Страви, приготовані в горщиках, виходять набагато смачніше тих, які готують у звичайній сковороді або каструлі. Родзинка в тому, що в процесі такої готування продукти зберігають більше своїх смакових якостей і корисних речовин. До того ж вони виходять соковитіше і ароматні. Так готували страви ще з давніх часів у печі. І смак вони мали просто чудовий. У цій статті ми розповімо вам рецепт приготування курчати в горщику.
Курча в горщику з грибами
Інгредієнти: курча - 1 кг; цибуля ріпчаста - 200 г; печериці свіжі - 300 г; сметана - 300 г; часник - 3 зубчики; борошно - 1 ст. ложка; рослинна олія для смаження; зелень, сіль, спеції. Приготування Тушку курчати нарізаємо порційними шматочками, солимо, перчимо і обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яної скоринки. Печериці нарізаємо скибочками і обсмажуємо з подрібненою цибулею. З'єднайте гриби з курчам і трохи протушиваем. Все це перекладаємо в горщики. У сковороду, де тушкувалися гриби з курчам, всипаємо борошно, злегка обсмажуємо, вливаємо сметану, солимо, додаємо спеції і доводимо масу до кипіння.
Отриманим соусом заливаємо вміст горщиків, накриваємо їх кришками і відправляємо в духовку, нагріту до 220 градусів на 30 хвилин. Хвилин за 5 до закінчення приготування посипаємо курчати з грибами подрібненою зеленню і часником. При подачі курчати з грибами можна викласти на тарілку, а можна подати і прямо в горщику.
Курча в горщику в сметані
Інгредієнти: курча - 700 г; морква - 250 г; заморожена спаржева квасоля - 250 г; сметана - 1 склянка; прованські трави - 1 ст. ложка; яйця - 1 шт.; картопля - 4 шт.; твердий сир - 50 г; сіль - за смаком. Приготування Курча ріжемо на шматочки, заливаємо 15 літрами води і доводимо до кипіння. Варимо 40 хвилин. Тим часом чистимо картоплю і моркву і нарізаємо овочі великими брусочками. Розморожуємо спаржеву квасолю. У каструлю спочатку викладаємо картоплю і моркву, присипаємо прованськими травами, вливаємо 400 мл курячого бульйону і доводимо до кипіння.
Зменшуємо вогонь і варимо під кришкою близько 10 хвилин. Тепер додаємо спаржеву квасолю і готуємо ще 5 хвилин. Курку виймаємо з бульйону, даємо їй охолонути і відокремлюємо м'ясо від кісток. Нарізаємо його невеликими шматочками. У каструлю з овочами додаємо сметану, сіль, спеції і проварюємо ще 2 хвилини. Знімаємо з вогню, додаємо м'ясо і перемішуємо. Розкладаємо отриману масу по 3-4 горщикам, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подаванням страву можна притрусити січеною зеленню.
Курча з рисом в горщику
Інгредієнти: курча - 500 г; рис - 1 склянка; цибуля ріпчаста - 300 г; морква - 150 г; рослинна олія для смаження; бульйон - 15 л; часник - 2 зубчики; сіль, каррі, чорний мелений перець, сіль, кориця, цукор; соєвий соус - 3 ст. ложки; томатний соус - 3 ст. ложки; вершкове масло - 50 р. Приготування На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо порційно нарізані шматочки курчати. Хвилин через 7 додаємо терту моркву і подрібнену цибулю. Обсмажуємо, поки цибуля не підрум'яниться. Розкладаємо м'ясо з овочами по горщикам (для даної кількості інгредієнтів можна використовувати 3 горщика). Зверху розподіляємо промитий рис. Додаємо сіль, спеції, соєвий соус і томатний соус.
Тепер вливаємо бульйон, його має бути на 2 см вище рівня рису. У кожен горщик кладемо по шматочку вершкового масла. Накриваємо горщики кришками і запікаємо близько 20 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подачею до столу вміст горщика перемішуємо.