Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Холодець з риби

Холодець з риби

22-03-2015, 08:09
21 359
Холодець з риби
Заливне в народі просто називають «Холодець». Готують його з м'ясом, з рибою, з птахом. Як приготувати холодець з риби, ми вам зараз і розповімо.

Рецепт холодцю з риби


Інгредієнти:

  • риба сом - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • яйця курячі - 1 шт.;

  • спеції, желатин - за смаком.


  • Приготування
    Очищену і випатрану рибу нарізаємо шматками. Опускаємо її в воду, додаємо очищені моркву і цибулю. Варимо 20 хвилин після закипання на помірному вогні. У процесі варіння не забуваємо знімати піну, яка утворилася.
    Після цього бульйон проціджуємо, потім знову опускаємо в нього рибу і варимо ще хвилин 30. Після цього рибу остаточно отримуємо, чистимо від кісточок і ділимо на невеликі шматочки. Розкладаємо їх з ємкостей, в яких буде застигати холодець. Яйце варимо круто, а потім ріжемо його кільцями. Так само чинимо і з морквою. Викладаємо підготовлені скибочки продуктів поверх риби.
    За бажанням також можна додати гілочки петрушки. Желатин розвести згідно інструкції. В якості рідини використовуємо рибний бульйон . Набряклу желатинову масу викладаємо в решті бульйон і залишаємо на 30-40 хвилин. Після цього проціджуємо. Ємності з рибою заливаємо желатиновою масою і ставимо в холодне місце до застигання.

    Холодець з риби в мультиварці


    Інгредієнти:

  • голови товстолоба - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • зелений горошок консервований - 100 г;

  • лавровий лист, сіль.


  • Приготування
    Голови риби гарненько промиваємо, видаляємо зябра і знову обполіскуємо їх. Викладаємо їх у чашу мультиварки, вливаємо воду, щоб голови були тільки покриті нею. Кришку мультиварки закриваємо і в режимі «Гасіння» варимо 60 хвилин. Після того, як прозвучить сигнал, опускаємо в чашу мультиварки очищені моркву і цибулю і в цьому ж режимі тушкуємо 1 годину. Після того, як пролунає другий сигнал, кладемо лавровий лист і додаємо за смаком сіль.
    Виймаємо овочі, цибулю можна викинути, він вже віддав всі свої смакові якості бульйону, а ось моркву нарізаємо кружальцями. Тепер за допомогою шумівки голови витягаємо, викладаємо їх на блюдо остигати. Бульйон проціджуємо, а остиглі голови розбираємо, відокремлюючи кістки від м'яса. Далі беремо невеликі ємності, на дно кожної укладаємо по кілька штучок зеленого горошку, з боків розміщуємо кружечки моркви, зверху кладемо рибу і заливаємо все це рибним бульйоном. Відправляємо формочки з холодцем з голови риби застигати в холодильник. Коли холодець з риби без желатину буде готовий, перевертаємо його на плоске блюдо і подаємо до столу.

    Як варити холодець з риби?


    Інгредієнти:

  • риба товстолобик - 1 кг;

  • цибуля - 1 шт.;

  • вода - 1 літр;

  • морква - 1 шт.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • перець чорний горошком - 4 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Товстолоба чистимо від луски, видаляємо зябра, відокремлюємо хвіст, голову, плавники, хребет. Філе нарізаємо шматочками, складаємо в каструлю, туди ж кидаємо і інші частини риби, включаючи і плавники і хвіст, і голову. Заливаємо рибу водою і варимо до готовності. Води не повинно бути
    Холодець з риби
    занадто багато, риба повинна бути покрита рідиною. Коли бульйон закипить, зменшуємо вогонь і знімаємо піну. Кидаємо в каструлю з рибою очищені цибулю, моркву, чорний перець горошком, лавровий лист і солимо за смаком. Варимо до готовності. Після цього рибу і овочі витягаємо, а бульйон проціджують.
    В ідеалі желатин не потрібен, холодець повинен застигнути і без нього. Але якщо ми хочемо перестрахуватися і бути точно впевненими, що все вийде, то можна додати желатин. Для цього 1 пакетик (15 г) розводимо по інструкції, розчиняємо його в рибному бульйоні. Рибне філе і овочі розкладаємо по тарілках, зверху заливаємо їх бульйоном і на 2-3 години прибираємо в холодне місце застигати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Холодець із судака - рецепт
    Холодець із судака - рецепт
    Холодець із судака - відмінне блюдо для святкового столу. Воно стане не тільки знатної закускою, але і оригінальною прикрасою. Адже зовнішній вигляд
    Заливне з риби
    Заливне з риби
    Заливне з риби - це популярний святкове блюдо, яке дісталося нам з радянських часів. Його приготувати не так складно, як здається на перший погляд,
    Заливне з коропа
    Заливне з коропа
    Заливне - це холодна закуска, що нагадує холодець, знайома нам ще з радянських часів. Її готують з м'яса, так і з риби. І зараз ми поділимося з вами
    Холодець з індички - рецепт
    Холодець з індички - рецепт
    Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
    Рецепт холодцю зі свинини
    Рецепт холодцю зі свинини
    Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.
    Холодець в скороварці - рецепт
    Холодець в скороварці - рецепт
    Холодець - одне з найулюбленіших страв на нашому столі. Правда, найчастіше його приготування займає багато часу, так як варити м'ясо доводиться в