришкою і смажимо ще 5 хвилин. Банани чистимо, шаткуємо кружечками, пасеруємо окремо у вершковому маслі по 30 секунд з кожної сторони. Подаємо готову страву з лимончиком і вареним рисом .

    Рецепт страви з печінки тріски


    Інгредієнти:

  • печінка тріски - 1 банка;

  • рис - 1 ст.;

  • сіль;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яйце - 3 шт.


  • Приготування
    Для початку давайте підготуємо з вами все інгредієнти: рис промиваємо, відварюємо з додаванням солі. Цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками. Яйця відварюємо круто, чистимо і розрізаємо соломкою. Потім змішуємо все з печінкою тріски, додаємо ріпчаста цибулька. Салат злегка підсолюємо до смаку, заправляємо майонезом і перемішуємо. Такий салат з печінки тріски виходить дивовижно смачним, досить ситним і легко прикрасить будь-який святковий стіл.

    Рецепт другої страви з тріски


    Інгредієнти:

  • філе тріски - 800 г;

  • спеції - за смаком;

  • картопля - 1 кг;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • молоко - 1 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сухе червоне вино - 1 ст.;

  • м'ясний бульйон - 1 ст.;

  • спаржева квасоля - 300 г;

  • зелень - за смаком.


  • Приготування
    Страви з тріски - рецепти
    Почнемо з приготування пюре. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо скибочками. Варимо в несолоної воді з часником. Потім обережно зливаємо воду, додаємо масло, кип'ячене молоко і збиваємо в блендері. Приправляємо пюре сіллю і перцем.
    Тепер переходимо до риби. Натираємо філе тріски сіллю, залишаємо на 7 хвилин, а потім промиваємо і сушимо. Таким чином, риба рівномірно просолится. Після цього розрізаємо тріску на частини, кидаємо в киплячу воду і варимо приблизно 7 хвилин.
    Очищену цибулю дрібно нарізаємо, і проварюємо на невеликому вогні в м'ясному бульйоні і вини 3 хвилинки. Потім збільшуємо вогонь, приправляємо спеціями і доводимо до кипіння. Спаржеву квасолю готуємо близько 4 хвилин в злегка підсоленій воді. Тепер викладаємо в тарілку картопляне пюре, зверху спаржу, а потім рибу. Посипаємо блюдо подрібненою зеленню і поливаємо соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Стейк тріски в духовці
    Стейк тріски в духовці
    Тріска вважається сухий і прісної рибою, але якщо правильно підійти до її приготування, то будь-яке блюдо з неї вийде смачним і соковитим. І сьогодні
    Як приготувати тріску на сковороді?
    Як приготувати тріску на сковороді?
    Господині досить часто обділяють своєю увагою таку смачну рибу, як тріска, вважаючи її звичайною і простою. Але це не зовсім так. Якщо її обсмажити
    Тріску на пару
    Тріску на пару
    Риба, приготовлена на пару, виходить соковитою і дивовижно ніжною. Її можна подавати як самостійне блюдо або в складі дієтичних рибних страв. Давайте
    Тріска по-польськи
    Тріска по-польськи
    Набридли традиційні рибні страви? Хочеться чогось новенького і оригінального? У нас є для вас є відмінне рішення - дивовижна тріска під польським
    Тріска під маринадом - рецепт
    Тріска під маринадом - рецепт
    Тріска - доступна, смачна і корисна промислова риба. Правда, вона трохи суховата і її рекомендують готувати під соусом або маринадом. Ось про другий
    Страви з тріски з картоплею
    Страви з тріски з картоплею
    Універсальний смак і доступність тріски дозволяє використовувати її в приготуванні різних страв. І сьогодні ми поговоримо про страви з тріски з