Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка з грибами в горщику

Курка з грибами в горщику

19-03-2015, 16:29
1 842
Курка з грибами в горщику
У вихідні дні для сімейного щільного обіду добре приготувати курку з грибами в горщику по-селянськи.
З курячої тушки краще всього використовувати філе з грудки - в цій частині найменшу кількість жиру. Підійде і більш жирне м'ясо без кісточок, зрізане з стегенець і гомілок.
Гриби, звичайно ж, краще використовувати свіжі, вирощені штучно, оскільки гриби, що ростуть у природних умовах, можуть дуже швидко накопичувати шкідливі речовини. Так що якщо збирали не самі - краще не ризикувати.

Рецепт приготування курки з грибами і картоплею в горщиках


Наведені пропорції - на 1 горщик.
Інгредієнти:

  • м'ясо куряче - близько 150-200 г;

  • гриби свіжі (білі, печериці, гливи) - близько 100 г;

  • картопля - 1-2 шт. (невеликого розміру);

  • цибуля ріпчаста - 1/4 частина середньої цибулини;

  • мелені спеції (перець, лавровий лист, гвоздика і ін);

  • трохи олії рослинного або курячого жиру для смаження;

  • зелень різна свіжа;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Зручніше готувати відразу декілька порцій. Якщо ви не сидите на строгій дієті, нарізані цибулю і гриби (розраховані на всі порції) злегка обсмажимо окремо в сковороді до легкого золотистого відтінку - так буде смачніше. Закладемо в кожен горщик потроху цибульно-грибної суміші. Додамо куряче м'ясо, нарізане дрібними брусочками або короткими смужками, і картоплю, нарізану великими скибочками. Посиплемо спеціями і трохи присолим. У кожен горщик увіллємо близько 100 мл води. Закриємо кришкою або фольгою (або залепим коржиком з тіста). Поміщаємо горщики в остигаючу російську піч або духовку. Готуватися це спекотне буде приблизно протягом 40-50 хвилин. Якщо піч сильно протоплена, то й швидше, тоді треба влити трохи більше води або закрити горщики герметично (заліпити тістом).
    Готове спекотне подаємо, поставивши порційний горщик на тарілочку, з красивою полотняною серветкою, приправляємо рубаною зеленню і часником. Також подаємо грубий хліб. Їмо виделкою або ложкою, в залежності від густоти.
    Можна приготувати курку з грибами і картоплею в горщику в сметанному соусі .

    Курка з грибами в сметанному соусі в горщику


    Курка з грибами в горщику
    Для цього зовсім не треба (як думають деякі) тушкувати гриби з цибулею в сметані. Сметану взагалі не треба піддавати надмірній тепловій обробці, при впливі температур понад 80 градусів за С вона набуває огидний смак, втрачає природний запах і текстуру.
    Тому є два виходи. У самому кінці приготування додаємо трохи сметани (або натуральних вершків) в горщик, акуратно перемішуємо і повертаємо його в остигаючу духовку (піч) ще хвилин 5-8. Або прогріваємо сметану на водяній бані протягом 10 хвилин, і подаємо до столу окремо в соуснику - нехай кожен наллє собі, скільки забажає.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопля, тушкована в сметані
    Картопля, тушкована в сметані
    Іноді хочеться чогось простого, але смачного. І у нас є для вас цікаве рішення - пропонуємо зробити тушковану картоплю в сметані. Нічого складного у
    М'ясо з грибами в горщиках
    М'ясо з грибами в горщиках
    Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві
    Курка в горщику
    Курка в горщику
    Хочете здивувати гостей незвичним, надзвичайно смачним блюдом, але фінанси не дозволяють закупитися занадто дорогими продуктами? Це не страшно!
    Куряче філе в горщиках
    Куряче філе в горщиках
    Куряче філе в горщиках, приготоване з грибами або картоплею - чудове блюдо, яке може порадувати навіть самого вибагливого гурмана. Давайте розглянемо
    Курча в горщику
    Курча в горщику
    Страви, приготовані в горщиках, завжди виходять ароматніше і соковитіше, ніж на сковороді або в каструлі. І зараз ми поділимося з вами цікавими
    Гречана каша в духовці
    Гречана каша в духовці
    Гречка - одна з найбільш корисних круп, відмінно підходить для дієтичного харчування. І сьогодні мова піде про дивовижною гречаної каші,