Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дорада в духовці

Дорада в духовці

22-03-2015, 13:29
669
Дорада в духовці
Дорада або золотий спар, як і будь-яка риба багата вселяє набором необхідних макро- і мікроелементів, але крім своєї користі, вона ще і надзвичайно смачна. Способів приготування «королівської " риби» існує безліч, однак дорада запечена в духовці, на грилі або приготована на пару виходить найбільш соковитою і ніжною, тому в цій статті ми розглянемо, як приготувати рибу дорада саме цими способами.

Дорада на грилі


Чудовий східний рецепт дорада - приготування на грилі лаймовому маринаді з зеленим соусом.
Інгредієнти:

  • дорада - 1 шт.;

  • лайм - 1 шт.;

  • спеції: коріандр, сіль, перець, імбир - по щіпці;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки.


  • Для соусу:

  • шпинат - 1/2 пучка;

  • вершки (35 %) - 150 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Перед тим як приготувати дораду, її необхідно очистити від луски, видалити плавники, нутрощі і промити. Підготовлену рибу надрізаємо поперек, на відстані 2-3 см, до хребта. Завдяки надрізах риба краще промаринується, а також швидко і рівномірно приготується. Тим часом у ступку насипаємо за хорошою дрібку солі і перцю, додаємо коріандр і сушений імбир, розтираємо все в порошок і натираємо сумішшю спецій всю рибину. Поливаємо дораду соком 1/2 лайма і залишаємо маринуватися на 1 годину.
    Готуємо соус: листя шпинату ошпарюємо і закладаємо в блендер затока вершками, додаємо сіль і перець, 2-3 ст. ложки соку лайма і збиваємо до однорідності. Соус випариваем на сковороді з оливковою олією до загустіння.
    Замариновану рибу обсушуємо серветкою і смажимо на грилі по 7 хвилин з кожного боку. Дорада також добре готується в аерогрилі при 230 градусах 20-25 хвилин. Золотиста, смажена на грилі дорада сбризгивается соком лайма і подається з зеленим соусом і гарніром з відвареного рису.

    Запечена фарширована дорада


    Запечена і фарширована хрусткою начинкою дорада - відмінний варіант для ситного, але легкого вечері, який буде ще смачніше з доповненням у вигляді келишка охолодженого білого вина.
    Інгредієнти:

  • дорада - 300 г;

  • сухарі панірувальні - 2 ст.;

  • петрушка - 1/4 пучка;

  • часник - 3 зубчики;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Тушку доради миємо й чистимо, надрізаємо, як у попередньому рецепті, в надрізи втираємо сіль, перець і оливкове масло. У блендері подрібнюємо до однорідності суміш спецій, листя петрушки і розмарину, часнику і панірувальних сухарів. Потрошенное риб'яче черевце наповнюємо отриманою сумішшю і заколюємо зубочистками. Хвостик доради обертаємо фольгою або пекарської папером, щоб він не підгорів. Випікаємо дораду 30 хвилин при 180 градусах. Подаємо з гарніром із запеченої картоплі, окропивши соком лимона.
    По цьому ж рецепту дорада може готуватися і в мультиварці: викладіть фаршировану рибку на подушку з улюблених овочів і залиште готуватися в режимі «Випічка» на 30 хвилин.

    Дорада на пару


    Інгредієнти:

  • дорада - 300 г;

  • петрушка - 1/2 пучка;

  • цибуля - 1/2 шт.;
  • Дорада в духовці

  • імбир - 1 шт.;

  • соєвий соус - 1 1/2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Дорада на пару легко готується в пароварці, або на саморобному агрегаті у вигляді друшляка над каструлею з киплячою водою.
    Рибу чистимо і надрізаємо, як у попередніх рецептах, солимо, перчимо і загортаємо в пергамент. Конверт з рибою пропарюють 12-15 хвилин. Тим часом відокремлюємо листя петрушки і тонко нарізаємо пару скибочок молодого цибулі. Імбир нарізаємо тонкими кружечками і обсмажуємо на оливковій олії. Готову дораду покриваємо найтоншими скибочками цибулі, зеленню і поливаємо імбирним маслом, яке розм'якшить цибулю. Їмо з соєвим соусом і гарніром з рису або локшини. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Форель під соусом
    Форель під соусом
    Форель - вишукане блюдо, яке буде доречно в будь-якій ситуації, будь то просто сімейний вечерю або романтичний вечір з коханим. Краще всього готувати
    Пиріг з палтусом
    Пиріг з палтусом
    Пиріг з палтусом - відмінні блюдо, яке може стати і вечерею. Головне знати, як приготувати це ніжне і соковите страву. Ось про рецепти пирога з
    Дорада, запечена у фользі
    Дорада, запечена у фользі
    Дорада - чудова рибка, підходяща для тушкування, смаження, запікання. Страви з неї виходять дуже соковитими і ароматними, до того ж вони корисні, що
    Риба під овочами
    Риба під овочами
    Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
    Риба з лимоном в духовці
    Риба з лимоном в духовці
    Самий простий і корисний спосіб приготування риби - це запекти її в духовці, додавши лимон, який тільки посилить її природний смак. Пропонуємо вашій
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і