Холодець з риби

Рецепт холодцю з риби
Інгредієнти:
Приготування
Очищену і випатрану рибу нарізаємо шматками. Опускаємо її в воду, додаємо очищені моркву і цибулю. Варимо 20 хвилин після закипання на помірному вогні. У процесі варіння не забуваємо знімати піну, яка утворилася.
Після цього бульйон проціджуємо, потім знову опускаємо в нього рибу і варимо ще хвилин 30. Після цього рибу остаточно отримуємо, чистимо від кісточок і ділимо на невеликі шматочки. Розкладаємо їх з ємкостей, в яких буде застигати холодець. Яйце варимо круто, а потім ріжемо його кільцями. Так само чинимо і з морквою. Викладаємо підготовлені скибочки продуктів поверх риби.
За бажанням також можна додати гілочки петрушки. Желатин розвести згідно інструкції. В якості рідини використовуємо рибний бульйон . Набряклу желатинову масу викладаємо в решті бульйон і залишаємо на 30-40 хвилин. Після цього проціджуємо. Ємності з рибою заливаємо желатиновою масою і ставимо в холодне місце до застигання.
Холодець з риби в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Голови риби гарненько промиваємо, видаляємо зябра і знову обполіскуємо їх. Викладаємо їх у чашу мультиварки, вливаємо воду, щоб голови були тільки покриті нею. Кришку мультиварки закриваємо і в режимі «Гасіння» варимо 60 хвилин. Після того, як прозвучить сигнал, опускаємо в чашу мультиварки очищені моркву і цибулю і в цьому ж режимі тушкуємо 1 годину. Після того, як пролунає другий сигнал, кладемо лавровий лист і додаємо за смаком сіль.
Виймаємо овочі, цибулю можна викинути, він вже віддав всі свої смакові якості бульйону, а ось моркву нарізаємо кружальцями. Тепер за допомогою шумівки голови витягаємо, викладаємо їх на блюдо остигати. Бульйон проціджуємо, а остиглі голови розбираємо, відокремлюючи кістки від м'яса. Далі беремо невеликі ємності, на дно кожної укладаємо по кілька штучок зеленого горошку, з боків розміщуємо кружечки моркви, зверху кладемо рибу і заливаємо все це рибним бульйоном. Відправляємо формочки з холодцем з голови риби застигати в холодильник. Коли холодець з риби без желатину буде готовий, перевертаємо його на плоске блюдо і подаємо до столу.
Як варити холодець з риби?
Інгредієнти:
Приготування
Товстолоба чистимо від луски, видаляємо зябра, відокремлюємо хвіст, голову, плавники, хребет. Філе нарізаємо шматочками, складаємо в каструлю, туди ж кидаємо і інші частини риби, включаючи і плавники і хвіст, і голову. Заливаємо рибу водою і варимо до готовності. Води не повинно бути

В ідеалі желатин не потрібен, холодець повинен застигнути і без нього. Але якщо ми хочемо перестрахуватися і бути точно впевненими, що все вийде, то можна додати желатин. Для цього 1 пакетик (15 г) розводимо по інструкції, розчиняємо його в рибному бульйоні. Рибне філе і овочі розкладаємо по тарілках, зверху заливаємо їх бульйоном і на 2-3 години прибираємо в холодне місце застигати.
Рекомендуємо добрі рецепти

Холодець із судака - рецепт
Холодець із судака - відмінне блюдо для святкового столу. Воно стане не тільки знатної закускою, але і оригінальною прикрасою. Адже зовнішній вигляд

Заливне з риби
Заливне з риби - це популярний святкове блюдо, яке дісталося нам з радянських часів. Його приготувати не так складно, як здається на перший погляд,

Заливне з коропа
Заливне - це холодна закуска, що нагадує холодець, знайома нам ще з радянських часів. Її готують з м'яса, так і з риби. І зараз ми поділимося з вами

Холодець з індички - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним

Рецепт холодцю зі свинини
Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.

Холодець в скороварці - рецепт
Холодець - одне з найулюбленіших страв на нашому столі. Правда, найчастіше його приготування займає багато часу, так як варити м'ясо доводиться в