Страви з тріски з картоплею
Дешевизна і універсальний смак тріски дозволяє використовувати її для приготування широкого розмаїття страв. Довести це ми беремося в цій статті.
Інгредієнти:
філе тріски - 500 г;
картопля - 3 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сік 1 лимона;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сіль, перець;
редис - 2-3 шт.
Приготування
Картоплю миємо й відварюємо в мундирах до готовності. Філе тріски розморожуємо і відварюємо в підсоленій воді 10-15 хвилин, залежно від розміру риби. Цибулю чистимо й нарізаємо тонкими кільцями, обдаємо кільця окропом, щоб позбутися гіркоти.
Відварені бульби картоплі чистимо від шкірки і нарізаємо кубиками. Змішуємо картоплю з цибулею і шматками відварної тріски. За бажанням салат можна доповнити тонкими скибочками редису. Заправляємо салат оливковою олією і лимонним соком. Солимо і перчимо за смаком.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
картопля - 5 шт.;
сіль, перець;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
чебрець свіжий - 2 ч. ложки;
свіжа петрушка - 2 ч. ложки;
часник - 2 зубчики;
лимонна цедра - 1 ч. ложка;
філе тріски - 200 г;
лимон - 8 шматочків.
Приготування
Картоплю ретельно миємо й нарізаємо шматочками в 0 5 см. Поливаємо шматочки оливковою олією і викладаємо на деко порціями - по одній картоплині, шматочки якої покладені внахлест один на одного. Солимо і перчимо картоплю і запікаємо при 210 градусах близько 35 хвилин.
Тепер займемося маслом: у мисці змішуємо м'яке вершкове масло, лимонну цедру, часник, чебрець і петрушку. Відставляємо масло в бік і переходимо до риби.
Філе тріски солимо і перчимо, викладаємо поверх кожного шматочка по чайній ложці ароматного масла. Ставимо в холодильник до моменту готовності картоплі.
Як тільки картопля буде готовий, викладаємо поверх нього філе і завершуємо блюдо двома скибочками лимона. Повертаємо запіканку з тріски з картоплею в духовку і готуємо ще 15 хвилин.
Подавати страва з тріски необхідно на теплій тарілці, супроводжуючи трапезу келихом білого вина.
Тріску з картоплею за цим рецептом можна приготувати в горщику, або мультиварці. В останньому випадку використовуйте режим «Випічка» на автоматично установленому часу. Якщо ж ви бажаєте, щоб страва приготувався як можна швидше, зробіть скибочки картоплі як завгодно тонкі. Ось і все наша тріска в мультиварці готова!
Салат з тріски з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо й відварюємо в мундирах до готовності. Філе тріски розморожуємо і відварюємо в підсоленій воді 10-15 хвилин, залежно від розміру риби. Цибулю чистимо й нарізаємо тонкими кільцями, обдаємо кільця окропом, щоб позбутися гіркоти.
Відварені бульби картоплі чистимо від шкірки і нарізаємо кубиками. Змішуємо картоплю з цибулею і шматками відварної тріски. За бажанням салат можна доповнити тонкими скибочками редису. Заправляємо салат оливковою олією і лимонним соком. Солимо і перчимо за смаком.
Тріска, запечена з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю ретельно миємо й нарізаємо шматочками в 0 5 см. Поливаємо шматочки оливковою олією і викладаємо на деко порціями - по одній картоплині, шматочки якої покладені внахлест один на одного. Солимо і перчимо картоплю і запікаємо при 210 градусах близько 35 хвилин.
Тепер займемося маслом: у мисці змішуємо м'яке вершкове масло, лимонну цедру, часник, чебрець і петрушку. Відставляємо масло в бік і переходимо до риби.
Філе тріски солимо і перчимо, викладаємо поверх кожного шматочка по чайній ложці ароматного масла. Ставимо в холодильник до моменту готовності картоплі.
Як тільки картопля буде готовий, викладаємо поверх нього філе і завершуємо блюдо двома скибочками лимона. Повертаємо запіканку з тріски з картоплею в духовку і готуємо ще 15 хвилин.
Подавати страва з тріски необхідно на теплій тарілці, супроводжуючи трапезу келихом білого вина.
Тріску з картоплею за цим рецептом можна приготувати в горщику, або мультиварці. В останньому випадку використовуйте режим «Випічка» на автоматично установленому часу. Якщо ж ви бажаєте, щоб страва приготувався як можна швидше, зробіть скибочки картоплі як завгодно тонкі. Ось і все наша тріска в мультиварці готова!
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат "Соняшник" з печінкою тріски
Багатьом з вас вже відомий салат соняшник, який є прикрасою столу і при цьому легкий у виконанні. Сьогодні ми розповімо вам новий варіант соняшнику -
Стейк тріски в духовці
Тріска вважається сухий і прісної рибою, але якщо правильно підійти до її приготування, то будь-яке блюдо з неї вийде смачним і соковитим. І сьогодні
Тріска з помідорами
Тріска, запечена з помідорами - це воістину королівський обід, який припаде до смаку навіть самим завзятим гурманам. Рецепт її приготування досить
Тріска в фользі в духовці
Фольга - річ незамінна в кулінарії, особливо для недосвідчених господинь. Адже при запіканні у фользі риба або м'ясо не втрачають своєї форми і не
Страви з тріски - рецепти
Тріска - доступна промислова риба. Страви з неї широко поширені у французькій, іспанській та скандинавської кухні. У нашій статті ми підібрали
Тріску на пару
Риба, приготовлена на пару, виходить соковитою і дивовижно ніжною. Її можна подавати як самостійне блюдо або в складі дієтичних рибних страв. Давайте