Дорада, запечена у фользі
Дорада (дорадо) або по-іншому морський карась - дивовижна риба, яка мешкає в Середземномор'ї. Вона має ніжне біле м'ясо, вишуканий аромат і чудовий солодкуватий смак. У цій рибі практично зовсім немає кісток, а її м'ясо містить багато корисних мікроелементів та вітамінів, які надають позитивний вплив на організм. Готувати дораду можна по - різному - смажити, тушкувати, варити, запікати.
Дорада, запечена у фользі, чудово прикрасить будь-який святковий обід. Готове блюдо ідеально поєднується з оливками і соусом з білого вина. А ось для гарніру краще приготувати відварний рис або запечені овочі.
Інгредієнти:
риба дорада - 2 шт.;
червоний болгарський перець - 1 шт.;
жовтий болгарський перець - 1 шт.;
помідори черрі - 5 штук;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
корінь імбиру - 10 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сіль, чорний перець - за смаком.
Приготування
Болгарський перець і помідори добре миємо й висушуємо за допомогою рушника. У перців видаляємо все насіння і серцевину, нарізаємо смужками. Ріпчасту цибулю очищаємо і разом з помідорами і імбиром ріжемо кубиками. Наливаємо в сковороду трохи оливкової олії, розігріваємо і викладаємо порізані овочі. Обсмажуємо приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи. Приправляємо сіллю, перцем і гарненько перемішуємо.
Тепер беремо рибу, видаляємо всі нутрощі і промиваємо. Відрізаємо шматок фольги, складаємо навпіл, змащуємо одну половину рослинним маслом і кладемо у форму для випічки. Викладаємо овочі і рибу, таким чином, щоб помідори були вставлені в зяброві щілини риби. Зверху накриваємо все другою половиною фольги і відправляємо в заздалегідь розігріту до 200°С духовку на 25 хвилин.
Після того як дорада, запечена в духовці, буде практично готова, вставте дерев'яні зубочистки в задні плавники, і залиште так до повного запікання риби. Це блюдо виходить дуже смачним, набуває дивовижний аромат, а завдяки запеченим овочам стане відмінним варіантом для повноцінного ситної вечері.
Дорада, запечена у фользі, чудово прикрасить будь-який святковий обід. Готове блюдо ідеально поєднується з оливками і соусом з білого вина. А ось для гарніру краще приготувати відварний рис або запечені овочі.
Дорада, запечена у фользі з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Болгарський перець і помідори добре миємо й висушуємо за допомогою рушника. У перців видаляємо все насіння і серцевину, нарізаємо смужками. Ріпчасту цибулю очищаємо і разом з помідорами і імбиром ріжемо кубиками. Наливаємо в сковороду трохи оливкової олії, розігріваємо і викладаємо порізані овочі. Обсмажуємо приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи. Приправляємо сіллю, перцем і гарненько перемішуємо.
Тепер беремо рибу, видаляємо всі нутрощі і промиваємо. Відрізаємо шматок фольги, складаємо навпіл, змащуємо одну половину рослинним маслом і кладемо у форму для випічки. Викладаємо овочі і рибу, таким чином, щоб помідори були вставлені в зяброві щілини риби. Зверху накриваємо все другою половиною фольги і відправляємо в заздалегідь розігріту до 200°С духовку на 25 хвилин.
Після того як дорада, запечена в духовці, буде практично готова, вставте дерев'яні зубочистки в задні плавники, і залиште так до повного запікання риби. Це блюдо виходить дуже смачним, набуває дивовижний аромат, а завдяки запеченим овочам стане відмінним варіантом для повноцінного ситної вечері.
Рекомендуємо добрі рецепти
Форель під соусом
Форель - вишукане блюдо, яке буде доречно в будь-якій ситуації, будь то просто сімейний вечерю або романтичний вечір з коханим. Краще всього готувати
Дорада в духовці
Коли хочеться приготувати що-небудь незвичайне, радимо вам звернути увагу на ці рецепти запеченої доради. Ми постаралися зібрати найбільш цікаві
Пиріг з палтусом
Пиріг з палтусом - відмінні блюдо, яке може стати і вечерею. Головне знати, як приготувати це ніжне і соковите страву. Ось про рецепти пирога з
Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
Риба з лимоном в духовці
Самий простий і корисний спосіб приготування риби - це запекти її в духовці, додавши лимон, який тільки посилить її природний смак. Пропонуємо вашій
Риба, запечена з картоплею
Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і