Вернуться назад Распечатать

Курча в горщику

Курча в горщику
Страви, приготовані в горщиках, виходять набагато смачніше тих, які готують у звичайній сковороді або каструлі. Родзинка в тому, що в процесі такої готування продукти зберігають більше своїх смакових якостей і корисних речовин. До того ж вони виходять соковитіше і ароматні. Так готували страви ще з давніх часів у печі. І смак вони мали просто чудовий. У цій статті ми розповімо вам рецепт приготування курчати в горщику.

Курча в горщику з грибами


Інгредієнти:

  • курча - 1 кг;

  • цибуля ріпчаста - 200 г;

  • печериці свіжі - 300 г;

  • сметана - 300 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • рослинна олія для смаження;

  • зелень, сіль, спеції.


  • Приготування
    Тушку курчати нарізаємо порційними шматочками, солимо, перчимо і обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яної скоринки. Печериці нарізаємо скибочками і обсмажуємо з подрібненою цибулею. З'єднайте гриби з курчам і трохи протушиваем. Все це перекладаємо в горщики. У сковороду, де тушкувалися гриби з курчам, всипаємо борошно, злегка обсмажуємо, вливаємо сметану, солимо, додаємо спеції і доводимо масу до кипіння.
    Отриманим соусом заливаємо вміст горщиків, накриваємо їх кришками і відправляємо в духовку, нагріту до 220 градусів на 30 хвилин. Хвилин за 5 до закінчення приготування посипаємо курчати з грибами подрібненою зеленню і часником. При подачі курчати з грибами можна викласти на тарілку, а можна подати і прямо в горщику.

    Курча в горщику в сметані


    Інгредієнти:

  • курча - 700 г;

  • морква - 250 г;

  • заморожена спаржева квасоля - 250 г;

  • сметана - 1 склянка;

  • прованські трави - 1 ст. ложка;

  • яйця - 1 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • твердий сир - 50 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Курча ріжемо на шматочки, заливаємо 15 літрами води і доводимо до кипіння. Варимо 40 хвилин. Тим часом чистимо картоплю і моркву і нарізаємо овочі великими брусочками. Розморожуємо спаржеву квасолю. У каструлю спочатку викладаємо картоплю і моркву, присипаємо прованськими травами, вливаємо 400 мл курячого бульйону і доводимо до кипіння.
    Зменшуємо вогонь і варимо під кришкою близько 10 хвилин. Тепер додаємо спаржеву квасолю і готуємо ще 5 хвилин. Курку виймаємо з бульйону, даємо їй охолонути і відокремлюємо м'ясо від кісток. Нарізаємо його невеликими шматочками. У каструлю з овочами додаємо сметану, сіль, спеції і проварюємо ще 2 хвилини. Знімаємо з вогню, додаємо м'ясо і перемішуємо. Розкладаємо отриману масу по 3-4 горщикам, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подаванням страву можна притрусити січеною зеленню.

    Курча з рисом в горщику


    Інгредієнти:

  • курча - 500 г;

  • рис - 1 склянка;

  • цибуля ріпчаста - 300 г;

  • морква - 150 г;

  • рослинна олія для смаження;

  • бульйон - 15 л;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, каррі, чорний мелений перець, сіль, кориця, цукор;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • томатний соус - 3 ст. ложки;

  • вершкове масло - 50 р.


  • Приготування
    Курча в горщику
    На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо порційно нарізані шматочки курчати. Хвилин через 7 додаємо терту моркву і подрібнену цибулю. Обсмажуємо, поки цибуля не підрум'яниться. Розкладаємо м'ясо з овочами по горщикам (для даної кількості інгредієнтів можна використовувати 3 горщика). Зверху розподіляємо промитий рис. Додаємо сіль, спеції, соєвий соус і томатний соус.
    Тепер вливаємо бульйон, його має бути на 2 см вище рівня рису. У кожен горщик кладемо по шматочку вершкового масла. Накриваємо горщики кришками і запікаємо близько 20 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подачею до столу вміст горщика перемішуємо.