Галантин - давнє французьке блюдо, що готується на основі прокрученного м'яса, спецій і яєць. Фарш зазвичай акуратно спресовують і залишають до повного застигання. Готове блюдо нагадує на вигляд просту ковбасу, однак має більш багатим смаком. У цій статті ми приділимо увагу тому, як приготувати галантин з індички.
Рецепт галантина з індички
Інгредієнти: індичка - 1 шт. (вагою 3-35 кг); ріпчаста цибуля - 1 шт.; яйце - 2 шт.; яловичина (м'якоть) - 500 г; чебрець - 1-2 гілочки; сіль, перець; желатин - 20 г; сухе біле вино - 1/3 ст.; вершкове масло - 50 г; фісташки, очищені і обсмажені - 1 ст. Приготування Дрібну тушку індички повністю очищаємо від кісток. Отриману шкіру і м'ясо залишаємо цілими, зрізуючи лише філе. М'ясо з ніжок також зрізаємо, але в даному рецепті не використовуємо.
Філе ріжемо великими шматками і пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулею і яловичиною. Готовий фарш приправляємо сіллю, перцем і чебрецем. Додаємо до м'яса 1 яйце і вмішуємо вершкове масло. Додаємо фісташки.
Шкіру з залишками м'яса натираємо сіллю і збризкуємо білим вином. Залишаємо промаринуватися, накривши плівкою, 20-30 хвилин.
Мариновану шкіру кладемо м'ясом догори на великий шматок плівки. У центр шкірної оболонки кладемо начинку з фаршу і звертаємо шкіру конвертом за допомогою плівки. Додатково обертаємо галантин вафельним рушником, і кладемо все в каструлю з водою. Варимо блюдо 40 хвилин, після чого дістаємо і кладемо під прес на 10 годин. Спресований галантин кладемо у форму і заливаємо розведеним желатином. Залишаємо страву в холодильнику до повного застигання желатину, а після подаємо до столу.
Рецепт приготування галантина з індички
Інгредієнти: філе індички - 1 шт.; ніжка індички - 1 шт.; вершки (жирні) - 150 мл; сіль, перець; оливки; желатин; майонез. Приготування Філе індички надрізаємо не до кінця і відкриваємо на кшталт книжки. Відбиваємо отриманий пласт в рівномірний шар товщиною не більше 05 див. Солимо і перчимо.
Ніжку очищаємо від кістки і пропускаємо через м'ясорубку. Фарш змішуємо з вершками, сіллю, перцем і шматочками оливок. Викладаємо фарш в центр відбивною, розміщеної на аркуші плівки, і звертаємо ковбаскою. Варимо галантин 40-50 хвилин на слабкому вогні (без кипіння).
Желатин замочуємо згідно інструкції і змішуємо з домашнім майонезом . Готовою сумішшю змащуємо галантин і даємо йому повністю охолонути перед подачею.