Тріску з помідорами, приготовану в духовці можна вважати справжнім королівським обідом! Поєднання стиглих овочів і найніжнішої риби доведеться за смаком абсолютно кожному за столом. Рецепт приготування тріски з помідорами вкрай простий, однак кількість інгредієнтів ви завжди зможете змінювати за бажанням і настроєм. Також запечена риба поєднується з будь-якими салатами, овочевими нарізками і бутербродами.
Почнемо знайомство з цим легким і при цьому ситним блюдом.
Тріска, запечена з помідорами
Інгредієнти: філе тріски - 1 кг; цибуля - 200 г; морква - 300 г; помідори - 500 г; сметана - 6 ст. л.; масло рослинне - 2 ст. л.; зелень кропу і петрушки; сіль і спеції - за смаком. Приготування Рибу розморожуємо, промиваємо, підсушуємо, очищаємо від кісток і шкірки. Далі нарізаємо тріску порційними шматочками і викладаємо на деко. Після чого солимо і перчимо. Цибулю і моркву миємо, і шаткуємо як душі завгодно. Потім злегка підсмажуємо овочі на сковороді, змазаній рослинною олією, додаємо сметану.
Далі помідори промиваємо та нарізаємо півкільцями. Овочеву зажарку в сметані змішуємо з помідорами і викладаємо на рибне філе. Випікаємо блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин до появи апетитною скоринки. Перед подачею посипаємо зеленню, прикрасити скибочками лимона.
А тепер познайомимося з рецептом приготування тріски з помідорами і сиром. Страва готується також просто і невибагливо.
Рецепт тріски з помідорами і сиром
Інгредієнти: філе тріски - 800 г; помідори - 2 шт.; сметана - 4 ст. л.; часник - 4 зубчики; сир твердих сортів - 100 г; масло рослинне - 1 ст. л.; сіль і спеції - за смаком. Приготування Рибу розморожуємо, промиваємо, підсушуємо, очищаємо від шкірки і кісточок, нарізаємо, а потім солимо і перчимо. Далі викладаємо порційні шматочки на змащену рослинним маслом форму для випікання.
Потім посипаємо рибу очищеним і мелкорубленним часником. Зверху змащуємо сметаною. Помідори промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями, кладемо зверху і солимо. Далі промиваємо зелень, дрібно рубаємо, сир у свою чергу подрібнюємо за допомогою дрібної терки. Потім обидва інгредієнти змішуємо і посипаємо блюдо.
Запікаємо рибу в духовці протягом півгодини в розігрітій до 200 градусів духовці. Подавати блюдо можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Також риба з овочами і сиром - це дуже корисний і легкий обід, тому нею вам вдасться нагодувати і худнуть і вегетаріанців.