Страви з тріски - рецепти
Тріска - одна з широко відомих промислових риб. Страви, приготовлені з неї - доступний делікатес, оскільки вона володіє відмінним смаком і ароматом. Рецепти страв з риби тріски дуже поширені у скандинавських, французької та іспанської кухні. Давайте розглянемо з вами деякі з них.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
часник - 5 зубчиків;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
лимон - 1 шт.;
стручкова квасоля - 500 г;
тріска - 800 г;
спеції - за смаком.
Приготування
Картоплю чистимо, обполіскуємо і нарізаємо невеликими скибочками. Лимон теж поділяємо на часточки. Квасоля розрізаємо вздовж навпіл. Тріску обробляємо, видаляємо великі кістки і поділяємо на 4 шматочки. Духовку запалюємо і розігріваємо до 200 градусів. Тепер беремо посуд з товстими стінками, кладемо скибочки картоплі, поливаємо оливковою маслом і вичавлюємо на картоплю лимонний сік. Часточки теж додаємо разом із зубчиками часнику і запікаємо овочі в духовці 10 хвилин. Цим часом готуємо поки квасоля: кидаємо її в киплячу воду і варимо близько 3-4 хвилин. Потім додаємо її до картоплі, зверху кладемо рибу, солимо, перчимо і готуємо в духовці ще хвилин 15. Подаємо готову страву до столу, поливши його соком, який виділяється після запікання.
Інгредієнти:
банани - 2 шт.;
тріска - 750 г;
зелень петрушки - за бажанням;
лимон - за смаком;
рис - 100 г;
спеції - за смаком.
Приготування
Рибу обробити, поділяємо на 4 шматки, підсолюємо і перчимо за смаком. Потім викладаємо її шкірою вниз на сковороду, змащену вершковим маслом. Обсмажуємо тріску 5 хвилин з одного боку, потім перевертаємо, накриваємо кришкою і смажимо ще 5 хвилин. Банани чистимо, шаткуємо кружечками, пасеруємо окремо у вершковому маслі по 30 секунд з кожної сторони. Подаємо готову страву з лимончиком і вареним рисом .
Інгредієнти:
печінка тріски - 1 банка;
рис - 1 ст.;
сіль;
цибулина - 1 шт.;
яйце - 3 шт.
Приготування
Для початку давайте підготуємо з вами все інгредієнти: рис промиваємо, відварюємо з додаванням солі. Цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками. Яйця відварюємо круто, чистимо і розрізаємо соломкою. Потім змішуємо все з печінкою тріски, додаємо ріпчаста цибулька. Салат злегка підсолюємо до смаку, заправляємо майонезом і перемішуємо. Такий салат з печінки тріски виходить дивовижно смачним, досить ситним і легко прикрасить будь-який святковий стіл.
Інгредієнти:
філе тріски - 800 г;
спеції - за смаком;
картопля - 1 кг;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
молоко - 1 ст.;
часник - 2 зубчики;
цибулина - 1 шт.;
сухе червоне вино - 1 ст.;
м'ясний бульйон - 1 ст.;
спаржева квасоля - 300 г;
зелень - за смаком.
Приготування
Почнемо з приготування пюре. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо скибочками. Варимо в несолоної воді з часником. Потім обережно зливаємо воду, додаємо масло, кип'ячене молоко і збиваємо в блендері. Приправляємо пюре сіллю і перцем.
Тепер переходимо до риби. Натираємо філе тріски сіллю, залишаємо на 7 хвилин, а потім промиваємо і сушимо. Таким чином, риба рівномірно просолится. Після цього розрізаємо тріску на частини, кидаємо в киплячу воду і варимо приблизно 7 хвилин.
Очищену цибулю дрібно нарізаємо, і проварюємо на невеликому вогні в м'ясному бульйоні і вини 3 хвилинки. Потім збільшуємо вогонь, приправляємо спеціями і доводимо до кипіння. Спаржеву квасолю готуємо близько 4 хвилин в злегка підсоленій воді. Тепер викладаємо в тарілку картопляне пюре, зверху спаржу, а потім рибу. Посипаємо блюдо подрібненою зеленню і поливаємо соусом.
Рецепт страви з червоної тріски
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, обполіскуємо і нарізаємо невеликими скибочками. Лимон теж поділяємо на часточки. Квасоля розрізаємо вздовж навпіл. Тріску обробляємо, видаляємо великі кістки і поділяємо на 4 шматочки. Духовку запалюємо і розігріваємо до 200 градусів. Тепер беремо посуд з товстими стінками, кладемо скибочки картоплі, поливаємо оливковою маслом і вичавлюємо на картоплю лимонний сік. Часточки теж додаємо разом із зубчиками часнику і запікаємо овочі в духовці 10 хвилин. Цим часом готуємо поки квасоля: кидаємо її в киплячу воду і варимо близько 3-4 хвилин. Потім додаємо її до картоплі, зверху кладемо рибу, солимо, перчимо і готуємо в духовці ще хвилин 15. Подаємо готову страву до столу, поливши його соком, який виділяється після запікання.
Рецепт простого страви з тріски
Інгредієнти:
Приготування
Рибу обробити, поділяємо на 4 шматки, підсолюємо і перчимо за смаком. Потім викладаємо її шкірою вниз на сковороду, змащену вершковим маслом. Обсмажуємо тріску 5 хвилин з одного боку, потім перевертаємо, накриваємо кришкою і смажимо ще 5 хвилин. Банани чистимо, шаткуємо кружечками, пасеруємо окремо у вершковому маслі по 30 секунд з кожної сторони. Подаємо готову страву з лимончиком і вареним рисом .
Рецепт страви з печінки тріски
Інгредієнти:
Приготування
Для початку давайте підготуємо з вами все інгредієнти: рис промиваємо, відварюємо з додаванням солі. Цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками. Яйця відварюємо круто, чистимо і розрізаємо соломкою. Потім змішуємо все з печінкою тріски, додаємо ріпчаста цибулька. Салат злегка підсолюємо до смаку, заправляємо майонезом і перемішуємо. Такий салат з печінки тріски виходить дивовижно смачним, досить ситним і легко прикрасить будь-який святковий стіл.
Рецепт другої страви з тріски
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з приготування пюре. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо скибочками. Варимо в несолоної воді з часником. Потім обережно зливаємо воду, додаємо масло, кип'ячене молоко і збиваємо в блендері. Приправляємо пюре сіллю і перцем.
Тепер переходимо до риби. Натираємо філе тріски сіллю, залишаємо на 7 хвилин, а потім промиваємо і сушимо. Таким чином, риба рівномірно просолится. Після цього розрізаємо тріску на частини, кидаємо в киплячу воду і варимо приблизно 7 хвилин.
Очищену цибулю дрібно нарізаємо, і проварюємо на невеликому вогні в м'ясному бульйоні і вини 3 хвилинки. Потім збільшуємо вогонь, приправляємо спеціями і доводимо до кипіння. Спаржеву квасолю готуємо близько 4 хвилин в злегка підсоленій воді. Тепер викладаємо в тарілку картопляне пюре, зверху спаржу, а потім рибу. Посипаємо блюдо подрібненою зеленню і поливаємо соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Стейк тріски в духовці
Тріска вважається сухий і прісної рибою, але якщо правильно підійти до її приготування, то будь-яке блюдо з неї вийде смачним і соковитим. І сьогодні
Як приготувати тріску на сковороді?
Господині досить часто обділяють своєю увагою таку смачну рибу, як тріска, вважаючи її звичайною і простою. Але це не зовсім так. Якщо її обсмажити
Тріску на пару
Риба, приготовлена на пару, виходить соковитою і дивовижно ніжною. Її можна подавати як самостійне блюдо або в складі дієтичних рибних страв. Давайте
Тріска по-польськи
Набридли традиційні рибні страви? Хочеться чогось новенького і оригінального? У нас є для вас є відмінне рішення - дивовижна тріска під польським
Тріска під маринадом - рецепт
Тріска - доступна, смачна і корисна промислова риба. Правда, вона трохи суховата і її рекомендують готувати під соусом або маринадом. Ось про другий
Страви з тріски з картоплею
Універсальний смак і доступність тріски дозволяє використовувати її в приготуванні різних страв. І сьогодні ми поговоримо про страви з тріски з