Як приготувати курчати тютюну?
Рецепт приготування курчати тютюну прийшов до нас з грузинської кухні. Блюдо виходить дуже ароматним і смачним. Смажений курча - окраса для будь-якого столу. В оригіналі називається це блюдо курча тапака, тому що в Грузії його смажать на спеціальній сковороді з важкою кришкою, яка називається «тапа». Якщо у вас немає такої сковороди, не засмучуйтесь, адже можна використати і звичайну. У нас в Росії назва трохи спотворилося до відомого всім «тютюну». Як же правильно приготувати курчати тютюну на сковороді по-грузинськи і в аерогрилі по-російськи?
Інгредієнти:
курка або курча - 700 г;
часник - 1 шт.;
аджика (в порошку) - 1 пакетик;
лимонний сік - 10 г;
олія оливкова - 1 ст. ложка;
сіль, чорний перець, спеції для птиці - за смаком.
Приготування
Беремо невелику курку або курчати, миємо й розрізаємо вздовж грудки гострим ножем. Аналогічно робимо поздовжній розріз по хребту зсередини. Розкриваємо курчати і кладемо на нього який - небудь вантаж, наприклад, дерев'яну дошку. Придавлюємо гарненько руками. Курча повинен як би розпластатися на столі. Хвилини через 2 прибираємо дощечку і відбиваємо м'ясо з обох боків, надаючи тим самим курчаті плоску форму. З зовнішньої сторони відбиваємо акуратніше, щоб не пошкодити шкіру. Краще сильніше відбийте з внутрішньої сторони.
Далі робимо маринад для курчати табака. Для цього беремо половину часнику, чистимо і дрібно-дрібно ріжемо або видавлюємо через часникодавку. Змішуємо часникову масу з перцем, сухий аджикою, сіллю, спеціями і цим натираємо нашого курчати з внутрішньої і зовнішньої сторони. Після цього промазуємо його оливковою олією і соком лимона. Перекладаємо на плоску тарілку і залишаємо на 50 хвилин, щоб курча гарненько замариновался.
Як далі робити курчати тютюну? Наливаємо на дно аэрогриля невелику кількість гарячої води і викладаємо курчати на нижню решітку. Готуємо в аерогрилі 5 хвилин при температурі 260 градусів, потім до повної готовності при температурі 230 градусів. Коли м'ясо покриється рум'яною скоринкою, перевертаємо його і готуємо також. Час приготування залежить від розміру курчати. У середньому курча тютюну готуватися в аерогрилі 45 хвилин. Готового курчати посипте свіжою зеленню і подавайте на стіл разом з картоплею або будь-якими іншими овочами.
Інгредієнти:
курча - 1 шт.;
часник - 1 шт.:
сіль, перець, спеції - за смаком;
масло вершкове.
Приготування
Для приготування смаженого курчати тютюну, вибирайте молоденьку тушку птиці, вагою не більше 800 грамів. Як і в попередньому рецепті, ретельно промиваємо і розрізаємо курча по грудці і хребту. Розгортаємо і гарненько відбиваємо курчати до плоского стану. Тушку солимо, перчимо, натираємо маслом і часником і прибираємо на 6 годин в холодильник. Перед тим як почати смажити курча, прибираємо з нього весь часник, щоб під час смаження не горів.
Беремо сковороду з широким дном і заздалегідь розігріваємо її, поклавши на неї шматочок масла. Кладемо нашу курячу тушку і зверху накриваємо кришкою. Кришка повинна бути такого ж діаметру, що і дно сковороди. Тобто вона повинна лягти на курча і притиснути його, а не на сковороду. Зверху на кришку ставимо вантаж (наприклад, каструлю з водою). Смажимо спочатку з однієї, потім з іншої сторони. Ще гарячого курчати натираємо часником або будь-який інший приправою. Соуси для курчати тютюну можуть бути різними: кисло-солодкими, солодко-гострими, гострими. Наприклад, ось варіант часникового соусу: подрібнюємо 3 зубчики часнику і заливаємо будь бульйоном. Залишаємо настоятися 30 хвилин.
Або ще один варіант соусу: змішуємо в блендері ожину, часник і зелень кінзи. Незвичайний соус готовий! Який соус залежить тільки від вас. Приємного апетиту!
Курча тютюну в аерогрилі
Інгредієнти:
Приготування
Беремо невелику курку або курчати, миємо й розрізаємо вздовж грудки гострим ножем. Аналогічно робимо поздовжній розріз по хребту зсередини. Розкриваємо курчати і кладемо на нього який - небудь вантаж, наприклад, дерев'яну дошку. Придавлюємо гарненько руками. Курча повинен як би розпластатися на столі. Хвилини через 2 прибираємо дощечку і відбиваємо м'ясо з обох боків, надаючи тим самим курчаті плоску форму. З зовнішньої сторони відбиваємо акуратніше, щоб не пошкодити шкіру. Краще сильніше відбийте з внутрішньої сторони.
Далі робимо маринад для курчати табака. Для цього беремо половину часнику, чистимо і дрібно-дрібно ріжемо або видавлюємо через часникодавку. Змішуємо часникову масу з перцем, сухий аджикою, сіллю, спеціями і цим натираємо нашого курчати з внутрішньої і зовнішньої сторони. Після цього промазуємо його оливковою олією і соком лимона. Перекладаємо на плоску тарілку і залишаємо на 50 хвилин, щоб курча гарненько замариновался.
Як далі робити курчати тютюну? Наливаємо на дно аэрогриля невелику кількість гарячої води і викладаємо курчати на нижню решітку. Готуємо в аерогрилі 5 хвилин при температурі 260 градусів, потім до повної готовності при температурі 230 градусів. Коли м'ясо покриється рум'яною скоринкою, перевертаємо його і готуємо також. Час приготування залежить від розміру курчати. У середньому курча тютюну готуватися в аерогрилі 45 хвилин. Готового курчати посипте свіжою зеленню і подавайте на стіл разом з картоплею або будь-якими іншими овочами.
Як посмажити курчати тютюну на сковороді?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування смаженого курчати тютюну, вибирайте молоденьку тушку птиці, вагою не більше 800 грамів. Як і в попередньому рецепті, ретельно промиваємо і розрізаємо курча по грудці і хребту. Розгортаємо і гарненько відбиваємо курчати до плоского стану. Тушку солимо, перчимо, натираємо маслом і часником і прибираємо на 6 годин в холодильник. Перед тим як почати смажити курча, прибираємо з нього весь часник, щоб під час смаження не горів.
Беремо сковороду з широким дном і заздалегідь розігріваємо її, поклавши на неї шматочок масла. Кладемо нашу курячу тушку і зверху накриваємо кришкою. Кришка повинна бути такого ж діаметру, що і дно сковороди. Тобто вона повинна лягти на курча і притиснути його, а не на сковороду. Зверху на кришку ставимо вантаж (наприклад, каструлю з водою). Смажимо спочатку з однієї, потім з іншої сторони. Ще гарячого курчати натираємо часником або будь-який інший приправою. Соуси для курчати тютюну можуть бути різними: кисло-солодкими, солодко-гострими, гострими. Наприклад, ось варіант часникового соусу: подрібнюємо 3 зубчики часнику і заливаємо будь бульйоном. Залишаємо настоятися 30 хвилин.
Або ще один варіант соусу: змішуємо в блендері ожину, часник і зелень кінзи. Незвичайний соус готовий! Який соус залежить тільки від вас. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт котлет з курячого фаршу
Котлети з курячого фаршу приготувати дуже просто, адже в морозилці завжди є курочка, половинку якої можна пустити на фарш. Всі інші продукти для цієї
Курчата-корнішони
Курчата з кумедною назвою «корнішони» з'явилися на ринку зовсім недавно і лише починають завойовувати громадську любов своїм ніжним, дієтичним
Курча каррі - рецепт
Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або
Курча з баклажанами
Курча з баклжанами - вишукане й чудове блюдо для сімейного обіду в недільний день. А приготувати цю смакота зовсім нескладно, і в цьому вам
Фарширований курча
Фаршировані курчата - це смачне і оригінальне блюдо, яке можна подати як на святковий стіл, так і до обіду у вихідний день. Пропонуємо вам декілька
Курча в горщику
Страви, приготовані в горщиках, завжди виходять ароматніше і соковитіше, ніж на сковороді або в каструлі. І зараз ми поділимося з вами цікавими