Стейк тріски в духовці
Вважається, що тріска досить суха і прісна риба, і годиться хіба що на котлети. Але при творчому підході до справи, з тріски можна приготувати в духовці смачні і ніжні стейки. Ми розповімо, як посмажити стейки з тріски в духовці з овочами.
Інгредієнти:
стейк тріски - 4 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
лимон - 05 шт.;
біле сухе вино - 100 мл;
куркума - 05 ч. ложки;
мед - 1 ч. ложка;
сіль, перець, приправа для риби - на смак;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сир - 70 г;
чіпси з картоплі - 20 р.
Приготування
Стейки миємо, обсушуємо, солимо, скроплюємо соком лимона і присипаємо приправою ( в залежності від того, які трави ви віддаєте перевагу: білий перець, гірчиця біла, чебрець, розмарин, цедра лимона). Цибулю нарізаємо кільцями, лимон тонкими четвертинками. Цибульні кільця обсмажуємо в оливковій олії кілька хвилин, потім додаємо в пасеровку лимонні часточки, мед і вино, присипаємо куркумою і перцем, тушкуємо на слабкому вогні.
Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо в неї стейки, зверху на кожен стейк кладемо цибульно-лимонну суміш і запікаємо в духовці при 180 градусах 10 хвилин. Подрібнюємо картопляні чіпси до дрібної крихти, сир натираємо на тертці. Через 10 хвилин після початку запікання посипаємо стейки тертим сиром, змішаним з раскрошенними чіпсами і запікаємо ще протягом 10 хвилин. Подаємо, прикрасивши зеленню кропу або петрушки.
У цьому рецепті приготування стейків з тріски важливе значення має якість соєвого соусу - від нього багато в чому залежить смак готової страви.
Інгредієнти:
тріска - 1 кг;
помідор - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
майонез - 50 мл;
соєвий соус - 70 мл;
розмарин - 15 ч. ложки;
перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Тріску промиваємо, чистимо від луски і нутрощів, нарізаємо на стейки. Рибу викладаємо в глибоку миску і заливаємо соєвим соусом, додаємо чорний перець і розмарин, залишаємо на 20 хвилин маринуватися. Цибулю нарізаємо кільцями, помідор кружечками. Рибу ще раз добре перемішуємо з соєвим соусом.
Форму, в якій будемо готувати рибу, змащуємо маслом і викладаємо в неї стейки. На кожен стейк викладаємо цибулю і змащуємо майонезом. Зверху викладаємо помідори і солимо кожен кружечок окремо. Ставимо рибу в духовку і запікаємо при температурі 200 градусів близько 1 години. Гарнируем картоплею або рисом.
Рецепт стейка з тріски в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Стейки миємо, обсушуємо, солимо, скроплюємо соком лимона і присипаємо приправою ( в залежності від того, які трави ви віддаєте перевагу: білий перець, гірчиця біла, чебрець, розмарин, цедра лимона). Цибулю нарізаємо кільцями, лимон тонкими четвертинками. Цибульні кільця обсмажуємо в оливковій олії кілька хвилин, потім додаємо в пасеровку лимонні часточки, мед і вино, присипаємо куркумою і перцем, тушкуємо на слабкому вогні.
Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо в неї стейки, зверху на кожен стейк кладемо цибульно-лимонну суміш і запікаємо в духовці при 180 градусах 10 хвилин. Подрібнюємо картопляні чіпси до дрібної крихти, сир натираємо на тертці. Через 10 хвилин після початку запікання посипаємо стейки тертим сиром, змішаним з раскрошенними чіпсами і запікаємо ще протягом 10 хвилин. Подаємо, прикрасивши зеленню кропу або петрушки.
Рецепт з соєвим соусом
У цьому рецепті приготування стейків з тріски важливе значення має якість соєвого соусу - від нього багато в чому залежить смак готової страви.
Інгредієнти:
Приготування
Тріску промиваємо, чистимо від луски і нутрощів, нарізаємо на стейки. Рибу викладаємо в глибоку миску і заливаємо соєвим соусом, додаємо чорний перець і розмарин, залишаємо на 20 хвилин маринуватися. Цибулю нарізаємо кільцями, помідор кружечками. Рибу ще раз добре перемішуємо з соєвим соусом.
Форму, в якій будемо готувати рибу, змащуємо маслом і викладаємо в неї стейки. На кожен стейк викладаємо цибулю і змащуємо майонезом. Зверху викладаємо помідори і солимо кожен кружечок окремо. Ставимо рибу в духовку і запікаємо при температурі 200 градусів близько 1 години. Гарнируем картоплею або рисом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати стейк з сьомги?
Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї
Тріска, запечена в духовці
Риба тріска, безсумнівно, володіє рядом цінних властивостей. Але щоб зберегти корисні якості, необхідно правильно її готувати. Звичайно, краще
Стейк з телятини
Стейк - це смачне блюдо для справжніх чоловіків і не тільки. Його зазвичай готують з яловичини або свинини. Але сьогодні ми пропонуємо більш ніжний
Тріска в мультиварці
Якщо у вас в холодильнику лежать стейки тріски, а ви не знаєте, як краще їх приготувати, то прочитайте цю статтю. У ній ми розповідаємо, які смачні
Стейк в мультиварці
Стейк - це обсмажений з 2-х сторін шматок м'яса або риби. Найчастіше їх готують на сковороді або в духовці. Але сьогодні ми з вами поговоримо про те,
Форель в мультиварці
Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в