Вернуться назад Распечатать

Рулети з желатином

Рулети з желатином
Чому б не перевести заливне у новий формат і не приготувати його у вигляді рулету? Готову закуску буде куди зручніше подати в порційному вигляді на банкетному столі, а готувати таке блюдо буде не складніше, ніж просте холодець.

Курячий рулет з желатином


Інгредієнти:

  • куряче філе - 400 г;

  • курячий окорочок - 3 шт.;

  • желатин - 20 г;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Куряче м'ясо відокремлюємо від жиру, жил, шкіри і кісток. Нарізаємо курятину невеликими шматками і складаємо в рукав для запікання. Туди ж відправляємо кілька пропущених через прес зубчиків часнику, а також сіль і перець. Засипаємо вміст рукава желатином і ретельно все перемішуємо. Щільно зав'язуємо рукав і надійно закріплюємо його спеціальною кліпсою. Кладемо курятину в довгасту форму для кексу і розміщуємо форму в каструлі наповненою киплячою водою (вода не повинна потрапляти в саму форму). Варимо м'ясо 15 години, після чого рукав виймаємо й даємо вмісту охолонути протягом ночі. На наступний день холодець можна буде подавати до столу.
    Аналогічним чином можна приготувати і м'ясний рулет з желатином. В якості основного інгредієнта можна вибрати свинину чи яловичину з невеликими прошарками жиру, щоб заливне вийшло більш соковитим.

    Рулет з оселедця з желатином


    Інгредієнти:

  • велика оселедець - 1 шт.;

  • желатин - 2 ст. ложки;

  • майонез - 80 г;

  • зелень - 1 пучок;

  • огірок свіжий - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.


  • Приготування
    Оселедець чистимо і поділяємо на два філе. З допомогою пінцета витягуємо з філе залишилися кісточки.
    Желатин залишаємо набрякнути у воді, дотримуючись вказівок інструкції на упаковці. У желатином розчині розбавляємо майонез. Овочі нарізаємо невеликими кубиками.
    Дно довгастої вистилаємо форму харчовою плівкою. Поверх плівки розміщуємо філе оселедця і заливаємо її майонезно-желатинової
    Рулети з желатином
    сумішшю, зверху викладаємо нарізаний огірок, зелень і перець. Накриваємо блюдо другим рибним філе і щільно загорнути рибину плівкою, намагаючись при цьому не забруднити майонезній сумішшю зовнішню поверхню оселедця. Ставимо закуску в холодильник до повного застигання желатинового шару, після чого акуратно знімаємо плівку, зчищають надлишки желатинової суміші з поверхні і рибку нарізаємо порційними шматками.
    До речі, не обов'язково використовувати для приготування лише оселедець, її можна легко замінити будь рибою, приготувавши, наприклад, рулет зі скумбрії з желатином.