Курча в горщику
Страви, приготовані в горщиках, виходять набагато смачніше тих, які готують у звичайній сковороді або каструлі. Родзинка в тому, що в процесі такої готування продукти зберігають більше своїх смакових якостей і корисних речовин. До того ж вони виходять соковитіше і ароматні. Так готували страви ще з давніх часів у печі. І смак вони мали просто чудовий. У цій статті ми розповімо вам рецепт приготування курчати в горщику.
Інгредієнти:
курча - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 200 г;
печериці свіжі - 300 г;
сметана - 300 г;
часник - 3 зубчики;
борошно - 1 ст. ложка;
рослинна олія для смаження;
зелень, сіль, спеції.
Приготування
Тушку курчати нарізаємо порційними шматочками, солимо, перчимо і обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яної скоринки. Печериці нарізаємо скибочками і обсмажуємо з подрібненою цибулею. З'єднайте гриби з курчам і трохи протушиваем. Все це перекладаємо в горщики. У сковороду, де тушкувалися гриби з курчам, всипаємо борошно, злегка обсмажуємо, вливаємо сметану, солимо, додаємо спеції і доводимо масу до кипіння.
Отриманим соусом заливаємо вміст горщиків, накриваємо їх кришками і відправляємо в духовку, нагріту до 220 градусів на 30 хвилин. Хвилин за 5 до закінчення приготування посипаємо курчати з грибами подрібненою зеленню і часником. При подачі курчати з грибами можна викласти на тарілку, а можна подати і прямо в горщику.
Інгредієнти:
курча - 700 г;
морква - 250 г;
заморожена спаржева квасоля - 250 г;
сметана - 1 склянка;
прованські трави - 1 ст. ложка;
яйця - 1 шт.;
картопля - 4 шт.;
твердий сир - 50 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Курча ріжемо на шматочки, заливаємо 15 літрами води і доводимо до кипіння. Варимо 40 хвилин. Тим часом чистимо картоплю і моркву і нарізаємо овочі великими брусочками. Розморожуємо спаржеву квасолю. У каструлю спочатку викладаємо картоплю і моркву, присипаємо прованськими травами, вливаємо 400 мл курячого бульйону і доводимо до кипіння.
Зменшуємо вогонь і варимо під кришкою близько 10 хвилин. Тепер додаємо спаржеву квасолю і готуємо ще 5 хвилин. Курку виймаємо з бульйону, даємо їй охолонути і відокремлюємо м'ясо від кісток. Нарізаємо його невеликими шматочками. У каструлю з овочами додаємо сметану, сіль, спеції і проварюємо ще 2 хвилини. Знімаємо з вогню, додаємо м'ясо і перемішуємо. Розкладаємо отриману масу по 3-4 горщикам, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подаванням страву можна притрусити січеною зеленню.
Інгредієнти:
курча - 500 г;
рис - 1 склянка;
цибуля ріпчаста - 300 г;
морква - 150 г;
рослинна олія для смаження;
бульйон - 15 л;
часник - 2 зубчики;
сіль, каррі, чорний мелений перець, сіль, кориця, цукор;
соєвий соус - 3 ст. ложки;
томатний соус - 3 ст. ложки;
вершкове масло - 50 р.
Приготування
На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо порційно нарізані шматочки курчати. Хвилин через 7 додаємо терту моркву і подрібнену цибулю. Обсмажуємо, поки цибуля не підрум'яниться. Розкладаємо м'ясо з овочами по горщикам (для даної кількості інгредієнтів можна використовувати 3 горщика). Зверху розподіляємо промитий рис. Додаємо сіль, спеції, соєвий соус і томатний соус.
Тепер вливаємо бульйон, його має бути на 2 см вище рівня рису. У кожен горщик кладемо по шматочку вершкового масла. Накриваємо горщики кришками і запікаємо близько 20 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подачею до столу вміст горщика перемішуємо.
Курча в горщику з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Тушку курчати нарізаємо порційними шматочками, солимо, перчимо і обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яної скоринки. Печериці нарізаємо скибочками і обсмажуємо з подрібненою цибулею. З'єднайте гриби з курчам і трохи протушиваем. Все це перекладаємо в горщики. У сковороду, де тушкувалися гриби з курчам, всипаємо борошно, злегка обсмажуємо, вливаємо сметану, солимо, додаємо спеції і доводимо масу до кипіння.
Отриманим соусом заливаємо вміст горщиків, накриваємо їх кришками і відправляємо в духовку, нагріту до 220 градусів на 30 хвилин. Хвилин за 5 до закінчення приготування посипаємо курчати з грибами подрібненою зеленню і часником. При подачі курчати з грибами можна викласти на тарілку, а можна подати і прямо в горщику.
Курча в горщику в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Курча ріжемо на шматочки, заливаємо 15 літрами води і доводимо до кипіння. Варимо 40 хвилин. Тим часом чистимо картоплю і моркву і нарізаємо овочі великими брусочками. Розморожуємо спаржеву квасолю. У каструлю спочатку викладаємо картоплю і моркву, присипаємо прованськими травами, вливаємо 400 мл курячого бульйону і доводимо до кипіння.
Зменшуємо вогонь і варимо під кришкою близько 10 хвилин. Тепер додаємо спаржеву квасолю і готуємо ще 5 хвилин. Курку виймаємо з бульйону, даємо їй охолонути і відокремлюємо м'ясо від кісток. Нарізаємо його невеликими шматочками. У каструлю з овочами додаємо сметану, сіль, спеції і проварюємо ще 2 хвилини. Знімаємо з вогню, додаємо м'ясо і перемішуємо. Розкладаємо отриману масу по 3-4 горщикам, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подаванням страву можна притрусити січеною зеленню.
Курча з рисом в горщику
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо порційно нарізані шматочки курчати. Хвилин через 7 додаємо терту моркву і подрібнену цибулю. Обсмажуємо, поки цибуля не підрум'яниться. Розкладаємо м'ясо з овочами по горщикам (для даної кількості інгредієнтів можна використовувати 3 горщика). Зверху розподіляємо промитий рис. Додаємо сіль, спеції, соєвий соус і томатний соус.
Тепер вливаємо бульйон, його має бути на 2 см вище рівня рису. У кожен горщик кладемо по шматочку вершкового масла. Накриваємо горщики кришками і запікаємо близько 20 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подачею до столу вміст горщика перемішуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо з грибами в горщиках
Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві
Квасоля в горщиках
Квасоля - дуже ситний і корисний продукт, який за вмістом білка може скласти конкуренцію м'яса. Її використовують у приготуванні супів і салатів. А
Як приготувати курчати тютюну?
Курча Тютюну - назва чисто російське. Насправді смажене курча з часником і спеціями називається "курча тапака", оскільки готується на спеціальній
Курча каррі - рецепт
Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або
Курча з баклажанами
Курча з баклжанами - вишукане й чудове блюдо для сімейного обіду в недільний день. А приготувати цю смакота зовсім нескладно, і в цьому вам
Курка, тушкована з морквою і цибулею
Куряче м'ясо - дешевий і смачний продукт, який обожнюють багато. І сьогодні ми поговоримо про найпростіший спосіб його приготування - тушкованою