Фарширований короп - рецепт
М'ясо коропа не тільки дуже корисна, поживна, але і відрізняється чудовим смаком, чудовим ароматом і незвичайною ніжністю. Його можна приготувати по-різному, але особливо гарний, короп в запеченому, смаженому і фаршированому вигляді. Давайте розглянемо з вами кілька вишуканих рецептів приготування фаршированого коропа, які обов'язково прикрасять ваш стіл і піднімуть всім настрій.
Інгредієнти:
тушка карпа - 25 кг;
рис - 05 склянки;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
перець болгарський - 1 шт.;
зелень кропу - 50 г;
сіль, спеції для риби - на смак;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Для приготування фаршированого коропа насамперед потрібно зробити начинку. Для цього беремо рис, гарненько промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Чистимо цибулю та нарізаємо разом з болгарським перцем дрібними кубиками. Обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору цибулі і м'якості перцю. Додаємо обжарку до рису і гарненько перемішуємо.
Як правильно фарширувати карпа? Отже, беремо тушку риби, потрошимо і ретельно промиваємо під холодною водою. Наповнюємо черевце коропа приготовленої рисовою начинкою, закріплюємо зубочистками і перетягуємо гарненько кулінарною ниткою. Потім гострим ножем робимо на рибі наскільки розрізів і натираємо з обох сторін сіллю і приправами. На деко кладемо лист фольги, потім викладаємо фаршированого коропа і загортаємо його. Відправляємо рибу в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо при 180°C приблизно 40 хвилин. Ось і все, короп фарширований рисом у фользі готовий! Видаляємо нитка, зубочистки і викладаємо його на блюдо. Прикрашаємо дрібно посіченою зеленню кропу і подаємо на стіл разом зі свіжими овочами.
Інгредієнти:
короп - 2 кг;
лимон - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
печериці - 500 г;
сметана - 100 мл;
сіль, спеції для риби - на смак.
Приготування
Беремо рибу чистимо, потрошимо і гарненько миємо. Потім натираємо її всередині і зовні лимонним соком, спеціями і сіллю. Залишаємо на 30 хвилин, щоб короп як слід замариновался. Не втрачаючи часу дарма, готуємо начинку. Для цього чистимо цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності. Потім додаємо терту моркву і подрібнені гриби. Все перемішуємо і смажимо на слабкому вогні 10 хвилин, постійно перемішуючи.
Черево карпа зсередини промазуємо гарненько сметаною і заповнюємо начинкою. Закріплюємо зубочистками або перетягуємо кулінарною ниткою. Потім гострим ножем робимо на рибі кілька надрізів і рясно змащуємо її залишилася сметаною. Викладаємо на деко і в деякі розрізи вставляємо часточки лимона.
Ставимо рибу в духовку приблизно на годину і запікаємо при температурі 180°C. Як бачите, рецепт фаршированого овочами коропа в духовці досить простий і не забирає багато часу.
Інгредієнти:
короп - 15 кг;
батон - 150 г;
молоко - 100 мл;
часник - 2 зубчики;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
волоські горіхи - 3 ст. ложки;
зелень петрушки;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Карпа чистимо, потрошимо і моєму. Акуратно знімаємо з риби всю шкіру так, щоб залишилася одна голова, відокремлюємо м'ясо. В результаті у вас повинен вийти «панчіх». М'ясо коропа перекручуємо через м'ясорубку, змішати з розмоченим в молоці батоном, дрібно порубаним луком і часником. Додаємо зелень петрушки і терті волоські горіхи. Все добре перемішуємо і заправляємо сіллю, перцем за смаком. Готовим фаршем наповнюємо наше рибу і ретельно зашиваємо кулінарною ниткою. Запікаємо в духовці приблизно 45 хвилин при температурі 200°C. Готову страву прикрашаємо зеленню і оливками. Приємного апетиту!
Короп, фарширований рисом
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування фаршированого коропа насамперед потрібно зробити начинку. Для цього беремо рис, гарненько промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Чистимо цибулю та нарізаємо разом з болгарським перцем дрібними кубиками. Обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору цибулі і м'якості перцю. Додаємо обжарку до рису і гарненько перемішуємо.
Як правильно фарширувати карпа? Отже, беремо тушку риби, потрошимо і ретельно промиваємо під холодною водою. Наповнюємо черевце коропа приготовленої рисовою начинкою, закріплюємо зубочистками і перетягуємо гарненько кулінарною ниткою. Потім гострим ножем робимо на рибі наскільки розрізів і натираємо з обох сторін сіллю і приправами. На деко кладемо лист фольги, потім викладаємо фаршированого коропа і загортаємо його. Відправляємо рибу в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо при 180°C приблизно 40 хвилин. Ось і все, короп фарширований рисом у фользі готовий! Видаляємо нитка, зубочистки і викладаємо його на блюдо. Прикрашаємо дрібно посіченою зеленню кропу і подаємо на стіл разом зі свіжими овочами.
Короп, фарширований овочами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Беремо рибу чистимо, потрошимо і гарненько миємо. Потім натираємо її всередині і зовні лимонним соком, спеціями і сіллю. Залишаємо на 30 хвилин, щоб короп як слід замариновался. Не втрачаючи часу дарма, готуємо начинку. Для цього чистимо цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності. Потім додаємо терту моркву і подрібнені гриби. Все перемішуємо і смажимо на слабкому вогні 10 хвилин, постійно перемішуючи.
Черево карпа зсередини промазуємо гарненько сметаною і заповнюємо начинкою. Закріплюємо зубочистками або перетягуємо кулінарною ниткою. Потім гострим ножем робимо на рибі кілька надрізів і рясно змащуємо її залишилася сметаною. Викладаємо на деко і в деякі розрізи вставляємо часточки лимона.
Ставимо рибу в духовку приблизно на годину і запікаємо при температурі 180°C. Як бачите, рецепт фаршированого овочами коропа в духовці досить простий і не забирає багато часу.
Короп, фарширований горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Карпа чистимо, потрошимо і моєму. Акуратно знімаємо з риби всю шкіру так, щоб залишилася одна голова, відокремлюємо м'ясо. В результаті у вас повинен вийти «панчіх». М'ясо коропа перекручуємо через м'ясорубку, змішати з розмоченим в молоці батоном, дрібно порубаним луком і часником. Додаємо зелень петрушки і терті волоські горіхи. Все добре перемішуємо і заправляємо сіллю, перцем за смаком. Готовим фаршем наповнюємо наше рибу і ретельно зашиваємо кулінарною ниткою. Запікаємо в духовці приблизно 45 хвилин при температурі 200°C. Готову страву прикрашаємо зеленню і оливками. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Короп у сметані
Риба - дуже корисний і поживних продукт, а тому готувати її потрібно хоча б раз на тиждень. Це не тільки підтримає ваш організм у тонусі, але й
Як приготувати коропа?
Багато дієтологи вже давно говорять про користь риби для нашого харчування. Вона повинна бути на нашому столі як можна частіше. І сьогоднішня наша
Короп в духовці - рецепт
Короп - дуже смачна риба. Варіантів її приготування досить багато, але найбільш популярними є запікання риби на подушці з цибулі зі сметаною, лимоном
Короп з грибами
Короп - смачна риба сімейства коропових, з якої можна приготувати безліч цікавих і оригінальних страв. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як
Короп у фользі в духовці
Короп - прісноводна риба, яка славиться своїм ніжним смаком і безліччю дрібних кісток. Саме через велику кількість кісточок короп не підійде в якості
Короп в мультиварці
Готувати в мультиварці можна не тільки м'ясо, гарніри, каші, але і рибу, наприклад, коропа. Часу це заняття займе зовсім небагато, а смачна вечеря