Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тріска з помідорами

Тріска з помідорами

22-03-2015, 09:42
572
Тріска з помідорами
Тріску з помідорами, приготовану в духовці можна вважати справжнім королівським обідом! Поєднання стиглих овочів і найніжнішої риби доведеться за смаком абсолютно кожному за столом. Рецепт приготування тріски з помідорами вкрай простий, однак кількість інгредієнтів ви завжди зможете змінювати за бажанням і настроєм. Також запечена риба поєднується з будь-якими салатами, овочевими нарізками і бутербродами.
Почнемо знайомство з цим легким і при цьому ситним блюдом.

Тріска, запечена з помідорами


Інгредієнти:

  • філе тріски - 1 кг;

  • цибуля - 200 г;

  • морква - 300 г;

  • помідори - 500 г;

  • сметана - 6 ст. л.;

  • масло рослинне - 2 ст. л.;

  • зелень кропу і петрушки;

  • сіль і спеції - за смаком.


  • Приготування
    Рибу розморожуємо, промиваємо, підсушуємо, очищаємо від кісток і шкірки. Далі нарізаємо тріску порційними шматочками і викладаємо на деко. Після чого солимо і перчимо. Цибулю і моркву миємо, і шаткуємо як душі завгодно. Потім злегка підсмажуємо овочі на сковороді, змазаній рослинною олією, додаємо сметану.
    Далі помідори промиваємо та нарізаємо півкільцями. Овочеву зажарку в сметані змішуємо з помідорами і викладаємо на рибне філе. Випікаємо блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин до появи апетитною скоринки. Перед подачею посипаємо зеленню, прикрасити скибочками лимона.
    А тепер познайомимося з рецептом приготування тріски з помідорами і сиром. Страва готується також просто і невибагливо.

    Рецепт тріски з помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • філе тріски - 800 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • сметана - 4 ст. л.;

  • часник - 4 зубчики;

  • сир твердих сортів - 100 г;

  • масло рослинне - 1 ст. л.;

  • сіль і спеції - за смаком.


  • Приготування
    Рибу розморожуємо, промиваємо, підсушуємо, очищаємо від шкірки і кісточок, нарізаємо, а потім солимо і перчимо. Далі викладаємо порційні шматочки на змащену рослинним маслом форму для випікання.
    Тріска з помідорами
    Потім посипаємо рибу очищеним і мелкорубленним часником. Зверху змащуємо сметаною. Помідори промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями, кладемо зверху і солимо. Далі промиваємо зелень, дрібно рубаємо, сир у свою чергу подрібнюємо за допомогою дрібної терки. Потім обидва інгредієнти змішуємо і посипаємо блюдо.
    Запікаємо рибу в духовці протягом півгодини в розігрітій до 200 градусів духовці. Подавати блюдо можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Також риба з овочами і сиром - це дуже корисний і легкий обід, тому нею вам вдасться нагодувати і худнуть і вегетаріанців.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Стейк тріски в духовці
    Стейк тріски в духовці
    Тріска вважається сухий і прісної рибою, але якщо правильно підійти до її приготування, то будь-яке блюдо з неї вийде смачним і соковитим. І сьогодні
    Риба, запечена з помідорами
    Риба, запечена з помідорами
    Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
    Тріска, запечена з сиром
    Тріска, запечена з сиром
    Тріска, запечена в духовці з сиром - це чудове блюдо як для святкового, так і буденного столу. Для її приготування не потрібно багато сил і часу, а
    Тушкована тріска з овочами
    Тушкована тріска з овочами
    Тріска - дуже корисний дієтичний продукт. З неї готують багато різних страв. У нашій статті ми поговоримо про те, як її згасити з овочами. Вийде
    Тріску на пару
    Тріску на пару
    Риба, приготовлена на пару, виходить соковитою і дивовижно ніжною. Її можна подавати як самостійне блюдо або в складі дієтичних рибних страв. Давайте
    Страви з тріски з картоплею
    Страви з тріски з картоплею
    Універсальний смак і доступність тріски дозволяє використовувати її в приготуванні різних страв. І сьогодні ми поговоримо про страви з тріски з