Вернуться назад Распечатать

Страви з тріски з картоплею

Страви з тріски з картоплею
Дешевизна і універсальний смак тріски дозволяє використовувати її для приготування широкого розмаїття страв. Довести це ми беремося в цій статті.

Салат з тріски з картоплею


Інгредієнти:

  • філе тріски - 500 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сік 1 лимона;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець;

  • редис - 2-3 шт.


  • Приготування
    Картоплю миємо й відварюємо в мундирах до готовності. Філе тріски розморожуємо і відварюємо в підсоленій воді 10-15 хвилин, залежно від розміру риби. Цибулю чистимо й нарізаємо тонкими кільцями, обдаємо кільця окропом, щоб позбутися гіркоти.
    Відварені бульби картоплі чистимо від шкірки і нарізаємо кубиками. Змішуємо картоплю з цибулею і шматками відварної тріски. За бажанням салат можна доповнити тонкими скибочками редису. Заправляємо салат оливковою олією і лимонним соком. Солимо і перчимо за смаком.

    Тріска, запечена з картоплею


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • картопля - 5 шт.;

  • сіль, перець;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • чебрець свіжий - 2 ч. ложки;

  • свіжа петрушка - 2 ч. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • лимонна цедра - 1 ч. ложка;

  • філе тріски - 200 г;

  • лимон - 8 шматочків.


  • Приготування
    Картоплю ретельно миємо й нарізаємо шматочками в 0 5 см. Поливаємо шматочки оливковою олією і викладаємо на деко порціями - по одній картоплині, шматочки якої покладені внахлест один на одного. Солимо і перчимо картоплю і запікаємо при 210 градусах близько 35 хвилин.
    Тепер займемося маслом: у мисці змішуємо м'яке вершкове масло, лимонну цедру, часник, чебрець і петрушку. Відставляємо масло в бік і переходимо до риби.
    Філе тріски солимо і перчимо, викладаємо поверх кожного шматочка по чайній ложці ароматного масла. Ставимо в холодильник до моменту готовності картоплі.
    Як тільки картопля буде готовий, викладаємо поверх нього філе і завершуємо блюдо двома скибочками лимона.
    Страви з тріски з картоплею
    Повертаємо запіканку з тріски з картоплею в духовку і готуємо ще 15 хвилин.
    Подавати страва з тріски необхідно на теплій тарілці, супроводжуючи трапезу келихом білого вина.
    Тріску з картоплею за цим рецептом можна приготувати в горщику, або мультиварці. В останньому випадку використовуйте режим «Випічка» на автоматично установленому часу. Якщо ж ви бажаєте, щоб страва приготувався як можна швидше, зробіть скибочки картоплі як завгодно тонкі. Ось і все наша тріска в мультиварці готова!