Дорада (дорадо) або по-іншому морський карась - дивовижна риба, яка мешкає в Середземномор'ї. Вона має ніжне біле м'ясо, вишуканий аромат і чудовий солодкуватий смак. У цій рибі практично зовсім немає кісток, а її м'ясо містить багато корисних мікроелементів та вітамінів, які надають позитивний вплив на організм. Готувати дораду можна по - різному - смажити, тушкувати, варити, запікати.
Дорада, запечена у фользі, чудово прикрасить будь-який святковий обід. Готове блюдо ідеально поєднується з оливками і соусом з білого вина. А ось для гарніру краще приготувати відварний рис або запечені овочі.
Дорада, запечена у фользі з овочами
Інгредієнти: риба дорада - 2 шт.; червоний болгарський перець - 1 шт.; жовтий болгарський перець - 1 шт.; помідори черрі - 5 штук; ріпчаста цибуля - 1 шт.; корінь імбиру - 10 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, чорний перець - за смаком. Приготування Болгарський перець і помідори добре миємо й висушуємо за допомогою рушника. У перців видаляємо все насіння і серцевину, нарізаємо смужками. Ріпчасту цибулю очищаємо і разом з помідорами і імбиром ріжемо кубиками. Наливаємо в сковороду трохи оливкової олії, розігріваємо і викладаємо порізані овочі. Обсмажуємо приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи. Приправляємо сіллю, перцем і гарненько перемішуємо.
Тепер беремо рибу, видаляємо всі нутрощі і промиваємо. Відрізаємо шматок фольги, складаємо навпіл, змащуємо одну половину рослинним маслом і кладемо у форму для випічки.
Викладаємо овочі і рибу, таким чином, щоб помідори були вставлені в зяброві щілини риби. Зверху накриваємо все другою половиною фольги і відправляємо в заздалегідь розігріту до 200°С духовку на 25 хвилин.
Після того як дорада, запечена в духовці, буде практично готова, вставте дерев'яні зубочистки в задні плавники, і залиште так до повного запікання риби. Це блюдо виходить дуже смачним, набуває дивовижний аромат, а завдяки запеченим овочам стане відмінним варіантом для повноцінного ситної вечері.