Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заливне з коропа

Заливне з коропа

22-03-2015, 08:51
4 169
Заливне з коропа
Заливне з коропа неодмінно сподобається всім, а особливо тим людям, які не вживають в їжу м'яса. Блюдо виходить дуже яскравим, насиченим і досить оригінальним. Ми хочемо навчити вас і розповісти, як приготувати холодець з коропа.

Рецепт холодцю з коропа


Інгредієнти:

  • цибулина - 2 шт.;

  • короп - 1 шт.;

  • перець болгарський - 3 шт.;

  • помідори - 3 шт.;

  • яєчний білок - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • вода - 15 л;

  • спеції;

  • желатин - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Карпа очищаємо, видаляємо нутрощі, кістки, розбираємо на 2 филейних шматочка, і промиваємо в проточній холодній воді. Потім голову і ікру кидаємо в каструлю з водою, додаємо крупно нарізані скибочками помідори і болгарський перчик. Варимо овочі 1 годину без кришки на помірному вогні. Готовий бульйон проціджуємо через сито, приправляємо червоним меленим перцем і сіллю. Заливаємо філе бульйоном і варимо 20 хвилин на помірному вогні.
    Поки риба готується, відварюємо круто яйця, остуджуємо їх, очищаємо і шаткуємо кружечками. Викладаємо рибу в глибоку ємність і даємо їй охолонути. Зверху прикрашаємо яйцем і шматочками болгарського перцю. Тепер збиваємо яєчні желточки з водою, виливаємо суміш у рибний бульйон , в якому готувався короп, і доводимо все до кипіння. Желатин розвести в холодній воді, вводимо в бульйон і ретельно перемішуємо. Приготовану суміш проціджують і переливаємо в ємність з рибою. Страва з заливним прибираємо приблизно на 7 годин на холод і подаємо на стіл, коли желе повністю застигне.

    Заливна риба з коропа


    Інгредієнти:

  • буряк - 400 г;

  • короп - 1 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • желатин - 1 ч. ложка;

  • цибулиння;

  • хрін - за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Карпа очищаємо і ріжемо на кілька частин. Цибуля обробляємо, шаткуємо, а буряк і моркву подрібнюємо кружечками. У велику ємність викладаємо шарами овочі, шматки риби і цибулиння.
    Заливне з коропа
    Заливаємо гарячою водою, кип'ятимо і варимо на слабенькому вогні. У процесі приготування додаємо за смаком сіль і цукор. Варимо не менше години, періодично підливаючи воду і стежачи, щоб карпо не розвалився.
    Далі акуратно виймаємо всі інгредієнти з каструлі. Желатин замочуємо у воді, змішуємо його з невеликою кількістю бульйону і проціджуємо. На спеціальне рибне блюдо викладаємо всі шматки рибки, між карпом прокладаємо буряк, морква, заливаємо до середини бульйоном, остуджуємо і прибираємо на 3 години в холодильник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Короп у сметані
    Короп у сметані
    Риба - дуже корисний і поживних продукт, а тому готувати її потрібно хоча б раз на тиждень. Це не тільки підтримає ваш організм у тонусі, але й
    Холодець із судака - рецепт
    Холодець із судака - рецепт
    Холодець із судака - відмінне блюдо для святкового столу. Воно стане не тільки знатної закускою, але і оригінальною прикрасою. Адже зовнішній вигляд
    Як приготувати коропа?
    Як приготувати коропа?
    Багато дієтологи вже давно говорять про користь риби для нашого харчування. Вона повинна бути на нашому столі як можна частіше. І сьогоднішня наша
    Риба, тушкована в горщику
    Риба, тушкована в горщику
    Риба, тушкована в горщиках - неймовірно смачне і корисне страву, яка неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. А приготувати його досить
    Холодець з риби
    Холодець з риби
    Холодець - це смачне холодець, яке готують з м'яса, птиці, риби. Ми розглянемо останній варіант створення його з риби. Це оригінальне блюдо, звичайно
    Короп в мультиварці
    Короп в мультиварці
    Готувати в мультиварці можна не тільки м'ясо, гарніри, каші, але і рибу, наприклад, коропа. Часу це заняття займе зовсім небагато, а смачна вечеря