Бажання порадувати сім'ю яким-небудь смачним м'ясним делікатесом не завжди можна задовольнити магазинними продуктами. Найчастіше, на жаль, якість залишає бажати кращого. Але це не привід відмовляти собі в задоволенні. В домашніх умовах можна приготувати, наприклад, курячу шинку.
Домашня куряча шинка
Цей рецепт домашньої курячої шинки вимагає деякої вправності для того, щоб позбавити тушку від шкіри без великих втрат, але результат вас порадує.
Інгредієнти: курка - 1 шт.; гриби (печериці) - 200 р. Приготування Акуратно знімаємо шкіру з курки: робимо глибокий надріз вздовж хребта, відокремлюємо і знімаємо шкіру з тушки. Шкіру потрібно підрізати, щоб її можна було розкласти на столі. Знімаємо внутрішній жир. Куряче м'ясо дрібно ріжемо. Гриби дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі. Змішуємо смажені гриби і курку, солимо, перчимо, додаємо приправи за смаком. Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси. Розкладаємо зняту шкіру на харчову плівку зовнішньої стороною вниз, намагаючись максимально наблизити до прямокутника, надрізані краю шкурки складаємо внапуск. У центр кладемо м'ясо і злегка притискаємо. Загортаємо м'ясо в шкіру рулетом. Піднявши плівку, переносимо майбутню шинку на змащену олією фольгу, швом донизу. Загортаємо, укладаємо в форму, трохи притискаємо. Розігріваємо духовку до 180-200 градусів і запікаємо 15 години. Діставши шинку з духовки, даємо їй охолонути, зверху ставимо не дуже великий вантаж і прибираємо в холодильник на ніч. Перед подачею нарізаємо домашню шинку тонкими скибочками.
Куряча шинка в мультиварці
Інгредієнти: курячі стегенця - 3 шт.; перець болгарський - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; сухий желатин - 10 р. Приготування Розрізаємо стегенця на стегенця і гомілку, складаємо в чашу мультиварки. Болгарський перець і цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на тертці. Всі овочі додаємо до м'яса, перчимо і солимо. Готуємо в режимі «Гасіння» 15 години. Коли м'ясо готове, виймаємо його з чаші і знімаємо з кістки. Нарізаємо і кладемо назад у каструлю. Включаємо ту ж програму ще на 15 години. Потім висипаємо пакет сухого желатину, все дуже добре змішуємо і прибираємо в холодильник, даємо застигнути.
Куряча шинка
Інгредієнти: курка - 1 шт.; желатин - 1 пакетик. Приготування Зрізаємо м'ясо з кісток, знімаємо шкіру. Ріжемо м'ясо на шматочки, додаємо подрібнений часник, солимо, перчимо (в якості добавки можуть бути горіхи, гриби, паприка, чорнослив, оливки і т. д.), всипаємо пакетик желатину і все ретельно перемішуємо. У чисто вимитий і висушений пакет з-під молока або соку складаємо м'ясо, зверху загорнути харчовою плівкою. У велику каструлю наливаємо воду, ставимо пакет в каструлю, рівень води повинен співпасти з рівнем м'яса в коробці. Готуємо на середньому вогні 15 години. Після цього ставимо пакет з м'ясом на холод.
Готову шинку можна подавати в сандвичах, канапе, або в складі салатів з шинкою і огірками , наприклад.