Чому б не перевести заливне у новий формат і не приготувати його у вигляді рулету? Готову закуску буде куди зручніше подати в порційному вигляді на банкетному столі, а готувати таке блюдо буде не складніше, ніж просте холодець.
Курячий рулет з желатином
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; курячий окорочок - 3 шт.; желатин - 20 г; часник - 3-4 зубчики; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче м'ясо відокремлюємо від жиру, жил, шкіри і кісток. Нарізаємо курятину невеликими шматками і складаємо в рукав для запікання. Туди ж відправляємо кілька пропущених через прес зубчиків часнику, а також сіль і перець. Засипаємо вміст рукава желатином і ретельно все перемішуємо. Щільно зав'язуємо рукав і надійно закріплюємо його спеціальною кліпсою. Кладемо курятину в довгасту форму для кексу і розміщуємо форму в каструлі наповненою киплячою водою (вода не повинна потрапляти в саму форму). Варимо м'ясо 15 години, після чого рукав виймаємо й даємо вмісту охолонути протягом ночі. На наступний день холодець можна буде подавати до столу.
Аналогічним чином можна приготувати і м'ясний рулет з желатином. В якості основного інгредієнта можна вибрати свинину чи яловичину з невеликими прошарками жиру, щоб заливне вийшло більш соковитим.
Рулет з оселедця з желатином
Інгредієнти: велика оселедець - 1 шт.; желатин - 2 ст. ложки; майонез - 80 г; зелень - 1 пучок; огірок свіжий - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт. Приготування Оселедець чистимо і поділяємо на два філе. З допомогою пінцета витягуємо з філе залишилися кісточки.
Желатин залишаємо набрякнути у воді, дотримуючись вказівок інструкції на упаковці. У желатином розчині розбавляємо майонез. Овочі нарізаємо невеликими кубиками.
Дно довгастої вистилаємо форму харчовою плівкою. Поверх плівки розміщуємо філе оселедця і заливаємо її майонезно-желатинової
сумішшю, зверху викладаємо нарізаний огірок, зелень і перець. Накриваємо блюдо другим рибним філе і щільно загорнути рибину плівкою, намагаючись при цьому не забруднити майонезній сумішшю зовнішню поверхню оселедця. Ставимо закуску в холодильник до повного застигання желатинового шару, після чого акуратно знімаємо плівку, зчищають надлишки желатинової суміші з поверхні і рибку нарізаємо порційними шматками.
До речі, не обов'язково використовувати для приготування лише оселедець, її можна легко замінити будь рибою, приготувавши, наприклад, рулет зі скумбрії з желатином.