Тріска - одна з широко відомих промислових риб. Страви, приготовлені з неї - доступний делікатес, оскільки вона володіє відмінним смаком і ароматом. Рецепти страв з риби тріски дуже поширені у скандинавських, французької та іспанської кухні. Давайте розглянемо з вами деякі з них.
Рецепт страви з червоної тріски
Інгредієнти: картопля - 1 кг; часник - 5 зубчиків; оливкова олія - 4 ст. ложки; лимон - 1 шт.; стручкова квасоля - 500 г; тріска - 800 г; спеції - за смаком. Приготування Картоплю чистимо, обполіскуємо і нарізаємо невеликими скибочками. Лимон теж поділяємо на часточки. Квасоля розрізаємо вздовж навпіл. Тріску обробляємо, видаляємо великі кістки і поділяємо на 4 шматочки. Духовку запалюємо і розігріваємо до 200 градусів. Тепер беремо посуд з товстими стінками, кладемо скибочки картоплі, поливаємо оливковою маслом і вичавлюємо на картоплю лимонний сік. Часточки теж додаємо разом із зубчиками часнику і запікаємо овочі в духовці 10 хвилин. Цим часом готуємо поки квасоля: кидаємо її в киплячу воду і варимо близько 3-4 хвилин. Потім додаємо її до картоплі, зверху кладемо рибу, солимо, перчимо і готуємо в духовці ще хвилин 15. Подаємо готову страву до столу, поливши його соком, який виділяється після запікання.
Рецепт простого страви з тріски
Інгредієнти: банани - 2 шт.; тріска - 750 г; зелень петрушки - за бажанням; лимон - за смаком; рис - 100 г; спеції - за смаком. Приготування Рибу обробити, поділяємо на 4 шматки, підсолюємо і перчимо за смаком. Потім викладаємо її шкірою вниз на сковороду, змащену вершковим маслом. Обсмажуємо тріску 5 хвилин з одного боку, потім перевертаємо, накриваємо кришкою і смажимо ще 5 хвилин. Банани чистимо, шаткуємо кружечками, пасеруємо окремо у вершковому маслі по 30 секунд з кожної сторони. Подаємо готову страву з лимончиком і вареним рисом .
Рецепт страви з печінки тріски
Інгредієнти: печінка тріски - 1 банка; рис - 1 ст.; сіль; цибулина - 1 шт.; яйце - 3 шт. Приготування Для початку давайте підготуємо з вами все інгредієнти: рис промиваємо, відварюємо з додаванням солі. Цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками. Яйця відварюємо круто, чистимо і розрізаємо соломкою. Потім змішуємо все з печінкою тріски, додаємо ріпчаста цибулька. Салат злегка підсолюємо до смаку, заправляємо майонезом і перемішуємо. Такий салат з печінки тріски виходить дивовижно смачним, досить ситним і легко прикрасить будь-який святковий стіл.
Рецепт другої страви з тріски
Інгредієнти: філе тріски - 800 г; спеції - за смаком; картопля - 1 кг; масло вершкове - 2 ст. ложки; молоко - 1 ст.; часник - 2 зубчики; цибулина - 1 шт.; сухе червоне вино - 1 ст.; м'ясний бульйон - 1 ст.; спаржева квасоля - 300 г; зелень - за смаком. Приготування Почнемо з приготування пюре. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо скибочками. Варимо в несолоної воді з часником. Потім обережно зливаємо воду, додаємо масло, кип'ячене молоко і збиваємо в блендері. Приправляємо пюре сіллю і перцем.
Тепер переходимо до риби. Натираємо філе тріски сіллю, залишаємо на 7 хвилин, а потім промиваємо і сушимо. Таким чином, риба рівномірно просолится. Після цього розрізаємо тріску на частини, кидаємо в киплячу воду і варимо приблизно 7 хвилин.
Очищену цибулю дрібно нарізаємо, і проварюємо на невеликому вогні в м'ясному бульйоні і вини 3 хвилинки. Потім збільшуємо вогонь, приправляємо спеціями і доводимо до кипіння. Спаржеву квасолю готуємо близько 4 хвилин в злегка підсоленій воді. Тепер викладаємо в тарілку картопляне пюре, зверху спаржу, а потім рибу. Посипаємо блюдо подрібненою зеленню і поливаємо соусом.