Заливне з коропа
Заливне з коропа неодмінно сподобається всім, а особливо тим людям, які не вживають в їжу м'яса. Блюдо виходить дуже яскравим, насиченим і досить оригінальним. Ми хочемо навчити вас і розповісти, як приготувати холодець з коропа.
Інгредієнти:
цибулина - 2 шт.;
короп - 1 шт.;
перець болгарський - 3 шт.;
помідори - 3 шт.;
яєчний білок - 2 шт.;
яйце - 2 шт.;
вода - 15 л;
спеції;
желатин - 1 ч. ложка.
Приготування
Карпа очищаємо, видаляємо нутрощі, кістки, розбираємо на 2 филейних шматочка, і промиваємо в проточній холодній воді. Потім голову і ікру кидаємо в каструлю з водою, додаємо крупно нарізані скибочками помідори і болгарський перчик. Варимо овочі 1 годину без кришки на помірному вогні. Готовий бульйон проціджуємо через сито, приправляємо червоним меленим перцем і сіллю. Заливаємо філе бульйоном і варимо 20 хвилин на помірному вогні.
Поки риба готується, відварюємо круто яйця, остуджуємо їх, очищаємо і шаткуємо кружечками. Викладаємо рибу в глибоку ємність і даємо їй охолонути. Зверху прикрашаємо яйцем і шматочками болгарського перцю. Тепер збиваємо яєчні желточки з водою, виливаємо суміш у рибний бульйон , в якому готувався короп, і доводимо все до кипіння. Желатин розвести в холодній воді, вводимо в бульйон і ретельно перемішуємо. Приготовану суміш проціджують і переливаємо в ємність з рибою. Страва з заливним прибираємо приблизно на 7 годин на холод і подаємо на стіл, коли желе повністю застигне.
Інгредієнти:
буряк - 400 г;
короп - 1 шт.;
цибулина - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
желатин - 1 ч. ложка;
цибулиння;
хрін - за смаком;
спеції.
Приготування
Карпа очищаємо і ріжемо на кілька частин. Цибуля обробляємо, шаткуємо, а буряк і моркву подрібнюємо кружечками. У велику ємність викладаємо шарами овочі, шматки риби і цибулиння. Заливаємо гарячою водою, кип'ятимо і варимо на слабенькому вогні. У процесі приготування додаємо за смаком сіль і цукор. Варимо не менше години, періодично підливаючи воду і стежачи, щоб карпо не розвалився.
Далі акуратно виймаємо всі інгредієнти з каструлі. Желатин замочуємо у воді, змішуємо його з невеликою кількістю бульйону і проціджуємо. На спеціальне рибне блюдо викладаємо всі шматки рибки, між карпом прокладаємо буряк, морква, заливаємо до середини бульйоном, остуджуємо і прибираємо на 3 години в холодильник.
Рецепт холодцю з коропа
Інгредієнти:
Приготування
Карпа очищаємо, видаляємо нутрощі, кістки, розбираємо на 2 филейних шматочка, і промиваємо в проточній холодній воді. Потім голову і ікру кидаємо в каструлю з водою, додаємо крупно нарізані скибочками помідори і болгарський перчик. Варимо овочі 1 годину без кришки на помірному вогні. Готовий бульйон проціджуємо через сито, приправляємо червоним меленим перцем і сіллю. Заливаємо філе бульйоном і варимо 20 хвилин на помірному вогні.
Поки риба готується, відварюємо круто яйця, остуджуємо їх, очищаємо і шаткуємо кружечками. Викладаємо рибу в глибоку ємність і даємо їй охолонути. Зверху прикрашаємо яйцем і шматочками болгарського перцю. Тепер збиваємо яєчні желточки з водою, виливаємо суміш у рибний бульйон , в якому готувався короп, і доводимо все до кипіння. Желатин розвести в холодній воді, вводимо в бульйон і ретельно перемішуємо. Приготовану суміш проціджують і переливаємо в ємність з рибою. Страва з заливним прибираємо приблизно на 7 годин на холод і подаємо на стіл, коли желе повністю застигне.
Заливна риба з коропа
Інгредієнти:
Приготування
Карпа очищаємо і ріжемо на кілька частин. Цибуля обробляємо, шаткуємо, а буряк і моркву подрібнюємо кружечками. У велику ємність викладаємо шарами овочі, шматки риби і цибулиння. Заливаємо гарячою водою, кип'ятимо і варимо на слабенькому вогні. У процесі приготування додаємо за смаком сіль і цукор. Варимо не менше години, періодично підливаючи воду і стежачи, щоб карпо не розвалився.
Далі акуратно виймаємо всі інгредієнти з каструлі. Желатин замочуємо у воді, змішуємо його з невеликою кількістю бульйону і проціджуємо. На спеціальне рибне блюдо викладаємо всі шматки рибки, між карпом прокладаємо буряк, морква, заливаємо до середини бульйоном, остуджуємо і прибираємо на 3 години в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Короп у сметані
Риба - дуже корисний і поживних продукт, а тому готувати її потрібно хоча б раз на тиждень. Це не тільки підтримає ваш організм у тонусі, але й
Холодець із судака - рецепт
Холодець із судака - відмінне блюдо для святкового столу. Воно стане не тільки знатної закускою, але і оригінальною прикрасою. Адже зовнішній вигляд
Як приготувати коропа?
Багато дієтологи вже давно говорять про користь риби для нашого харчування. Вона повинна бути на нашому столі як можна частіше. І сьогоднішня наша
Риба, тушкована в горщику
Риба, тушкована в горщиках - неймовірно смачне і корисне страву, яка неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. А приготувати його досить
Холодець з риби
Холодець - це смачне холодець, яке готують з м'яса, птиці, риби. Ми розглянемо останній варіант створення його з риби. Це оригінальне блюдо, звичайно
Короп в мультиварці
Готувати в мультиварці можна не тільки м'ясо, гарніри, каші, але і рибу, наприклад, коропа. Часу це заняття займе зовсім небагато, а смачна вечеря