Короп у сметані
Любителі риби знають, що короп - риба корисна, поживна. Ну а якщо ви ще й рибалка, то похвалитися своїм уловом і порадувати сім'ю і друзів смачним коропом просто зобов'язані. Спробуйте приготувати коропа в сметані - посмажте або запечіть, можете і згасити, будь-який рецепт хороший, зіпсувати карпа практично неможливо.
Запечена риба завжди вважалася корисної та дієтичної, вона зберігає свої неповторні смакові властивості. Але, якщо ви любите смажену рибу, то без остраху смажте карпа - він набуде більш соковитий смак. Попередньо обов'язково добре почистіть рибу, видаліть зябра і очі, випатрайте від кишок і промийте. Якщо ваша рибка важить більше кілограма, то краще готувати її не цілком, а обробити на порційні шматочки. Невеликого карпа запікайте цілком, в такому випадку, можна подати його на стіл як центральне блюдо. Сметану можете використовувати як у вигляді соусу і залити нею карпа перед закінченням приготування, так і в якості маринаду для риби.
Короп в духовці зі сметаною - корисне і смачне блюдо, а приготоване цілком - завжди красиве. Ви можете подати його навіть на святковий стіл. До речі, запекти таку рибу можна і в фользі, а в кінці приготування розкрити, щоб отримати підсмажену кірочку.
Інгредієнти:
короп - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
майонез - за смаком;
сметана - 300 г;
борошно - 2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
лимон, зелень - за смаком.
Приготування
Коропа почистити, добре промити, потім обмазати зсередини і зовні майонезом, змішаним із сіллю, чорним перцем і соком лимона. Залишити на годину просочуватися. Цибулю нарізати півкільцями, посолити і залишити на кілька хвилин в мисці. На сковороді підсмажити цибулю до золотистої скоринки, додати сметану, борошно і трохи тушкувати. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо запікатися карпа. Як тільки зарум'яниться, поливають сметанним соусом і відправляємо назад в духовку. Готуємо рибу до золотистої скоринки соусу. Подавайте коропа під сметаною, прикрасивши кружечками лимона і зеленню.
Рецепт короп у сметані досить простий. До речі, якщо ви купите вже почищену рибу, то час приготування значно скоротиться.
Інгредієнти:
короп - 1 шт.;
сухарі мелені - 3-4 ст. ложки;
яйце - 2 шт.;
сметана - 1/2 склянки;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
зелень - за смаком.
Приготування
Коропа почистити, випатрати, вимити і нарізати порційними шматочками. Посолити, поперчити і відставити приблизно на 15 хвилин. Збити в тарілці яйця, кожен шматочок риби вмочити в яйце, обваляти в мелених сухарях і посмажити з усіх боків на розігрітій сковороді. Потім залити короп сметаною і один раз закип'ятити. Готового коропа зі сметаною, посипати дрібно нарізаною зеленню і подавати на стіл.
Загасити карпа ви може навіть перебуваючи на природі, на риболовлі, тим самим відразу випробувавши свіжий улов. Візьміть замість каструлі казанок і на багатті влаштуйте бенкет, приготувавши короп у сметані.
Інгредієнти:
короп (близько 1 кг) - 1 шт.;
масло вершкове - 50 г;
сметана - 150 г;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
зелень - за смаком.
Приготування
Коропа почистити, випатрати, ретельно промити. На дно каструлі (або казанка) покласти нарізану кружечками моркву, цибулю і зелень петрушки. Зверху - порційні шматочки коропа, налити 1 склянку води і тушкувати близько 10 хвилин. Потім додати до риби вершкове масло, сметану і тушкувати на невеликому вогні під кришкою близько години. Обов'язково стежте, щоб карпо не пригорів.
Як приготувати коропа в сметані?
Запечена риба завжди вважалася корисної та дієтичної, вона зберігає свої неповторні смакові властивості. Але, якщо ви любите смажену рибу, то без остраху смажте карпа - він набуде більш соковитий смак. Попередньо обов'язково добре почистіть рибу, видаліть зябра і очі, випатрайте від кишок і промийте. Якщо ваша рибка важить більше кілограма, то краще готувати її не цілком, а обробити на порційні шматочки. Невеликого карпа запікайте цілком, в такому випадку, можна подати його на стіл як центральне блюдо. Сметану можете використовувати як у вигляді соусу і залити нею карпа перед закінченням приготування, так і в якості маринаду для риби.
Запечений короп у сметані
Короп в духовці зі сметаною - корисне і смачне блюдо, а приготоване цілком - завжди красиве. Ви можете подати його навіть на святковий стіл. До речі, запекти таку рибу можна і в фользі, а в кінці приготування розкрити, щоб отримати підсмажену кірочку.
Інгредієнти:
Приготування
Коропа почистити, добре промити, потім обмазати зсередини і зовні майонезом, змішаним із сіллю, чорним перцем і соком лимона. Залишити на годину просочуватися. Цибулю нарізати півкільцями, посолити і залишити на кілька хвилин в мисці. На сковороді підсмажити цибулю до золотистої скоринки, додати сметану, борошно і трохи тушкувати. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо запікатися карпа. Як тільки зарум'яниться, поливають сметанним соусом і відправляємо назад в духовку. Готуємо рибу до золотистої скоринки соусу. Подавайте коропа під сметаною, прикрасивши кружечками лимона і зеленню.
Короп смажений в сметані
Рецепт короп у сметані досить простий. До речі, якщо ви купите вже почищену рибу, то час приготування значно скоротиться.
Інгредієнти:
Приготування
Коропа почистити, випатрати, вимити і нарізати порційними шматочками. Посолити, поперчити і відставити приблизно на 15 хвилин. Збити в тарілці яйця, кожен шматочок риби вмочити в яйце, обваляти в мелених сухарях і посмажити з усіх боків на розігрітій сковороді. Потім залити короп сметаною і один раз закип'ятити. Готового коропа зі сметаною, посипати дрібно нарізаною зеленню і подавати на стіл.
Короп тушкований в сметані - рецепт
Загасити карпа ви може навіть перебуваючи на природі, на риболовлі, тим самим відразу випробувавши свіжий улов. Візьміть замість каструлі казанок і на багатті влаштуйте бенкет, приготувавши короп у сметані.
Інгредієнти:
Приготування
Коропа почистити, випатрати, ретельно промити. На дно каструлі (або казанка) покласти нарізану кружечками моркву, цибулю і зелень петрушки. Зверху - порційні шматочки коропа, налити 1 склянку води і тушкувати близько 10 хвилин. Потім додати до риби вершкове масло, сметану і тушкувати на невеликому вогні під кришкою близько години. Обов'язково стежте, щоб карпо не пригорів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фарширований короп - рецепт
Фарширувати коропа можна різними способами. Перший - просто почистити рибу, а потім начинити її рисом з овочами. Другий - повністю вичистити карпа,
Як приготувати коропа?
Багато дієтологи вже давно говорять про користь риби для нашого харчування. Вона повинна бути на нашому столі як можна частіше. І сьогоднішня наша
Короп в духовці - рецепт
Короп - дуже смачна риба. Варіантів її приготування досить багато, але найбільш популярними є запікання риби на подушці з цибулі зі сметаною, лимоном
Заливне з коропа
Заливне - це холодна закуска, що нагадує холодець, знайома нам ще з радянських часів. Її готують з м'яса, так і з риби. І зараз ми поділимося з вами
Короп у фользі в духовці
Короп - прісноводна риба, яка славиться своїм ніжним смаком і безліччю дрібних кісток. Саме через велику кількість кісточок короп не підійде в якості
Короп в мультиварці
Готувати в мультиварці можна не тільки м'ясо, гарніри, каші, але і рибу, наприклад, коропа. Часу це заняття займе зовсім небагато, а смачна вечеря