Короп у сметані

Як приготувати коропа в сметані?
Запечена риба завжди вважалася корисної та дієтичної, вона зберігає свої неповторні смакові властивості. Але, якщо ви любите смажену рибу, то без остраху смажте карпа - він набуде більш соковитий смак. Попередньо обов'язково добре почистіть рибу, видаліть зябра і очі, випатрайте від кишок і промийте. Якщо ваша рибка важить більше кілограма, то краще готувати її не цілком, а обробити на порційні шматочки. Невеликого карпа запікайте цілком, в такому випадку, можна подати його на стіл як центральне блюдо. Сметану можете використовувати як у вигляді соусу і залити нею карпа перед закінченням приготування, так і в якості маринаду для риби.
Запечений короп у сметані
Короп в духовці зі сметаною - корисне і смачне блюдо, а приготоване цілком - завжди красиве. Ви можете подати його навіть на святковий стіл. До речі, запекти таку рибу можна і в фользі, а в кінці приготування розкрити, щоб отримати підсмажену кірочку.
Інгредієнти:
Приготування
Коропа почистити, добре промити, потім обмазати зсередини і зовні майонезом, змішаним із сіллю, чорним перцем і соком лимона. Залишити на годину просочуватися. Цибулю нарізати півкільцями, посолити і залишити на кілька хвилин в мисці. На сковороді підсмажити цибулю до золотистої скоринки, додати сметану, борошно і трохи тушкувати. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо запікатися карпа. Як тільки зарум'яниться, поливають сметанним соусом і відправляємо назад в духовку. Готуємо рибу до золотистої скоринки соусу. Подавайте коропа під сметаною, прикрасивши кружечками лимона і зеленню.
Короп смажений в сметані
Рецепт короп у сметані досить простий. До речі, якщо ви купите вже почищену рибу, то час приготування значно скоротиться.
Інгредієнти:
Приготування
Коропа почистити, випатрати, вимити і нарізати порційними шматочками. Посолити, поперчити і відставити приблизно на 15 хвилин. Збити в тарілці яйця, кожен шматочок риби вмочити в яйце, обваляти в мелених сухарях і посмажити з усіх боків на розігрітій сковороді. Потім залити короп сметаною і один раз закип'ятити. Готового коропа зі сметаною, посипати дрібно нарізаною зеленню і подавати на стіл.
Короп тушкований в сметані - рецепт
Загасити карпа ви може навіть перебуваючи на природі, на риболовлі, тим самим відразу випробувавши свіжий улов. Візьміть замість каструлі казанок і на багатті влаштуйте бенкет, приготувавши короп у сметані.
Інгредієнти:

Приготування
Коропа почистити, випатрати, ретельно промити. На дно каструлі (або казанка) покласти нарізану кружечками моркву, цибулю і зелень петрушки. Зверху - порційні шматочки коропа, налити 1 склянку води і тушкувати близько 10 хвилин. Потім додати до риби вершкове масло, сметану і тушкувати на невеликому вогні під кришкою близько години. Обов'язково стежте, щоб карпо не пригорів.
Рекомендуємо добрі рецепти

Фарширований короп - рецепт
Фарширувати коропа можна різними способами. Перший - просто почистити рибу, а потім начинити її рисом з овочами. Другий - повністю вичистити карпа,

Як приготувати коропа?
Багато дієтологи вже давно говорять про користь риби для нашого харчування. Вона повинна бути на нашому столі як можна частіше. І сьогоднішня наша

Короп в духовці - рецепт
Короп - дуже смачна риба. Варіантів її приготування досить багато, але найбільш популярними є запікання риби на подушці з цибулі зі сметаною, лимоном

Заливне з коропа
Заливне - це холодна закуска, що нагадує холодець, знайома нам ще з радянських часів. Її готують з м'яса, так і з риби. І зараз ми поділимося з вами

Короп у фользі в духовці
Короп - прісноводна риба, яка славиться своїм ніжним смаком і безліччю дрібних кісток. Саме через велику кількість кісточок короп не підійде в якості

Короп в мультиварці
Готувати в мультиварці можна не тільки м'ясо, гарніри, каші, але і рибу, наприклад, коропа. Часу це заняття займе зовсім небагато, а смачна вечеря