Тріска в фользі в духовці
Фольга річ незамінна для тих господинь, чиї пізнання в кулінарії залишають бажати кращого. Завдяки запікання в фользі риба і м'ясо не втрачають своєї форми і не програють за смаковими якостями, навіть якщо їх злегка перетримати. До того ж, у фользі можна запікати як основне блюдо, гарнір до нього одночасно.
У цій статті ми дізнаємося, як приготувати тріску в фользі.
Інгредієнти:
філе тріски - 4 шт.;
цукіні - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
апельсин - 1 шт.;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перець - за смаком;
оливкова олія.
Приготування
Цукіні миємо й нарізаємо крупною соломкою. За допомогою овочечистки чистимо і ріжемо моркву тонкими пелюстками. З апельсина нарізаємо 4 товстих кільця.
Беремо кілька шматків фольги і ділимо овочі між ними рівними порціями. У кожну порцію додаємо трохи петрушки, оливкової олії, добру пучку солі і перцю. Поверх видавлюємо апельсиновий сік . На гірку з овочів кладемо очищене від кісток філе, додаємо сіль його, поливаємо маслом і кладемо поверх шматочок апельсина. Загортаємо рибу з овочами у фольгу і приступаємо до готування. Риба буде випікатися при 200 градусах близько 20 хвилин. Готову страву подаємо в пакетику з фольги, в якому воно і випікалося, щоб вразити всіх їдців незвичайним ароматом і зовнішнім виглядом страви.
Таким чином, можна запікати не тільки філе, але і стейки тріски у фользі.
Інгредієнти:
філе тріски - 4 шт. по 180-200 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сіль, перець - 1/4 ч. ложки;
цукіні - 250 г;
кукурудза - 1/2 ст.;
томати черрі - 1 ст.;
часник - 2 зубчики;
хлібна паніровка - 1/4 ст.;
свіжа петрушка - 2 ч. ложки;
петрушка, лимон;
тертий «Пармезан» - 2 ст. ложки.
Приготування
Філе промиваємо, видаляємо кістки, якщо такі залишилися, і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Поливаємо рибу оливковою олією, солимо і перчимо. Кожне філе викладаємо на лист фольги.
Цукіні нарізаємо великими кубиками, томати ріжемо навпіл. Всі овочі поділяємо між кожним філе рівними порціями. Посипаємо вміст кожного конверта подрібненим часником, столовою ложкою хлібної панірування і свіжою петрушкою. Вінчаємо наше блюдо кружечками лимона.
Кожен аркуш фольги звертаємо на манер конверта: підгинаємо бокові сторони внахлест і защипуємо верхівки.
Ставимо рибу по гриль на 15-20 хвилин. Перевіряємо готовність за допомогою термометра для риби і м'яса: температура готового філе в самому товстому місці повинна дорівнювати 145 градусів.
Готове філе подаємо з шматочком запеченого лимона, посипавши тертим сиром «Пармезан».
Інгредієнти:
філе тріски - 1 шт.;
каперси - 1 ч. ложка;
сухе біле вино - 1 ст.;
свіжий чебрець - 1 жменя;
томати черрі - 4-5 шт.;
оливки - 4-5 шт.;
оливкова олія - 2 ч. ложки.
Приготування
Беремо великий аркуш фольги і підгинаємо його краї так, щоб утворилося подобу чаші. Наливаємо в чашу з фольги трохи оливкової олії, а поверх кладемо філе тріски, попередньо вимиту й очищену від кісток. Помідори розрізаємо навпіл. Оливки і каперси грубо рубаємо за допомогою ножа. Кладемо помідори і оливки з каперсами поверх риби, присмачую філе хорошою пучкою свіжого чебрецю, солимо і перчимо за смаком. Не забувайте, що кількість солі необхідно регулювати, пам'ятаючи про те, що каперси з оливками досить солени самі по собі.
Тепер перевірте чашу з фольги на наявність дірок або щілин, якщо таких немає, то сміливо заливайте рибу склянкою сухого білого вина і подворачивайте краї фольги. Духовку розігріваємо до 170 градусів і випікаємо рибу 20 хвилин.
У цій статті ми дізнаємося, як приготувати тріску в фользі.
Рецепт тріски запеченої у фользі з апельсинами
Інгредієнти:
Приготування
Цукіні миємо й нарізаємо крупною соломкою. За допомогою овочечистки чистимо і ріжемо моркву тонкими пелюстками. З апельсина нарізаємо 4 товстих кільця.
Беремо кілька шматків фольги і ділимо овочі між ними рівними порціями. У кожну порцію додаємо трохи петрушки, оливкової олії, добру пучку солі і перцю. Поверх видавлюємо апельсиновий сік . На гірку з овочів кладемо очищене від кісток філе, додаємо сіль його, поливаємо маслом і кладемо поверх шматочок апельсина. Загортаємо рибу з овочами у фольгу і приступаємо до готування. Риба буде випікатися при 200 градусах близько 20 хвилин. Готову страву подаємо в пакетику з фольги, в якому воно і випікалося, щоб вразити всіх їдців незвичайним ароматом і зовнішнім виглядом страви.
Таким чином, можна запікати не тільки філе, але і стейки тріски у фользі.
Тріска в фользі c овочами
Інгредієнти:
Приготування
Філе промиваємо, видаляємо кістки, якщо такі залишилися, і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Поливаємо рибу оливковою олією, солимо і перчимо. Кожне філе викладаємо на лист фольги.
Цукіні нарізаємо великими кубиками, томати ріжемо навпіл. Всі овочі поділяємо між кожним філе рівними порціями. Посипаємо вміст кожного конверта подрібненим часником, столовою ложкою хлібної панірування і свіжою петрушкою. Вінчаємо наше блюдо кружечками лимона.
Кожен аркуш фольги звертаємо на манер конверта: підгинаємо бокові сторони внахлест і защипуємо верхівки.
Ставимо рибу по гриль на 15-20 хвилин. Перевіряємо готовність за допомогою термометра для риби і м'яса: температура готового філе в самому товстому місці повинна дорівнювати 145 градусів.
Готове філе подаємо з шматочком запеченого лимона, посипавши тертим сиром «Пармезан».
Рецепт тріски, запеченої у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Беремо великий аркуш фольги і підгинаємо його краї так, щоб утворилося подобу чаші. Наливаємо в чашу з фольги трохи оливкової олії, а поверх кладемо філе тріски, попередньо вимиту й очищену від кісток. Помідори розрізаємо навпіл. Оливки і каперси грубо рубаємо за допомогою ножа. Кладемо помідори і оливки з каперсами поверх риби, присмачую філе хорошою пучкою свіжого чебрецю, солимо і перчимо за смаком. Не забувайте, що кількість солі необхідно регулювати, пам'ятаючи про те, що каперси з оливками досить солени самі по собі.
Тепер перевірте чашу з фольги на наявність дірок або щілин, якщо таких немає, то сміливо заливайте рибу склянкою сухого білого вина і подворачивайте краї фольги. Духовку розігріваємо до 170 градусів і випікаємо рибу 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Дорада, запечена у фользі
Дорада - чудова рибка, підходяща для тушкування, смаження, запікання. Страви з неї виходять дуже соковитими і ароматними, до того ж вони корисні, що
Смажена тріска з цибулею
Хто з нас не любить смажену рибу? Звичайно ж, багато хто знайомий з такою стравою. І сьогодні ми розповімо, як посмажити тріску з цибулею. Вийде
Страви з тріски з картоплею
Універсальний смак і доступність тріски дозволяє використовувати її в приготуванні різних страв. І сьогодні ми поговоримо про страви з тріски з
Камбала у фользі в духовці
Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
Сібас у фользі
Сібас - смачна рибка, яку не так просто дістати. Але якщо вам все-таки вдалося її придбати, тоді давайте сьогодні поговоримо про те, як її смачно і
Короп у фользі в духовці
Короп - прісноводна риба, яка славиться своїм ніжним смаком і безліччю дрібних кісток. Саме через велику кількість кісточок короп не підійде в якості