Дешевизна і універсальний смак тріски дозволяє використовувати її для приготування широкого розмаїття страв. Довести це ми беремося в цій статті.
Салат з тріски з картоплею
Інгредієнти: філе тріски - 500 г; картопля - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сік 1 лимона; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець; редис - 2-3 шт. Приготування Картоплю миємо й відварюємо в мундирах до готовності. Філе тріски розморожуємо і відварюємо в підсоленій воді 10-15 хвилин, залежно від розміру риби. Цибулю чистимо й нарізаємо тонкими кільцями, обдаємо кільця окропом, щоб позбутися гіркоти.
Відварені бульби картоплі чистимо від шкірки і нарізаємо кубиками. Змішуємо картоплю з цибулею і шматками відварної тріски. За бажанням салат можна доповнити тонкими скибочками редису. Заправляємо салат оливковою олією і лимонним соком. Солимо і перчимо за смаком.
Тріска, запечена з картоплею
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; картопля - 5 шт.; сіль, перець; вершкове масло - 3 ст. ложки; чебрець свіжий - 2 ч. ложки; свіжа петрушка - 2 ч. ложки; часник - 2 зубчики; лимонна цедра - 1 ч. ложка; філе тріски - 200 г; лимон - 8 шматочків. Приготування Картоплю ретельно миємо й нарізаємо шматочками в 0 5 см. Поливаємо шматочки оливковою олією і викладаємо на деко порціями - по одній картоплині, шматочки якої покладені внахлест один на одного. Солимо і перчимо картоплю і запікаємо при 210 градусах близько 35 хвилин.
Тепер займемося маслом: у мисці змішуємо м'яке вершкове масло, лимонну цедру, часник, чебрець і петрушку. Відставляємо масло в бік і переходимо до риби.
Філе тріски солимо і перчимо, викладаємо поверх кожного шматочка по чайній ложці ароматного масла. Ставимо в холодильник до моменту готовності картоплі.
Як тільки картопля буде готовий, викладаємо поверх нього філе і завершуємо блюдо двома скибочками лимона.
Повертаємо запіканку з тріски з картоплею в духовку і готуємо ще 15 хвилин.
Подавати страва з тріски необхідно на теплій тарілці, супроводжуючи трапезу келихом білого вина.
Тріску з картоплею за цим рецептом можна приготувати в горщику, або мультиварці. В останньому випадку використовуйте режим «Випічка» на автоматично установленому часу. Якщо ж ви бажаєте, щоб страва приготувався як можна швидше, зробіть скибочки картоплі як завгодно тонкі. Ось і все наша тріска в мультиварці готова!