Вернуться назад Распечатать

Стейк тріски в духовці

Стейк тріски в духовці
Вважається, що тріска досить суха і прісна риба, і годиться хіба що на котлети. Але при творчому підході до справи, з тріски можна приготувати в духовці смачні і ніжні стейки. Ми розповімо, як посмажити стейки з тріски в духовці з овочами.

Рецепт стейка з тріски в духовці


Інгредієнти:

  • стейк тріски - 4 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • лимон - 05 шт.;

  • біле сухе вино - 100 мл;

  • куркума - 05 ч. ложки;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець, приправа для риби - на смак;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сир - 70 г;

  • чіпси з картоплі - 20 р.


  • Приготування
    Стейки миємо, обсушуємо, солимо, скроплюємо соком лимона і присипаємо приправою ( в залежності від того, які трави ви віддаєте перевагу: білий перець, гірчиця біла, чебрець, розмарин, цедра лимона). Цибулю нарізаємо кільцями, лимон тонкими четвертинками. Цибульні кільця обсмажуємо в оливковій олії кілька хвилин, потім додаємо в пасеровку лимонні часточки, мед і вино, присипаємо куркумою і перцем, тушкуємо на слабкому вогні.
    Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо в неї стейки, зверху на кожен стейк кладемо цибульно-лимонну суміш і запікаємо в духовці при 180 градусах 10 хвилин. Подрібнюємо картопляні чіпси до дрібної крихти, сир натираємо на тертці. Через 10 хвилин після початку запікання посипаємо стейки тертим сиром, змішаним з раскрошенними чіпсами і запікаємо ще протягом 10 хвилин. Подаємо, прикрасивши зеленню кропу або петрушки.

    Рецепт з соєвим соусом


    У цьому рецепті приготування стейків з тріски важливе значення має якість соєвого соусу - від нього багато в чому залежить смак готової страви.
    Інгредієнти:

  • тріска - 1 кг;

  • помідор - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • майонез - 50 мл;

  • соєвий соус - 70 мл;

  • розмарин - 15 ч. ложки;

  • перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Стейк тріски в духовці
    Тріску промиваємо, чистимо від луски і нутрощів, нарізаємо на стейки. Рибу викладаємо в глибоку миску і заливаємо соєвим соусом, додаємо чорний перець і розмарин, залишаємо на 20 хвилин маринуватися. Цибулю нарізаємо кільцями, помідор кружечками. Рибу ще раз добре перемішуємо з соєвим соусом.
    Форму, в якій будемо готувати рибу, змащуємо маслом і викладаємо в неї стейки. На кожен стейк викладаємо цибулю і змащуємо майонезом. Зверху викладаємо помідори і солимо кожен кружечок окремо. Ставимо рибу в духовку і запікаємо при температурі 200 градусів близько 1 години. Гарнируем картоплею або рисом.