Куряча шинка
Бажання порадувати сім'ю яким-небудь смачним м'ясним делікатесом не завжди можна задовольнити магазинними продуктами. Найчастіше, на жаль, якість залишає бажати кращого. Але це не привід відмовляти собі в задоволенні. В домашніх умовах можна приготувати, наприклад, курячу шинку.
Цей рецепт домашньої курячої шинки вимагає деякої вправності для того, щоб позбавити тушку від шкіри без великих втрат, але результат вас порадує.
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
гриби (печериці) - 200 р.
Приготування
Акуратно знімаємо шкіру з курки: робимо глибокий надріз вздовж хребта, відокремлюємо і знімаємо шкіру з тушки. Шкіру потрібно підрізати, щоб її можна було розкласти на столі. Знімаємо внутрішній жир. Куряче м'ясо дрібно ріжемо. Гриби дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі. Змішуємо смажені гриби і курку, солимо, перчимо, додаємо приправи за смаком. Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси. Розкладаємо зняту шкіру на харчову плівку зовнішньої стороною вниз, намагаючись максимально наблизити до прямокутника, надрізані краю шкурки складаємо внапуск. У центр кладемо м'ясо і злегка притискаємо. Загортаємо м'ясо в шкіру рулетом. Піднявши плівку, переносимо майбутню шинку на змащену олією фольгу, швом донизу. Загортаємо, укладаємо в форму, трохи притискаємо. Розігріваємо духовку до 180-200 градусів і запікаємо 15 години. Діставши шинку з духовки, даємо їй охолонути, зверху ставимо не дуже великий вантаж і прибираємо в холодильник на ніч. Перед подачею нарізаємо домашню шинку тонкими скибочками.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 3 шт.;
перець болгарський - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
сухий желатин - 10 р.
Приготування
Розрізаємо стегенця на стегенця і гомілку, складаємо в чашу мультиварки. Болгарський перець і цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на тертці. Всі овочі додаємо до м'яса, перчимо і солимо. Готуємо в режимі «Гасіння» 15 години. Коли м'ясо готове, виймаємо його з чаші і знімаємо з кістки. Нарізаємо і кладемо назад у каструлю. Включаємо ту ж програму ще на 15 години. Потім висипаємо пакет сухого желатину, все дуже добре змішуємо і прибираємо в холодильник, даємо застигнути.
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
желатин - 1 пакетик.
Приготування
Зрізаємо м'ясо з кісток, знімаємо шкіру. Ріжемо м'ясо на шматочки, додаємо подрібнений часник, солимо, перчимо (в якості добавки можуть бути горіхи, гриби, паприка, чорнослив, оливки і т. д.), всипаємо пакетик желатину і все ретельно перемішуємо. У чисто вимитий і висушений пакет з-під молока або соку складаємо м'ясо, зверху загорнути харчовою плівкою. У велику каструлю наливаємо воду, ставимо пакет в каструлю, рівень води повинен співпасти з рівнем м'яса в коробці. Готуємо на середньому вогні 15 години. Після цього ставимо пакет з м'ясом на холод.
Готову шинку можна подавати в сандвичах, канапе, або в складі салатів з шинкою і огірками , наприклад.
Домашня куряча шинка
Цей рецепт домашньої курячої шинки вимагає деякої вправності для того, щоб позбавити тушку від шкіри без великих втрат, але результат вас порадує.
Інгредієнти:
Приготування
Акуратно знімаємо шкіру з курки: робимо глибокий надріз вздовж хребта, відокремлюємо і знімаємо шкіру з тушки. Шкіру потрібно підрізати, щоб її можна було розкласти на столі. Знімаємо внутрішній жир. Куряче м'ясо дрібно ріжемо. Гриби дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі. Змішуємо смажені гриби і курку, солимо, перчимо, додаємо приправи за смаком. Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси. Розкладаємо зняту шкіру на харчову плівку зовнішньої стороною вниз, намагаючись максимально наблизити до прямокутника, надрізані краю шкурки складаємо внапуск. У центр кладемо м'ясо і злегка притискаємо. Загортаємо м'ясо в шкіру рулетом. Піднявши плівку, переносимо майбутню шинку на змащену олією фольгу, швом донизу. Загортаємо, укладаємо в форму, трохи притискаємо. Розігріваємо духовку до 180-200 градусів і запікаємо 15 години. Діставши шинку з духовки, даємо їй охолонути, зверху ставимо не дуже великий вантаж і прибираємо в холодильник на ніч. Перед подачею нарізаємо домашню шинку тонкими скибочками.
Куряча шинка в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Розрізаємо стегенця на стегенця і гомілку, складаємо в чашу мультиварки. Болгарський перець і цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на тертці. Всі овочі додаємо до м'яса, перчимо і солимо. Готуємо в режимі «Гасіння» 15 години. Коли м'ясо готове, виймаємо його з чаші і знімаємо з кістки. Нарізаємо і кладемо назад у каструлю. Включаємо ту ж програму ще на 15 години. Потім висипаємо пакет сухого желатину, все дуже добре змішуємо і прибираємо в холодильник, даємо застигнути.
Куряча шинка
Інгредієнти:
Приготування
Зрізаємо м'ясо з кісток, знімаємо шкіру. Ріжемо м'ясо на шматочки, додаємо подрібнений часник, солимо, перчимо (в якості добавки можуть бути горіхи, гриби, паприка, чорнослив, оливки і т. д.), всипаємо пакетик желатину і все ретельно перемішуємо. У чисто вимитий і висушений пакет з-під молока або соку складаємо м'ясо, зверху загорнути харчовою плівкою. У велику каструлю наливаємо воду, ставимо пакет в каструлю, рівень води повинен співпасти з рівнем м'яса в коробці. Готуємо на середньому вогні 15 години. Після цього ставимо пакет з м'ясом на холод.
Готову шинку можна подавати в сандвичах, канапе, або в складі салатів з шинкою і огірками , наприклад.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат зі свинячим язиком
Якщо ви хочете приготувати ситний салат, то радимо вам почитати цю статтю. У ній описані рецепти створення салатів зі свинячого язика. Кожен з них
Рулет зі скумбрії
Рулет зі скумбрії - чудова закуска на святковий або фуршетний стіл. Приготувати таке ласощі не складе особливої праці. Пропонуємо вам кілька простих
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
Шинка в домашніх умовах
Що ви їсте на сніданок? Втім, це неважливо. Погодьтеся, що іноді хочеться побалувати себе бутербродами з свіженького хліба, масла і, звичайно ж,
Сирний рулет
Рулет - це чудова закуска, яка прикрасить будь-який стіл, хоч і святковий, хоч повсякденний. Він може бути солодкий, м'ясний, овочевий. І сьогодні ми
Галантин з курки в мультиварці
Галантин - це блюдо схоже на наше холодець, адже в кінці приготування його обов'язкове заливають тонким шаром желатину. І сьогодні мова піде про